wojtekr pisze:Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z 3GX'em w spalinie?
Spin
opisuj wrażenia, próby i zmiany- chętnie tez skorzystam z doświadczeń, będę g montował w 600n
No to piszemy!
Witam wszystkich serdecznie!
Dziś pojechałem na sale z nowym nabytkiem, uzbrojony w cenne wskazówki super_mario2 (super_mario2 jeszcze raz dzięki) i innych kolegów z tego forum.
Ale może po kolei:
- mechaniczne ustawienia głowicy (w funkcji DIR) -z "levelingiem" - igła - i żadnych subtrimów.
- kąty posprawdzane, a w 3gx w zakładce |Flight mode settings 2| tam pierwsze dwa parametry Aileron Flip rate adj... 35 i Elevator Roll rate adj.. 35. Wszystkie inne parametry w tych zakładkach pozostały na wartościach domyślnych.
- w apce Dual Rate dla Ail i Ele po 90, expo -20.
No to w górę.
No i pięknie - wisi ! Ale lata inaczej niż TRex450Pro.
TRex 450Pro był jak karny żołnierz na musztrze - może śmielej nim latam, ale jak stop to stop, a dominator z taka lekką bezwładnością.
Pobawiłem się tymi parametrami co opisałem powyżej - gdzie znaleźć złoty srodek aby latał tak jak stary rexsio - a może muszę się nauczyć latać na nim bo on lata inaczej. nie wiem co zmienić i jak ustawić aby był w locie na maksa zbliżony do właściwości jakie ma TRex 450pro.Było by łatwiej.
Na koniec najlepsze albo najgorsze jak kto woli;)
Dwa razy RCE odciął mi zasilanie do silnika. Silnik dziwnie "zapiszczał a obroty w dół. Miałem brzydkie wrażenie, że z silnika coś zadymiło.
Sinik nie był gorący, luz na zębatce prawidłowy, silnik lekko się obraca, RCE zimny - a może wina pakietu???

nie wiem.....
Po zmianie, na innych pakietach to się nie powtórzyło. Co to było??? Martwi mnie to.
Nie wiem czy mam dobrze zrobione zasilanie 3gx .
W tej chwili 3gx zasilane jest bezpośrednio z BEC podłączonego do THR, odbiornik przez Sbus, nie mam dodatkowego zasilania do wejścia w 3gx -tego dolnego z lewej oznaczonego Bat Aux Out - to jest OK?? Na schemacie jest napisane "Battery" .To chyba jedna wspólna szyna zasilająca??? A BEC się chyba wyrobi prądowo??? Nie wiem ..

Chyba już zanudziłem wszystkich, ale mimo to pozostaję w nadziei , że coś napiszecie.
Pozdrawiam Wszystkich Spin