Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 14 gru 2014, o 14:08

miruuu pisze:Supermario, czy da sie sie w wocie jakos ustawic rewers na kamerce? Fajna giera ale ja z tych co zeby w gore to ciagna do siebie. A tu dupeńka...

Nie wiem, mam bana na androidy ;)
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Bartekgazior
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: Bartekgazior » 14 gru 2014, o 14:27

miruuu pisze:A pytanie w drugą stronę... Udali Wam sie korzystac z nadajnikow jako joistickow do jakis gier lotniczych na kompach? Sorry. Ten deszcz wywoluje frustracje :/

U mnie radio lub "fantom" do sterowania w symku jest widoczny w ustawieniach Win. jako joystick 2-osiowy. Kiedyś na próbę używałem chyba do NFS (wyścigi) ale drążki są trochę długie. Do gier lotniczych powinno też dać radę, kwestia ustawienia w grze. Wada jest taka, że nie ma przycisków, np. do strzelania i zrzucania bomb, trzeba z klawiatury sterować. Dobrą opcją do kompa są pady takie jak do konsoli PS. Próbowałem na takich w drugą stronę- sterowanie symka, ale analogi są krótkie i kciukami jest lekka lipa.
Pozdrawiam, Bartek
Raptor 50 Titan FBL, HK 450 Pro FBL. Samoloty nitro i elektro.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1772 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 15 gru 2014, o 16:12

Bo to jest tlumaczone Z Chinskiego. Na Polski, na Angielski i tak dalej...
Moze...
:)
Ooj tam, wielkie halo.
W roku 2001 zdaje sie, znalazlem błąd w tlumaczeniu w Polskich wersjach Microsoftowych systemow NT(serwery i workstacje, 2000, 2003, oraz XP).
Znalazlem i zglosilem.
Do konca Zycia XPa, blad nie zostal poprawiony, a byl jakby nie patrzec krytyczny.
W serwerach rowniez nadal jest.

Chodzi o rodzaj uprawnienia NTFS: Read and Execute zostal przetlumaczony jako "Zapis i wykonanie".
Blad znalazlem w momencie w ktorym po szkoleniu (gdzie systemy byly oczywiscie angielskojezyczne), postanowilem w domu przecwiczyc sobie dzialanie uprawnien NTFS. W domu mialem polskiego XPka i ni kuta nie moglem zrozumiec o co chodzi. Pol wieczoru stracilem... Az w koncu siegnalem do materialow szkoleniowych, gdzie byly zrzuty ekranow z systemow angielsko jezycznych.

Jak juz mowilem - blad zglosilem.
Nikt go nigdy nie poprawil w tamtych wersjach, dopiero od 2008 (Windows 7 i nowsze) jest juz poprawnie.
Przebujali sie z niektorymi systemami przez trzy service packi.

Microsoft, porzadna Amerykanska firma sprzedajaca systemy za grube tysiace...
A czepiac sie chinczykow ...

...
Zachcialo sie nam Wiezy Babel to teraz mamy...
;)
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 15 gru 2014, o 16:16

aikus pisze:Microsoft, porzadna Amerykanska firma(...)
:kopara: :masakra: :nono:
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 gru 2014, o 16:27

Oj bez przesady Ramotny... Ja rozumiem ideologie i tez z tego powodu bym kiedys to cale Redmont najchetniej w powietrze wysadzil... Teraz jakos z tego wyroslem i jak pominac wzgledy religijne, to systemy M$, sa porzadnymi systemami stosowanymi w biznesie, grube miliony kosztuja i grube miliony sie na nich zarabaija. No chocbys mowil co chcesz - nie pohandlujesz z tym.
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 15 gru 2014, o 16:39

aikus pisze:Oj bez przesady Ramotny... Ja rozumiem ideologie i tez z tego powodu bym kiedys to cale Redmont najchetniej w powietrze wysadzil... Teraz jakos z tego wyroslem i jak pominac wzgledy religijne, to systemy M$, sa porzadnymi systemami stosowanymi w biznesie, grube miliony kosztuja i grube miliony sie na nich zarabaija. No chocbys mowil co chcesz - nie pohandlujesz z tym.

Ja nie mam nic przeciwko firmie która zarabia na swojej pracy... Tylko chciałbym płacić za przyzwoity towar a nie takieg gó..o które czasem wciskają. Vide np świeża sprawa z kolejnym fatalnym uaktualnieniem W7 -> http://tech.wp.pl/kat,130068,title,Nie- ... aid=113fc1
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 gru 2014, o 17:10

Ja Cie rozumiem, ale takie babole zdarzaja sie w kazdym systemie.
W Linuxach tez. I w *UXach tez.
I w nadgryzionym jablku tez.
No niestety - Zycie.
Pol biedy jak Ci sie wypieprzy jakis desktop, gorzej jak zainstalujesz psujaca poprawke na serwerze na ktorym pracuje kilka tysiecy osob i straty powodowane przestojem tego serwera sa liczone w dziesiatkach tysiecy za godzine ^^:)
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2014, o 19:39

Co innego babole a co innego skunksiarska polityka firmy: (trzeba będzie przenieść do brudnopisu)

- Internet explorer i blokada niektórych stron na innych przeglądarkach- na szczęście już historia
- niemożność wejścia przy restarcie do BIOS'u w W8 (Samsung)

A babole się zdarzają:

- Windows Vista- na szczęście już historia
Helikoptery
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 gru 2014, o 20:24

wojtekr pisze:Co innego babole a co innego skunksiarska polityka firmy: (trzeba będzie przenieść do brudnopisu)

Tia, od pewnego momentu...
Poprosimy Panie Wojtku:)

wojtekr pisze:- Internet explorer i blokada niektórych stron na innych przeglądarkach- na szczęście już historia

No tak, ale takich rzeczy to chyba tylko Googiel nie robi, choc i tak niektorzy sie z tym nie zgadzaja i posadzaja Googla o rozne nieladne rzeczy... Z reszta ... moze i niektore ich zagrania sa z pozoru kontrowersyjne, a jelsi tak, to znakiem tego nie ma wyjatkow.
Z kazdej firmy gdzies tam wycieknie predzej czy pozniej jakies szczurowate zachowanie, w gruncie rzeczy powodowane niczym innym jak tylko zachlannoscią.

wojtekr pisze:A babole się zdarzają:

Aa nie nie, to inna bajka.
To twierdzenie, ktore kiedys ktos wymyslil dla zartu i jak na ironie sprawdza sie do dzis: Microsoft, udany system operacyjny na stacje robocze ma srednio co drugi.
1. Windows 3.0 - ssie.
2. Windows 3.11 for workgroups - dobry.
3. Windows 95 - ssie.
4. Windows 98 - dobry
5. Windows NT 4.0 (to druga linia - lina NT, ale mniejsza o to) - ssie.
6. Windows 2000 - (kolejny produkt z linii NT) - dobry.
7. Windows ME (ostatni produkt z linii dziewiątek) - ssie.
8. Windows XP home Edition (tak jest, malo kto pamieta ze byl taki wynalazek) - ssie.
9. Windows XP Pro - dobry, rekord wszechczasow jesli chodzi o system na desktopy.
10. Windows Vista - ssie.
11. Windows 7 - dobry - za chwile pobije rekord XPka Pro.
12. Windows 8 - kto nie musi zmieniac kompa ten czeka na 9'tke...

No wiec z jaka dokladnoscia jest to co drugi system... ??
;)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 15 gru 2014, o 20:35

Wole 8 nad 7
Przesiadłem się z XP :-)
Są w domu dwie 7, są stabilne, bezproblemowe ale ciężkie i powolne krówska. 8 się jakoś szybciej ładuje, zamyka, hibernuje a nowy interfejs bardzo szybko mi spodobał.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 15 gru 2014, o 20:36

he he, w ten weekend "odświeżyłem" mojego laptopa z Xp na 7 i nie chcę innego.
Inna sprawa, że ssd robi z komputerem cuda :)

pzdrv,
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2014, o 21:24

Lepiej 8 niż 7 ale nie 8.1. 8 jest szybszy niż 7 i znacznie wygodniejszy.
Helikoptery
Awatar użytkownika
szymkar
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: szymkar » 15 gru 2014, o 21:54

wojtekr pisze:Co innego babole a co innego skunksiarska polityka firmy: (trzeba będzie przenieść do brudnopisu)

- Internet explorer i blokada niektórych stron na innych przeglądarkach- na szczęście już historia

A babole się zdarzają:

Ja mam Vistę i nie mam żadnych problemów.
T-rex 450 Plus FBL
SAB Goblin 500
Futaba T10J
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2014, o 21:57

to wyobraź sobie jak by było jak byś jej nie miał :) Gorszy był tylko Windows ME
Helikoptery
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 15 gru 2014, o 22:00

Ja mam 7kę i też jakoś bezproblemowa 8-)
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
szymkar
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: szymkar » 15 gru 2014, o 22:04

wojtekr pisze:to wyobraź sobie jak by było jak byś jej nie miał :) Gorszy był tylko Windows ME

To co w tej Viście jest złego że jest taka fee...
T-rex 450 Plus FBL
SAB Goblin 500
Futaba T10J
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2014, o 22:08

prędkość- a konkretnie jej brak. Nie twierdzę, ze narzekasz na ten system ale jest to najgorszy, najmniej wydajny system z tych nowszych. Lepiej mieć XP (na słabszych kompach) lub 8 na (trochę mocniejszych).
Helikoptery
Awatar użytkownika
telemaniak
Elita forum...
Podziękował: 44 razy
Podziękowano: 72 razy

Postautor: telemaniak » 15 gru 2014, o 22:23

Podobno Vista po wszystkich service packach jest już dosyć OK. Osobiście używałem i nie zauważam jakiejś specjalnej przewagi 7mki jeśli chodzi o wydajność nad tą poprawioną vistą. Ale i tak wolę Yosemite :) (a z konieczności muszę używać wszystkich)
JR XG8, GAUI X5, GAUI255, MX3 > facebook.com/tufframes
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 16 gru 2014, o 11:01

Ale Wam wsadzilem kija w mrowisko z tymi windowsami, hehe...
;)

...
Ja osobiscie uzywalem 95 tak dlugo az przesiadlem sie na XP, a potem uzywalem XP tak dlugo az przesiadlem sie na 7.
8 nie uzywam i nie bede uzywal - poczekam az kretyn ktory wymyslil te durne kafelki przyzna sie do bledu, i przyjmie do wiadomosci ze nie da sie zrobic jednego systemu na telefony, tablety, notebooki, desktopy i serwery.
Grzeje mnie rowno czy jest mniej czy bardziej wydajna niz siodemka.

Sposrod wspoolczesnmych systemow desktopowych nieakceptowalna wydajnosciowo byla tylko Vista, ale potwierdzam, ze po pierwszym SP sprawa sie diametralnie zmienila i Visty dalo sie uzywac.

Ale generalnie wydajnosci oczekuje od aplikacji lub systemow serwerowych.
W desktopach liczy sie dla mnie ergonomia.
Osemka moze byc ergonomiczna jesli uzywa sie trzech programow na krzyz - mozna sie wtedy przyzwyczaic tak zgadza sie.
Natomiast ja uzywam w swojej pracy, normalnie w ciagu typowego dnia... policzmy...
... w chwili obecnej mam odpalone 19 programow i musze miec mozliwosc szybko sie przelaczac pomiedzy ich poszczegolnymi oknami - caly czas wszystkie mi sa potrzebne.
<ironic>No rzeczywiscie, o niczym innym nie marze jak tylko o tym zeby miec duze kafelki na niedotykowym ekranie</ironic>
:masakra:

Caly czas mowie tylko i wylacznie o MOIM notebooku, tym ktorego uzywam do zasadniczej pracy, do wszystkiego. Bo jesli wziac pod uwage inne maszyny, jakies przesiadkowe, pomocnicze, wirtualki itp to ciezko by bylo znalezc system ktorego nie uzywam ;)
Ale to juz inna bajka.
Awatar użytkownika
qemay
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 8 razy

Postautor: qemay » 16 gru 2014, o 13:49

Największym problemem Visty był fakt, że wyszła w czasie w którym na rynek wychodziły Atomy Intela. Do jednego i drugiego nic specjalnego nie mam, ale połączanie tych rzeczy (+max 512 MB pamięci operacyjnej) jest wybuchowe (roznosi cierpliwość użytkownika :P . Vista na SSD i z 8GB pamięci śmiga miło nawet i bez SP. Mam w firmie takie które maja bez reinstalacji 7 lat, przeżyły swoje i działają nadal.

Parając się w życiu wszystkim od 3.11 poczynając doszedłem w końcu do wniosku, że problemem nie jest system a przyzwyczajenia człowieka. Dlatego większości ludzi tak ciężko przesiąść się na linux'a. Bo przeraża ich fakt że muszą się uczyć robić rzeczy do których są przyzwyczajeni. To samo było z 95.., 2000 Vistą, 8'ką. (Win Mielenium pomijam bo to było porażką pełną gębą). Później ludzie się przyzwyczajali i przychodziła świetna win98, xp, 7....

Osobiście w domu mam dwie W8.1 oba na stacjonarkach i nie zamienię ich już na nic innego. SSD i W8 to świetna para, i już nie trzeba czekać na włączenie się systemu czy programu. Interfejs... dobry jak każdy inny. Niektóre rzeczy denerwują, ale jak się człowiek nauczy gdzie szukać przestają. Mam też jednego xp'ka którego nie zamiennie z racji najlepszej obsługi różniastych urządzeń na RS.

Wróć do „Brudnopis”