Nowe apki Nasa 701 posiadają podświetlany wyświetlacz i timer .Czy komukolwiek z Was udało się uruchomić ten zegar ? Przyznam że dla mnie to chińska magia .
Przytoczę w całości co pisze na ten temat instrukcja obsługi Waspa CP :
1 Set flying time and alarm
2 Press MENU to enter into menu , press + or - , press MENU enter into this page after hoose
3 Operation steps
a) press MENU to hoose timer No, you need (include 5 timer )
b) press to upward adjust alarm time , 01S 1 Minite , 2MS is a half of 2 Minites .
c) press EXIT to save and exit
e) set alarm time as 0 minite is close alarm
f) press + in the menu, the timer will start, when arrive the alarm time,there is a Beep , press + again , the timer will pause
g) press - in the menu , stop the clear timer
To wszystko co pisze instrukcja na temat zegara . Ale jak to programować ?
Po wejściu w tą funkcję mamy na środku wyświetlacza cyfrę 1 i prawej dolnej jego części cyfry 005.
Każdorazowe naciśnięcie przycisku MENU wyświetla w środkowej części wyświetlacza kolejno cyfry 1-2-3-4-5 . Natomiast w prawej dolnej częsci cały czas wyświetlają się cyfry 005.
Konia z rzędem co to rozgryzie !

Wciskając przycisk + 005 zmienia się na 015 . I tak co 10 do 595 . Potem to już chińska magia !

Pojawiają się kombinacje liczb i cyfr . Np. po 595 pojawia się 1M0 i tak do 1M9 . Potem 2M0 do 2M9 itd...
Co to w ogóle oznacza ?

W instrukcji coś pisze że 01S oznacza 1 minutę , zaś 2MS połowę 2 minut . Takie masło maślane !

Odnośnie ustawień helika w tej instrukcji też mam duże zastrzeżenia . Pisałem już na ten temat .