Banggood.com

Sklepy znane i polecane, organizacja zakupów zbiorowych. Napotykane problemy i jak sobie z nimi poradzić.
Awatar użytkownika
Joga136
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 4 razy

Postautor: Joga136 » 21 maja 2014, o 23:38

Sam Vat do dopłaty?
Hmm... ciekawe co by zrobili jak bym im próbował wmówić, że to znajomy zamówił dla mnie i nie mam fv ani potwierdzenia płatności, a on nie chce mi ich udostępnić. Podać im link do aukcji o niższej wartości, tylko z modelem bez bez reszty zabawek?
Powiem szczerze że troszkę mnie to szarpnie jak nic nie wykombinuje... ;/
„Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.” - Paulo Coelho
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 22 maja 2014, o 07:11

Grześ
odnośnie Vat, który ponoć się państwu należy to bardziej kwestia farta lub jego braku niż pecha. Pecha to miał Bejo.. a jak by mu dowalili jeszcze do tego podatek?.. :masakra:
Joga
Trochę dziwne,że nie podzielili Ci tego zamówienia na kilka mniejszych. Jesteś pewien, że wszystko idzie w jednej przesyłce?
No chyba, ze zadzwonisz-napiszesz im , ze nie masz pojęcia co jest w środku bo to jest skromny upominek od znajomego :vhappy:
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 22 maja 2014, o 08:09

Wiktor pisze: No chyba, ze zadzwonisz-napiszesz im , ze nie masz pojęcia co jest w środku bo to jest skromny upominek od znajomego :vhappy:
to jest nieco ryzykowne bo jeśli otworzą paczkę albo kieszeń na paczce i zobaczą kopię jego zamówienia to będzie ze oszukiwał... ja bym tam nie ryzykował dla kilkudziesięciu zeta
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Joga136
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 4 razy

Postautor: Joga136 » 5 cze 2014, o 22:43

Witam.
Sorki, że nie dawałem znaku życia, ale ostatnim czasem cały czas w delegacji, zjeżdżam na weekendy, szkoła i znów wyjazd ;/
Ale mniejsza o to, to nie miejsce żeby się żalić ;)

Tak więc przygoda skończyła się tak, że urząd celny odstąpił od nałożenia jakichkolwiek opłat :P Nie będę pisał jak to zrobiłem, chyba że ktoś zainteresowany to zapraszam na PW.

Mam parę pytań, ale to już w odpowiednich działach/tematach.

W każdym bądź razie dzięki za wszystkie odpowiedzi.

p.s: Jest ktoś może z Płońska, kto miał by czas i ochotę do udzielenia paru rad i wskazówek ?
„Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.” - Paulo Coelho
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 9 cze 2014, o 15:37

Zdarzyło Wam się czekać na przesyłkę nierejestrowaną z Bg dłużej niż 1,5 mies ? Bo zaczynam się niepokoić że już nie dojdzie .
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 9 cze 2014, o 15:56

Tak. Bez obaw. Mobius szedl dluzej i doszedl. Czekaj i sie nie stresuj. Na wszelki zalz spor w paypalu bo zarAz bedzie po czasie
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 11 cze 2014, o 13:08

W końcu przed chwilą odebrałem przysyłkę z Bg z częściami do Waspa . Za 76 zł mam worek części do niego . Oprócz aku , te wysłali inną przesyłką . Ale mam 2 szt z zestawu . :thumb:
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 cze 2014, o 14:55

Uruchomiłeś już go?
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 12 cze 2014, o 15:37

Ten helik chyba jest jakiś przeklęty ? :gas: Wszystko miałem już złożone i poustawiane . Całkowicie miałem zdjęte łopaty wraz z okuciem . "Odpaliłem" helika wszystko działało . Trzy serwa , silnik ogonowy , silnik główny .

Włączyłem holda silnik się wyłączył . Wyłączyłem i włączyłem apkę . Wyłączyłem holda . Pomału przesuwam drążek gazu do góry . A tu dupcia ! Serwa działają , wirnik ogonowy działa . A silnik główny cisza . Tylko drży w obie strony .

Z początku myślałem że to regiel . Ale miernikiem posprawdzałem na wtyczce kabli silnika czy jest przejście na uzwojeniach . Na jednym uzwojeniu nie było . Rozebrałem silnik . Okazało soię że na jednym odczepie jest zimny lut . Przewody stykały się ze sobą tylko dzięki nałożonej na nie koszulce termokurczliwej .

Gdy dotykałem to miejsce śrubokrętem to przejście było ,lecz za chwilę znów była przerwa. Chciałem to jakoś polutować . Ale to wszystko takie malutkie że nie było szans na dojście w to miejsce z lutownicą .
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 20 cze 2014, o 14:25

Korzystam z internetowego serwisu IPKO . Czy mogę korzystając z tego serwisu bezpośrednio w złotówkach przelać pieniądze na konto Bg ( zdrapka z kodami ) ?
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 20 cze 2014, o 14:39

nie można
nawet jakby było można to by się nie opłacało
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 20 cze 2014, o 15:40

Aż tak by brali dużą prowizję ?
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 20 cze 2014, o 18:20

bejo pisze:Aż tak by brali dużą prowizję ?

by brali w znaczeniu Twój bank. Poszukaj w necie cennika lub zadzwoń na infolinię to się dowiesz...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 14 lip 2014, o 09:51

Jakieś dwa miesiące temu zamawiałem w Bg części do Waspa . Wśród tych części były 2 szt aku . Aku miały iść w osobnej przesyłce ( sami tak zdecydowali ). Części dawno już doszły a aku chyba gdzieś wcięło po drodze ?

A jak u Was wyglądają te sprawy ? Dochodzą do Was przesyłki z Bg z aku ?
Już piąty tydzień jak zamówiłem części do Waspa i też cisza . :dk:
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 14 lip 2014, o 12:23

bejo pisze:Jakieś dwa miesiące temu zamawiałem w Bg części do Waspa . Wśród tych części były 2 szt aku . Aku miały iść w osobnej przesyłce ( sami tak zdecydowali ). Części dawno już doszły a aku chyba gdzieś wcięło po drodze ?

A jak u Was wyglądają te sprawy ? Dochodzą do Was przesyłki z Bg z aku ?
Już piąty tydzień jak zamówiłem części do Waspa i też cisza . :dk:

Dochodzą. A jak nie dochodzą to się robi zwrot kasy na paypalu i zamawia kolejne :)
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 14 lip 2014, o 12:29

Tak też trzeba będzie zrobić .
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 23 lip 2014, o 19:44

Już mnie dobija to czekanie na przesyłki z Bg . Zamówiłem u nich trzy przesyłki i jeszcze żadna nie doszła. Koniecznie potrzebuję chociaż jedną ramę do Waspa i silnik .

U nas już są do nabycia te elementy . Rama kosztuje nieco ponad 11zł . Ale silnik prawie stówę . Silnik bym sobie darował ( mam ten przewinięty). Nie jest dla mnie zrozumiałe dlaczego w jednym sklepie można wysłać przesyłkę poprzez Pocztę Polską za 5zł . :dk:

A akurat ten sklep liczy sobie minimalnie za przesyłkę poprzez Pocztę Polską 10,5zł . Tak jak mówiłem ramę bym jeszcze u nich kupił gdyby nie ten koszt wysyłki. Reszta części się nie opłaca . Np. silnik prawie 70% drożej niż w Bg , serwo 100 % .
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 paź 2014, o 20:13

Przeniosłem z Ogólny
Helikoptery
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 lis 2014, o 08:46

Nie wiem ile gdzie indziej kosztuje, ale tu promo wygląda na dużą:

http://www.banggood.com/OpenPilot-CC3D- ... ntent=xuxu

Może komuś się przyda.
Awatar użytkownika
waldekjakwaldek
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 1 raz

Postautor: waldekjakwaldek » 5 gru 2014, o 19:43

witam
mam pytanie do osób które robiły zakupy na BG :
z czego wynika podzielenie na dwa osobne zamówienia jednego złożonego przeze mnie na BG?
bo to że wyszły w jednym czasie i doszły do mnie części zamienne, a helik gdzieś sobie lata po świecie to raczej wina mojego pecha...pewnie , pani na poczcie powiedziała że u nas to wszystko możliwe....
pozdrawiam Waldek

Wróć do „Zakupy nie tylko za waluty”