A na forum mam czasami problem zeby wyswietlic jakas strone. Chyba zauwazylem tez taka prawidlowosc ze zwlaszcza na stronach gdzie pozalaczanych jest duzo zdjec to potrafi sie przyciac na calkiem dlugo az w koncu zaladuje strone...

Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
aikus pisze:No a u mnie nie.
Ale zeby bylo ciekawiej problem nie zalezy od przegladarki systemu czy kompa, za to dotyczy glownie jednego wątku, glownie tego:
viewtopic.php?f=17&t=2962&p=39953#p39953
Tak jak by dysk dobiegal swojego resursu i mial problemy z odczytem w jakims tam obszarze, a w innych jeszcze chodzil dobrze... Taki slepy strzal - nie wiem czy to mozliwe, w tym konkretnym przypadku...
aikus pisze:Wczytanie kazdego elementu to sa jakies niezauwazalne milisekundy, a wczytanie jednego marniutkiego 163b gifa zajelo ponad 16 sekund!!
aikus pisze:I to bylo i ta jedno z lepszych otwarc.
Czesto zwiesza sie wlasnie na emotikonkach. Na zdjeciach - zalaczonych na formu jest masakra prawie zawsze, czasami wiesza sie na avatarach.
aikus pisze:Firefox czesto sie w tym momencie kompletnie wyburacza (polaczenie zostalo zresetowane). Chrom na ogol daje rade, choc czasami nie wyswietla calej strony...
niebochod pisze:[...]
Zawsze ta sama ikonka?
niebochod pisze:Możesz kliknąć myszką na tego linka? Powinno pojawić się dużo więcej informacji, np:
https://developer.chrome.com/devtools/d ... ce-details
Pytanie jeszcze na jakim etapie ładowania tego linka jest problem, więc interesuje Cie najbardziej zakładka "Timeline". "Headers" też może być pomocna.
niebochod pisze:Używasz jakiegoś antywirusa skanującego w locie komunikację sieciową?
niebochod pisze:Interesujące do analizy mogą być też te najbardziej niekorzystne sytuacje.
niebochod pisze:Może być kwestia Timeoutów. 16s to dość dużo, a w przypadku TCP którego używa HTTP niestety trzeba zakładać jakieś timeouty na sytuacje gdy odpowiedź z zewnątrz nie przychodzi w określonym czasie.
aikus pisze:Nic poza M$ Security Essentials - najlzejszy i najmniej inwazyjny antywir jaki znam (no poza ClamAV ktory w wersji na Windowsa w ogole nie ma monitora). Poza tym nie uzywam go od tygodnia, tylko ciut dluzej.
Ale fakt jest taki, ze nie mam pojecia jak dziala i co i kiedy skanuje.
aikus pisze:Interesujące do analizy mogą być też te najbardziej niekorzystne sytuacje.
No wiem i jak mowie, juz wczoraj jak zaczalem debugowac zaraz po Twoim poscie to mialem problem zeby powtorzyc usterke, A dzis w ogole sie poprawilo.
Ciezko jest walczyc z usterka ktora nie wystepuje... :/
aikus pisze:Czyli co, Chrom jest bardziej uparty i "cierpliwy" i sie w koncu doczekuje...
aikus pisze:..albo nie mogac sie doczekac - ładuje z cacha, bo ma.
aikus pisze:Firefox sie wyburaczal, bo Firefoxa nie uzywalem wczesniej do forum i obrazkow czy GIFow zwyczajnie w cache'u nie mial...
Moze tak byc?
aikus pisze:Anyway - wyglada na to ze jednak nikt nie narzeka poza mna, wiec nie ma sily - cos musi byc nie tak u mnie...
![]()
aikus pisze:Robactwo wykluczone.
Komp swiezo zainstalowany...
aikus pisze:..i nie jest to wina dysku, bo akurat w czasie zaciachow - dysk sie przewaznie nudzi.
niebochod pisze:[...]
To że go używasz od dawna o jeszcze niczym nie świadczy. Zmienia się zawartość strony, którą otwierasz a więc i co musi skanować jak i samo narzędzie, które zapewne na bierząco się updatuje i ściąga nowe definicje wirusów itp. itd.
niebochod pisze:aikus pisze:Robactwo wykluczone.
Komp swiezo zainstalowany...
No chyba, że na świerzo zainstalowanym systemie wchodzisz na strone z robactwem
niebochod pisze:aikus pisze:..i nie jest to wina dysku, bo akurat w czasie zaciachow - dysk sie przewaznie nudzi.
O ile nie masz lapka i jakiegoś mechanizmu ochrony dysku, który stopuje dysk w momencie wykrycia jakiegoś uderzenia - ja tak miałem - musiałem wyłączyć ustrojstwo, bo leżąc na biurku potrafił się czasami aktywować na paręnaście sekund
aikus pisze:...
Szczerze - nie mam pojecia jak ludzie to robia ze sobie zawirusowują kompy. Wszystkie wspolczesne przegladarki, krzycza glosno jak tylko chce wejsc na jakas strone co brzydkie rzeczy robi.
...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości