aikus pisze:A ja cały czas nie znam odpowiedzi, czy ZYXa nie da się programować najzwyklejszym UUARTem na USB...
bjacek pisze:Zrobiłem sobie adapter do ZYXa używając układu CP2102 wlutowanego na płytce ewaluacyjnej.
kwiatek pisze:Używa ktoś programatora do zyx? Czy jest gdzieś dostępny? Czy idzie jakoś zainstalować oprogramowanie od zyx na komp na win 11? Wiem że dużo pytań ale chciałbym orzywic mojego zyx
aikus pisze:2013 rok, wersja 1.0.
Myślę, że to bardzo prawdopodobne, że nowsza nie istnieje.
To nie MSH, że niby system zrobili ale ciągle muszą poprawiać.
To Tarot. Zrobili raz, a dobrze i koniec.
Jak stolarz co robi szafe.
Chciałbyś takiego stolarza co by Ci zrobił szafe a potem przez 10 lat ciągle przyjeżdżał ją poprawiać?
redb pisze:Aikus, jakbyś miał napisać skrypt bashowy, który działa na wszystkich powłokach, dystrybucjach i ich wersjach używając awk, grepa, seda, curla i do tego jak ich nie ma to jakichś alternatywnych komend to biorąc pod uwagę jak często powstają nowe wersje tych wszystkich zależności to jak często musiałbyś robić poprawki?
redb pisze:Nie wiem co umie ZYX ale stawiam, że nie ma nawet 30% bajerów, które ma brain.
redb pisze:Aikus, jakbyś miał napisać skrypt bashowy, który działa na wszystkich powłokach, dystrybucjach i ich wersjach używając awk, grepa, seda, curla i do tego jak ich nie ma to jakichś alternatywnych komend to biorąc pod uwagę jak często powstają nowe wersje tych wszystkich zależności to jak często musiałbyś robić poprawki?
Nie wiem co umie ZYX ale stawiam, że nie ma nawet 30% bajerów, które ma brain.
aikus pisze:No ja sobie trochę jaja robie, ale tego Braina to serio nie wiem po kiego grzyba tyle ciągle poprawiają. Co nowa wersja to ryzyko, że znowu oh jej, pech peszek, zapomnieliśmy sprawdzić a rewersy przestawione ... i jak ktoś przed lotem nie sprawdził i model mu się zmielił no to .... przepraszamy, bardzo nam przykro...
Wiem, żę się powtarzam, ale jak coś działa to się tego nie naprawia.
To nie jest i nie powinien być system podłączony na stałe do netu, więc nie potrzeba czegoś takiego jak łatki bezpieczeństwa i tak dalej.
aikus pisze:No a wracając do meritum czyli do ZYXa, przegrzebałem swoje archiwum.
Mam w nim takie pliki:
- ZYX-350.bin
- ZYX-S-301.bin
- ZYX4.01EN.rar
- ZYXprogrammer_302.bin
.... i to chyba tyle z rzeczy które mogą się przydać, wszystko jest RACZEJ do ZYXa 1 (tego białego).... więc nie wiem... nie wiem czy rzeczywiście Ci się przyda, ale jak chcesz to zzipuję wszystko i Ci wystawię.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości