owszem niestety. W tym sezonie w ogóle nie latałem heli a w zeszłym może 2 razy...PiotrS pisze:Widać, że Ramotny trochę z obiegu wypadł![]()
Kenobi36 pisze:A czemu tak? Znudziło Ci się?
Gmeracz pisze:Są specjalne rozwiązania do tłumienia tej iskry. Ja bym za to dobrze przemyślał stosowanie XT-60 zamiast goldów.
Gmeracz pisze:Shacker - a ja widzę winę w tej płytce. Ścieżki nie wytrzymują z czasem i się jedna z nich upala. Też to przerobiłem
Kenobi36 pisze:Rozbierz i zobacz czy nie masz popalonych ścieżek balancera, może upaliłeś i dlatego nie balansuje prawidłowo. A jak ci się udało podłączyć XT60 na odwrót to ze złączem od balasowania jest jeszcze łatwiej
W tych płytkach nie ma nic magicznego, nie wiem jakby taka HK miała lepiej działać niż ALZRC. Tam jest kilka ścieżek i nic więcej. Podłączam nawet trzy takie jedna za drugą i nie mam problemów z balansowaniem
Kenobi36 pisze:Bo jak się wetknie 6 pakietów a np 4 ostatnie są upalone to ładowarka będzie pokakazywać dobrze a ostatnie 4 pakiet nie będą balansowane.
Dlatego ja zawsze przelatuję wszystkie pakiet lipomiernikiem przed podłącznianiem a jak podłączam to zawsze pierw wtyczkę balancera, jak odsunę dłoń to wtedy widzę że np źle wetknąłem a przesunięcie w pinach nie zagraża póki złącze prądowe jest odpięte.
Oczywiście zwracam uwagę gdzie jest minus na wtyczce balancera i wtykam aby wtyczka była od zewnętrznej krawędzi, wtedy nawet do jednej płytki podłączam 8 pakietów 4s wykorzystując złącza 5s i 6s.
nie wiem co powie Ben ale moim zdaniem oczywiście wpierw złącza prądowe potem balanskiSeKLeS pisze:przygotowując np 6 pakietów rozładowanych w różnym stopniu (zachowując oczywiście zdrowy rozsądek) do ładowania równoległego, nie lepiej podpiąć najpierw złącze prądowe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość