wojtekr pisze:a ta torba zasilana jest lipolami?
bejo pisze:Posiadam ładowarkę Imax B-6 . Ładowarka ma program o nazwie STORAGE . Tym programem można automatycznie ustawić 3,8V/cela . W zależności od tego czy jest powyżej czy poniżej tego napięcia ładowarka rozładowuje albo ładuje aku . Mam aku 3S 1,8Ah i 2,2Ah . I tu wszystko jest OK . Podczas używania tego programu ładowarka zachowuje się prawidłowo .
Gdy chcę użyć tego samego programu do aku 1S o małej pojemności (240mAh ) ładowarka w programie STORAGE pokazuje napięcie aku 3,8 V chociaż aku jest naładowane na maxa (4,2V ) . Po przełączeniu na program CHARGE rzeczywiście pokazuje napięcie 4,2V i pokazuje się informacja FULL. Tutaj moje pytanie . Jak się przechowuje takie aku podczas dłuższego nieużywania ? Naładowane na maxa ? Czy jak inne 3,8V ? Co prawda można "ręcznie " w zależności jakie napięcie aku pokazuje ładowarka używając programów CHARGE albo DISCHARGE zjechać na te 3,8V . Ale czy tak się robi z takimi aku ?
zbig pisze:1S podlaczone tylko jednym kabelkiem do wyjscia pradowego,a wiec jak ladowarka ma rozpoznac twojego lipola ,podlacz 2 lub trzy lipole odpowiednim kablem i bedzie dzialac ,jezeli tylko 1S to musi miec 2 kable pradowy i do kontroli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości