Scroller pisze:Max S pisze:CC 120 z KDE 1917H/1Y-N42 S2 HP
Ten zestawik mi się podoba. Tylko co z tym CC. U nas w klubie kolega ma CC w swojej 600-tce i chwali, ale na forach ludzie narzekają, a niektorzy to wręcz płaczą (Magik). Jak to jest naprawdę?Max S pisze:+ serwa Futaba Bls251 z Bls451 lub Bls253
Outrage i te BLSy są w podobnych cenach. Czemu Futaba?
Co do CC ESC to posiadam 80A i 120A obydwa byly w 700 z A silnikiem teraz 80A jest z Scorpionem w rex600 12s wiec moja subiektywna opinia jest:
jak do tej pory to nie mam zadnych problemow z nimi z Align/Scorpionem silnikami w klubie jest ich takze kilka i do tej pory nie slyszalem zlej opini.
Ponizej copia e-mail do mnie od wlasciciela KDE "Patricka" pytalem jaki ESC on poleca do tego silnika oraz czy sprzedaja czesci zamienne do niego
Hey Maciej,
We don't not offer spare main shafts for the motor, as the motor components are bonded internally to the shaft and the shaft is not replaceable. High-grade materials are used for the shaft, so there should be no need to replace the shaft with proper usage of the motor. With the upper bearing support in the TREX 700E design, the shaft is properly supported during flights.
The ESC I recommend for this motor is the Castle Creations ICE HV160 or the new ICE HV120 (if you can find one). I personally run the ICE HV160 on both of my TREX 700E setups and it works excellent with the motor - the governor algorithm works well with the KDE Direct brand of motors and the amperage rating is more than adequate to handle the power output of the motor.
Hope this helps and thanks for supporting the KDE Direct brand!
Patrick
Owner, KDE Direct
Jezeli potrzebujesz tlumaczenie to daj znac
Czemu Futaba?
Poniewaz Futaba jest potezna korporacja maja multi milionowe budzety na rozwoj i badania RC hobby rzeczy sa tylko produkcja uboczna bo glownie kampania specjalizuje sie produkcja w bezprzewodowe sterowania urzadzeniami od "stuleci" maja dluga historie i doswiadczenie.
Jeszcze nie slyszalem aby wypuscili bubel a pozniej go udoskonalali jak to robi wiekszosc ich prudukty jak sa na rynku to sa dopracowane do perfekcji (czekam na ich nowe FBL unit) zobaczymy czy sobie nie sfajdaja opini