wojtekr pisze:miałem te małe HXT- do dupy montaż i potem problemy z ukruszaniem się przewodów w miejscu lutowania.
Wojtekr, wytłumacz czym sie różnią twoje złaczki od hxt 6mm że przewód się się kruszy w miejscu lutowania w hxt a w twoich nie?
To że regiel ma 100A to nie znaczy ze piki nie będą 150A dkatego stosuję hxt 6mm do modeli 500mm i w górę i moim zdaniem są świetne.
Mimo wszystko jeśli zdecydujesz się na EC5 to jak zauważył Wojtekr kupuj pociski (

nie wiem czy to dobre tłumaczenie na bullety) a nie banany z cienkimi sprężynkami jakie sorzedają na HC.
Aczkolwiek co do bananów to poruszyłem temat na HF i tam ludzie chwalą oryginalne EC5. Oryginalne EC5 są produktem Horizon Hobby (e-flite blade) i mimo sprężynek te też są OK.
Też polecam patent Ramotnego z przecinanie obudów, tyle że ja przecinam tylko obudowę prze reglu, pakiety mają podwójną ale to wystarcza aby rozłączać plus i minus oddzielnie. Dodatkoeo przy pojedynczym podlączaniu łatwo się zorientować że wtyczka się poluzowała.
XT90 dla odmiany moim zdaniem za ciężko się rozłącza i jeśli jeden bolec się poluźni to niestety się o tym nie dowiemy jak przy przeciętych obudowach hxt 6mm.