Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 10 lis 2014, o 18:21

Ale ze co... ze spalinami sie jaram?
No... sluchaj... od poczatku sie troche jaralem i jak przyjdzie taki dzien, ze bede sprzedawal jeden z moich duzych helikopterow to bedzie to Krowka. Nie Raptor, nie nie. Krowka.
Niestety, jednak tak.
Ale to jeszcze troche. Musze jeszcze wylatac te dwa nowe pakiety co do niej kupilem...
Poki co, przy okazji wymiany radia, szykuje sie do podtuningowania Raptora.
Dostanie lepsze serwo na gaz.
A skrzynka spalinowa dostanie taki fajny panel startowy - zobaczysz jaki gosc bede jak przyjade na wiosne na Reguly:D:D Bedziesz mi zazdroscil!! Zobaczysz!!
:P
;)
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 10 lis 2014, o 18:27

Mam taki panel, już ze dwa lata leży w graciarni. Nie sprawdził mi się bo właśnie skrzynkę trzeba taszczyć, a ja wolę pakować się bardziej kompaktowo. Wszystkie graty do spaliny mieszczą się w torbie z helikiem, grzałki nie potrzebuję bo mam guzik ;)
Zwykle zabieram się z całym majdanem naraz, problem robi się dopiero jak zabieram pingwina, wtedy jedzie również skrzynka i muszę dymać na dwa razy.
Jak chcesz to dam Ci ten panel i coś tam sobie zmajstrujesz :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 10 lis 2014, o 18:59

Juz zamowilem...
Przyda Ci sie jeszcze:) ale dzieki!
U mnie nie ma problemu z graciarnia, bo i tak ta skrzynke zawsze woze ze soba (czasem sie miesci do torby, czasem nie), ale gratow targanych do samochodu przewaznie i tak nie zabieram na raz...
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 148 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 10 lis 2014, o 20:46

Moja żona oglądając ze mną ten filmik, miała jedną refleksję... co na to sąsiedzi? :banana:

Co do spalin to... mi chyba już przeszło. Tyle lat samych spalin (bo ni było nic innego), że może kiedyś jeszcze wrócę do pierdziawek, ale to będzie już benzyna.

Mi głupie pomysły biorą się z chęci spróbowania czegoś nowego. Przetestowania nowego rozwiązania. Może dlatego nigdy nie mogę zostawić modelu w spokoju i grzebię, przerabiam, sprawdzam nowe, inne. Jakoś tak już mam, że nie wierzę w opinie innych i sam muszę sprawdzić...

A te gwiazdowe silniki mają swój urok :)
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
cebulator
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: cebulator » 17 lis 2014, o 10:57

HeliX
Pozdrawiam Sławek
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 13:20

Ciekawostek ciąg dalszy...

Tablecik jest spoko, zrootowany i nawet nadal działa. Na bateri przy stałym użyciu z włączonym GPS, WiFi, BT i 3G wytrzymuje na baterii ok 6 godzin jak navi (jeden rdzeń obłożony 100% non-stop @ 1,7GHz).
Znakomicie współpracuje z myszką i klawiaturką BT.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Ten przyjechał z Tinydeals.com

Natomiast drugi zamówiony 02.10 (!) w Banggood DO DZIŚ NIE DOJECHAŁ! W trackingu jest: "2014-10-25 10:07, 乌鲁木齐国际, 波兰 - PL, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange" ale zapadła głucha cisza...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 18 lis 2014, o 13:24

Czasami banggood przesyła przez Sweeden Post. Do Szwecji z Chin leci 5 dni a ze Szwecji do Polski 3 tygodnie.
Czekaj na pewno dojdzie. A oglądałeś na 17track.net??
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
ArabaT
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: ArabaT » 18 lis 2014, o 14:08

ostatni z banggood zamawialem v977 to pierwszy wpis 2014-10-18 05:00 Order dispatched potem MALMO UTR/MMAH,Sverige, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad i na koniec 2014-11-13 15:56 UP ... , Item delivery czyli nigdy nie byl w chinach :lol:
Pozdrawiam, Łukasz
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 14:20

MacGyverek pisze:Czasami banggood przesyła przez Sweeden Post. Do Szwecji z Chin leci 5 dni a ze Szwecji do Polski 3 tygodnie.
3 tygodnie były od zamówienia do wysyłki. Drugie 3 tygodnie minęły od wysyłki. Razem już prawie 7.
MacGyverek pisze:Czekaj na pewno dojdzie. A oglądałeś na 17track.net??
tak. tam śledzę...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 18 lis 2014, o 14:30

No to pilnuj terminu sporu w pp, masz na to 45 dni od płatności.

pzdrv,

~wysłano z ciapciaka~
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 15:12

To się i ja dopiszę.
Tak się przymierzałem do Sansunga Note 4 ale CCC i tak sobie przeglądam BG i znalazłem coś takiego:
http://www.banggood.com/Elephone-P8-5_7 ... 13113.html
Jakieś opinie co do wyboru?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 18 lis 2014, o 15:50

O ile jestem bardzo "chiński" i czasami robię zakupy w HK lub BG, to na telefon jakoś bym się nie zdecydował. Osłabiają mnie zdjęcia chinoli z brakiem połowy głowy po wybuchu chinofona... Niska kontrola jakości przy produkcji pakietów oraz pozostałych komponentów telefonu, jak również ładowarek potrafi zrobić kuku...
Dla przykładu - kupiłem na BG ładowarkę do srajfona. Jakoś tak szkoda mi było kasy na oryginał a kupowałem od razu "dla wszystkich", więc parę kompletów było. Mój komplet jako pierwszy trafił do gniazdka. Jak ładowarka wyp***ła, to prądu w całej firmie nie było...
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 18 lis 2014, o 15:58

Bez przesady. Mam kilkanaście urządzeń wszelkiego typu z Chin, kupowanych oczywbiuście w różnych dalekowschodnich sklepach, i jeszcze żadne nie zrobiło Obrazek
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 18 lis 2014, o 16:02

No właśnie jeden gość w opinie tego telefonu pisze że się strasznie grzeje. Trzeba zobaczyć czy ten sam gość później wystawił jeszcze jakieś opinie czy to była ostatnia.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 18 lis 2014, o 16:40

Kenobi36 pisze:Trzeba zobaczyć czy ten sam gość później wystawił jeszcze jakieś opinie czy to była ostatnia.

:D :D :D

A co do różnorakich urządzeń produkcji wiadomej to owszem Artu, tak jak pisałem - ja też mam parę takich zabawek i nie boję się z nich korzystać. Ale czemuś, co nie przeszło jakichkolwiek badań, co trzyma się przy głowie parę godzin dziennie (w moim wypadku akurat) nigdy bym nie zaufał.
Dobra, niech nie pierdyknie. ale niech mózg zmaży... :twisted:
Wszystko to piszę z lekkim przymrużeniem oka, ale po prostu bym się bał. Telefon służy mi głównie jako gaduła i nawigacja. Przy moim trybie użytkowania, w upalne dni, iPhone powieszony na szybie dosłownie parzy. Nieznanego pochodzenia chinfon pewnie szyby wysadza ;)
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 16:46

Wkurzony czekaniem z BG nabyłem inny tablet 9,8" w Tinydeal. Wczoraj zamówiłem a DZIŚ (!) wysłali!
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 16:52

Kenobi36 pisze:Tak się przymierzałem do Sansunga Note 4

Tez sie czailem na Nota4, te nagrywanie w 4K. Ale po nauczce jaka dostalem od S3 nie kupie juz samsunga. S3 spisuwal sie ok przez 1 miesiac, a potem tak mulil, ze zwyczajne dzwonienie bylo uciazliwe. Pozostalo tylko root i mrozenie procesow. O ile bylo to bezpieczne w S3 w N4 jak raz zrobisz rota to nie powrocisz do stanu z przed roota. Poczytaj o KNOX. Obecnie siedze na Nexusie 5 z andkiem 5.0 i jest spoko. Na KK nie cial tez. Ale jak jestes zainteresowany CCC. To polecam Ci ---> https://oneplus.net/

Zapisalem sie na to, ale trzeba bylo miec zaproszenia. Jak kupilem N5 to mi wyslali maila ze moze kupic :)

Nie wiem jak sie sprawuje, ale parametry ma calkiem niezle.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 18 lis 2014, o 16:55

karol pisze:po nauczce jaka dostalem od S3 nie kupie juz samsunga. S3 spisuwal sie ok przez 1 miesiac, a potem tak mulil, ze zwyczajne dzwonienie bylo uciazliwe.
moje córy uzywały S1 i S2 i też było ok przez ca rok a potem zaczęły się jaja. Jak dla nas Samsyf jest skreślony na zawsze...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 16:58

No, tak. Samsung wali duzo swojego softu i on zamula. Jak mowie. Ja pousuwalem caly samsungowy szajs.

Kenobi albo cos zupelnie innego na czystym linuxie. Goscie odlaczyli sie jakis czas od nokii i takie cudo zrobili http://shop.jolla.com/eu_en/cat-jolla/jolla-1.html/

Jednak uczciwie trzeba powiedziec, wyswietlacze samsunga sa bardzo dobre.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...

Postautor: karol » 18 lis 2014, o 17:03

Ramotny pisze:Wkurzony czekaniem z BG nabyłem inny tablet 9,8" w Tinydeal. Wczoraj zamówiłem a DZIŚ (!) wysłali!

Podaj linka, posmiejemy sie razem :)
Pozdrawiam, Karol

Wróć do „Brudnopis”