Neomutant pisze:Z tego co mi wiadomo niektóre ludziska mają pozakładane kilka kont na różnych forach heli rc. Może jest ku temu prosty powód? że czegoś brakuje / coś można by było zrobić lepiej / jest kontakt z większą liczbą user-ów lub po prostu więcej się dzieje. Forum powinno tętnić życiem, a nie powinno zawiewać pustką..
Wynika to trochę ze specjalizacji różnych forów, a także z zasięgu ogłoszeń handlowych. Sam z resztą wejdź na fora, które podałeś i zobacz o czym są (lub nie ma) dyskusje:
- RC-FPV, jak nazwa wskazuje FPV, które na innych forach jest szczątkowe
- Waldorf - praktycznie martwe forum (1 nowy temat na tydzień), ale kojarzone przede wszystkim z modelami spalinowymi oraz używane jako słup ogłoszeniowy - więcej ogłoszeń niż merytorycznych postów
- epheli - tu coś się dzieje w temacie helików, jest życie bo jest dużo userów, ale niestety wiele rzeczy kuleje, zaczynając od strony technicznej (chyba najsłabsze forum rc technicznie), przez sposób moderacji i administracji, a na jakości wpisów kończąc. Ogólnie forum idzie w kierunku samounicestwienia moim zdaniem, tylko jeszcze o tym nie wie
- pfmrc - byłem kilka razy, raczej kojarzę je ze wszystkim co nie jest helikiem, być może krzywdząco
Także grono może liczne, ale całkowicie nie w temacie. Wydaje mi się, że robienie forum do wszystkiego jest bez sensu, lepiej skupić się na helikach.
Co do bazy wiedzy epheli, to jak dla mnie to kompletna pomyłka, zwłaszcza że całkowicie nieaktualne (od lat) i do tego znów technicznie jakieś nieporozumienie - takie forum w forum wyszło.