Odpaliłem na chwilę w ręce. Działa

Jakość nadajnika na pierwszy rzut oka nie powala, ale ma kilka ustawień typu expo, dr, kilka modeli itd... Z lewej strony hold, z prawej idle. W ręcach czuć jakoś tej lamowej. Tak czy siak mogłaby się sprawdzić jako budżetowy nadajnik do prostych piankowych samolotów - przynajmniej jakieś ustawienia są... Nie jest idealna, ale jak na mikrsusowego RTFa za 115$ z przesyłką narzekać nie można

INBOX

WAGA MODELU
Waga z pakietem i waga samego pakietu (tego z pudełka):

NADAJNIK

Nadajnik posiada pamięć na 6 modeli. Może to być jednak mylące ponieważ nie zapiszemy w nim ustawień na przykład 6 takich helikopterków. Każdy z 6 modeli do zapisania posiada specyficzne możliwości ustawień dostosowane do różnego rodzaju modeli, między innymi dla: samolotów, mikrusa z flybarem, mikrusa flybarless itd. Zatem przykładowo w samolotach nie ustawimy gaina itp. Mam wrażenie, że pamieć 6 modeli związana jest z tym, że producent dorzuca ten sam nadajnik do różnych zabawek i jest skonfigurowany fabrycznie do każdej z nich. Dlatego jedyną rzeczą, którą musiałem zrobić, żeby odpalić helika był (zgodnie z instrukcją) wybór modelu nr 6. Jakbym kupił samolocik Art-techa pewnie musiałbym wybrać model nr 1 itd...
Jeśli chodzi o ustawienia modelu nr 6 czyli naszego WASPA, mamy do wyboru:
- dr
- expo
- krzywe gazu (5 punktow)
- krzywe skoku lopat (5 punktów)
- rewersy
- gain.
Do tego dochodzi kilka ustawień nadajnika - nie ma tam jednak niczego wartego rozpisywania się

Jeśli chodzi o dodatkowe pstryczki, mamy:
- lewy górny switch - hold
- prawy górny switch - idle up
- po lewej i po prawej stronie dwie "gałki" przesuwane, których funkcji jeszcze nie rozgryzłem - pewnie dotyczą innych modeli.
"OBLOT"
Poniżej krótki film demonstrujący jak mi to "wisi" w pełnej koncentracji

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y_x6F29b5UU&feature=em-share_video_user[/youtube]
Był to jeden z moich pierwszych zawisów. Biorąc moje dotychczasowe doświadczenie (2,5 pakietu na 500tce) z 6 kanałowcami, mogę stwierdzić, że nie jest tak źle jak straszą. Właściwie nie musiałem korygować żadnych ustawień. Jedyne co zrobiłem do obniżyłem DR'y do 40%.
PODWOZIE NA POCZĄTEK
Instrukcję przykładowego podwozia treningowego zamieściłem tutaj. Jednak żeby wszystko było w jednym miejscu wrzucam go równiez poniżej.
Córcia dostała w Rossmanie dwa baloniki. Żeby nie wsadziła patyczków do oka, przeznaczyłem je na inny cel

1. Idziesz z dzieckiem tam gdzie rozdają balony

2. Niechlujnie nacinasz rureczki w miejscu łączenia.

3. Przymierzasz.

4. Wycinasz z jakieś pianki sztywnej albo czegokolwiek lekkiego klocuszki blokujące złożenie podwozia przy uderzeniu przodem. W klocuszkach nacinasz pod skosem rowki, które lekko wczepione w płozy blokują się przed wypadnięciem.

5. Montujesz.

6. Stawiasz helika i jarasz się własnymi zdolnościami manualnymi.

7. Testujesz:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jthhLi7w-5o&feature=em-upload_owner[/youtube]
Jak widać u mnie rurki troche za krótkie, ale damy radę

CZĘŚCI ZAPASOWE
Każdemu, kto rozpoczyna zabawę polecam zrobienie tego samego co ja - zakupienie części zapasowych. Koszty znikome a obędzie sie bez czekania w razie czego (a wystąpienie "w razie czego" to tylko kwestia niedługiego czasu

A w między czasie doszedł do mnie "symulator"