yoyoek pisze:A to ja mam dobry silnik chińskiej myśli technicznej (...) Panowie to coś co wam sie popsuło sryt za okno i kupcie sobie to (...) u mnie 350+ lotów i nic. Więcej mocy on ma, większą sprawność, i łożyska jak złoto.
jedrus pisze:Turnigy 450/500 H2223 Brushless outrunner 3500KVyoyoek pisze:A to ja mam dobry silnik chińskiej myśli technicznej (...) Panowie to coś co wam sie popsuło sryt za okno i kupcie sobie to (...) u mnie 350+ lotów i nic. Więcej mocy on ma, większą sprawność, i łożyska jak złoto.
ten turnigy ma napisane 200W.. ale ktoś tam robił pomiary i wyszło mu że ma około 500W w pikach - Scorpion miał według notki kat. 525W - no i muszę przyznać że silniki są zbliżone, chociaż w turnigy da się czasami zauważyć przygaśnięcie trochę większe niż przy scorpionie.. niemniej na silniku zrobiłem koło 40-50 lotów (4-4,5 min.) i ciągle się trzyma, scorpion za to miał tendencje do rozwalania łożysk czy to stockowych, czy to zmienianych (ceramicznych jeszcze nie rozwalił żadnych). także osobiscie mogę polecić tego turnigy.. śmieszne pieniądze a silnik conajmniej niezly
Beier pisze: Dlaczego więc ludzie kupują Scorpiony a nie Hyperiony? Złoto-czarny silnik jest bardziej cool i modny czy jak?
Wróć do „Silniki elektryczne i akcesoria”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości