Tak to Himoto. Wczoraj skojarzyłem i napisałem Wojtkowi, ale nie zdążyłem jeszcze tutaj poprawić

Nie zmienia to faktu (i warto pamiętać), że sporo części jest na tyle podobnych/takich samych, że można wykorzystywać z HPI.
Ja też widzę różnice pomiędzy droższymi modelami. Miałem jakiś czas Team Associated TC6.1. Fajny model. Na prawde dobrze zrobiony, precyzyjny, spore możliwości ustawień. Dlaczego mimo wszystko bardziej polecam po prostu Himoto? Jest kilka powodów (co nie zmiania, że oczywiście jakościowo jest gorsze od topowych modeli):
- cena: zarówno kupno jak i naprawa wychodzi znacznie więcej
- cel zakupu auta: jeśli ktoś jeździ na zawody i ma parcie na ułamki sekund itp to oczywiście lepsze modele, ale do zabawy na działce, parkingu, pod blokiem, do wyścigów z kolegami o browarka, wystarczy bezstresowe proste Himoto
- naprawy: Himoto jest bardzo prosto i praktycznie zrobiony. Wymiana najbardziej zakopanych części to i tak kwestia kilku, max kilkunastu minut.
- części: są tanie, proste, w miare wytrzymałe, do tego są dość uniwersalne (podobne 4 wahacze, wieżyczki itp... więc mniej częsci zapasowych potrzeba).
- precyzja: mniejsza niż droższe modele, ale na etapie początkującego lub po prostu na etapie luźnej zabawy mało zauważalne i raczej nie odczuwalne
- ustawienia: możliwości sporo mniejsze niż tc6.1 ale co z tego, jak do dobrego ustawienia dobrego modelu potrzeba spoooooro lektury i co najmniej nieco doświadczenia...
- itp itd...
Jednym słowem, w miare tani, w miare wytrzymały, w miare precyzyjny. Wystarczający.