SeKLeS pisze:Kurka ja rezygnując z Inteligo założyłem w Aliorze konto rozsądne i dostałem do niego podstawową kartę, którą spiąłem z PP. Działa elegancko. Płaciłem przez PP nawet kilka tyś PLN i bez problemu. Możliwe, że nie do końca rozumiem słowo klucz Pre-Paid. Chciałbyś mieć możliwość doładowania tej karty tylko na potrzeby konkretnej zapłaty? Względy bezpieczeństwa?
Tak. Nie chce laczyc mojego zasadniczego konta w zaden, ABSOLUTNIE ZADEN SPOSOB z PayPalem.
A niestety i tak juz musialem to zrobic, ale na szczescie w sposob ktory nie oznacza ze PayPal moze sobie z tego konta wyciagnac pieniadze (chyba).
SeKLeS pisze:To już lepiej założyć w aliorze subkonto (przyp. tłumacza) z kantorem online. Kupisz tyle zielonych ile będziesz potrzebował, przelejesz z subkonta na PP i dalej w świat. Dodatkowo jeszcze kilka-kilkanaście groszy na $ zaoszczędzisz.
Albo mowimy o dwoch roznych Alior Bankach, albo ja trafiam na samych przetrąconych konsultantow...
Zaden konsultant w zadnej rozmowie ze mna nie wymienil nawet slowa "Subkonto".
A jak zapytalem o SUBKONTO, to dostalem jasna i rzeczowa odpowiedzc będącą poprostu aktualna oferta Aliorbanku z ktorej jasno i przejrzyscie wynikalo, nie maja uslugi ktora by spelniala moje oczekiwania.
A oczekiwania nie byly wygorowane:
Darmowe konto, z darmowa karta do placenia w internecie, BEZ MOZLIWOSCI DEBETOWANIA, i bez koniecznosci wplywania na to darmowe konto wynagrodzenia.
NIE MA CZEGOS TAKIEGO.
A ten kantor online? Kupuje zielone i przelewam na PP??
Zaraz zaraz... przelewam na PP... czyli korzystam z opcji np. "Doladowanie blyskawiczne"??
Czyli z tego co mi ostatnio zablokowalo kase na caly je&*^%ny weekend?

Pomyslmy...
Nie, jednak nie.

Kula pisze:Ja od wielu lat mam też kartę wirtualna w MBanku. Działa rewelacyjnie. Ładowanie trwa tyle co wklepanie kodu z smsa. Jest podpięta do paypala i dziala jak pełnowartościowa karta kredytowa tyle ze w 100% bezpieczna
O mBanku wiem, w mBanku jest superp, ale ja niestety z mBankiem jestem na sciezce wojennej wiec nie chce korzystac z ichnich "dobrodziejstw".