Ta muzyczka 7-9minuta i potem od 10... Taki program, za poprzedniego systemu i niedługo po nim, popularno naukowy był - jak on się nazywał?

owszemmiszcz_waw pisze:Używanie zoomu cyfrowego to zły pomysł.
miszcz_waw pisze:Ta muzyczka 7-9minuta i potem od 10... Taki program, za poprzedniego systemu i niedługo po nim, popularno naukowy był - jak on się nazywał?Gnojek bylem ale nie moglem się odkleić od telewizora jak go puszczali...
całe szczęście że już nie noszę pieluch...Luke Skywalker pisze:Grzesiek beze mnie nawet płatków śniadaniowych nie jada, co dopiero żeby piwo wypił...
Ramotny pisze:Na moje oko (zastrzegam że nigdy nie miałem takiego modelu w ręku) działa to tak że przekładnia planetarna spełnia dwie funkcje:
1. Napędza koło jezdne
2. przez przekładnię zwiększającą obroty napędza koło masowe do wytworzenia klasycznego efektu żyroskopowego masy wirującej.
tomek68 pisze:Ramotny pisze:Na moje oko (zastrzegam że nigdy nie miałem takiego modelu w ręku) działa to tak że przekładnia planetarna spełnia dwie funkcje:
1. Napędza koło jezdne
2. przez przekładnię zwiększającą obroty napędza koło masowe do wytworzenia klasycznego efektu żyroskopowego masy wirującej.
No i zgodził bym sie z powyższym oprócz stwierdzenia -(przez przekładnię zwiększającą obroty) przecież ona zmniejsza obroty ?.
Chyba że się mylę ?.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości