Rodzer pisze:
Rozumiem że post z przed pół roku jest postem nie aktualnym ?
Spodziewałbym się, że jak ktoś pół roku temu chciał kupić pakiety to je kupił.
Rodzer pisze:I osoby szukające informacji o polecanym pakiecie 6S powinny założyć nowy temat bo ten jest przestarzały tak ?
Nie, mogą zadać pytanie w tym wątku.
Rodzer pisze: To pytanie, po co wisi ten temat ? Dlaczego nie jest usunięty skoro jest tak przestarzały ?
Bo na tym forum co do zasady treści się nie usuwa. nigdy się nie usuwało poza nielicznymi wyjątkami, które były chyba jeden albo dwa przez cały okres działalności.
Rodzer pisze:Nie wiem czym latasz i na jakim reglu latasz ale mój spartan 6S na reglu Hobbywinga Max8G2 160A powodował że gency 60C po prostu nie dawały rady , dopiero Ovonic 50C nie powodowały nagłych spadków napięcia i po chwili wzrostu . Gdzie gens powinien dać około 300A a nie odcinać regiel . Więc może parametr C jest kitem co nie zmienia faktu że na Ovonicu tego typu problemów nie miałem .
Co do Gensów to może zbyć ogólnie napisałem i sprecyzowałem . Mianowicie był to model Bashing , obstawiam że wyższe modele Gensów tego typu problemów nie mają .
Nadal wrzucanie Gensów i CNHLi do jednego worka jest .... delikatnie mówiąc mocnym nadużyciem.
mwx pisze:Mi się wydaje że trochę za dużą wagę przywiązujemy do marki tych akumulatorów bo z tego co gdzieś tam słyszałem to one i tak powstają w tych samych dwóch czy trzech fabrykach.
Tak było 12 lat temu to po pierwsze.
Po drugie, dotyczyło pakietów które można było kupić w HK.
Po trzecie, nawet wtedy, mimo wszystko marka pakietów miała znaczenie, bo marka była jakimś tam wyznacznikiem Q danego paietu.
Ergo, nawet jak jest 1M sztuk pakietów które zeszły z jednej linii w jednej serii, to są one badane i w zależności od tego jakie mają parametry - naklejane są na nie odpowiednie etykietki.
Tyle w niedokładnej teorii.
W tej dokładniejszej, jak za dużo pakietów wychodzi chvjowych, to poprzeczki powiązane z odpowiednimi parametrami są obniżane.
Życie.
Ale marka nadal, owszem, ma znaczenie, zwłaszcza, jeśli przestaniemy rozważać zakupy wyłącznie w HK (a to też się stało już dawno temu).
mwx pisze:Moje osobiste i absolutnie nieobiektywne zdanie jest takie że większość pakietów słabnie bo po prostu źle je traktujemy, niezależnie od marki czy ilości C.
I tu niestety pełna zgoda. Mało kto pakietów używa. Pakiety w większości przypadków mają spuszczany regularny w3,14erdol i czasami jakimś cudem go nadspodziewanie dobrze znoszą.
mwx pisze:Oczywiście pewnie jest tak że niektóre pakiety mają gorzej sparowane cele i się po prostu rozjadą, ale nawet najlepszy pakiet można zarżnąć w trzech lotach albo ładując go i zostawiając nabitego na kilka dni. No i robiąc porównania trzeba by w zasadzie brać dwa nowe pakiety a nie jeden stary który już nie jedno widział i drugi prosto z półki.
Nom... A druga istotna rzecz, która tu działa w drugą stronę: jak kupujesz chłopie nowy pakiet to nie pałuj go kurvva twoja mać w pierwszym locie, bo nie wiesz ile czasu on leżakował na półce!!
Możesz mieć farta i kupić pakiet który został wyprodukowany dwa tygodnie temu.
Możesz mieć pecha i kupić pakiet, który został wyprodukowany pół roku temu.
W pierwszym przypadku stwierdzisz, że kupiłeś zaje**sty pakiet.
W drugim - że chvjowy.
A prawda jest taka, że w pierwszym przypadku pakiet miał szansę pokazać swoj potencjał a w drugim - właśnie go zajebałęś.
mwx pisze:Informacja o tym że te Ovonic'i są dobre i przy okazji niezbyt drogie jest bardzo cenna, bo nic nie cieszy tak jak dobry cebula-deal

No tak tak ... dobrych i tanich pakietów nigdy za dużo, tylko dlaczego mi się w to nadal najzwyczajniej w świecie nie chce wierzyć... no dlaczego??
Bo ktoś kto przychodzi z taką rewelacją stawia na jednej szali CNHL które są antypaternem dobrego pakietu, i Gensy, które dobrymi pakietami po prostu są a na drugiej Ovonic'i ( o których słyszę pierwszy raz w życiu).
Więc ... sorry. Wygląda mi to na gruby błąd poznawczy, a na temat jego przyczyn mogę jedynie wróżyć z fusów.