Odgrywajątomek68 pisze:Jak najbardziej rozumiem Twoją determinację ale czy koszty nie odgrywają roli ?.

Odgrywajątomek68 pisze:Jak najbardziej rozumiem Twoją determinację ale czy koszty nie odgrywają roli ?.
miszcz_waw pisze:SM50 ma się coraz lepiej a jak jego mniejszy brat?
Gmeracz pisze:
Innym sposobem na testy jest użycie zewnętrznego bec-a do odciążenia reglera. Często zdarza się że wewnętrzny, liniowy bec w reglerze powoduje duży wzrost temperatury.
tomek68 pisze:O jakaś wkrętka do dyskusji na parę stron![]()
Miron pisze:tomek68 pisze:O jakaś wkrętka do dyskusji na parę stron![]()
może jednak skupimy się na ogonie?
podłączę zewnętrznego BECa i zobaczę jakie będą efekty...
tomek68 pisze:O jakaś wkrętka do dyskusji na parę stron![]()
No właśnie... Gmeracz baczność! Do tablicy marsz!jedrus pisze:nie mam pojęcia dlaczego zbyt małe obroty mogą dać taki efekt bujania ogona...
Just received K-F 100A from the last batch. It came with v1.05 firmware in it and the worst thing is that PWM is limited to 12 khz only. The other selection is 8 khz, where it used 24 khz. This latest firmware came with HW link v1.6 so I advice do not
throw away a copy of HW link v1.5 if you still have it, because it contains v1.03 firmware where 24 khz is still selectable. Or do not upgrade the firmware in your older K-F esc if it has v1.03
Ramotny pisze:No właśnie... Gmeracz baczność! Do tablicy marsz!jedrus pisze:nie mam pojęcia dlaczego zbyt małe obroty mogą dać taki efekt bujania ogona...![]()
Gmeracz pisze:Ramotny pisze:No właśnie... Gmeracz baczność! Do tablicy marsz!jedrus pisze:nie mam pojęcia dlaczego zbyt małe obroty mogą dać taki efekt bujania ogona...![]()
Spotkałem się z tym kilkukrotnie na zachodnich forach. Zawsze radzono podnieść krzywą gazu i to pomagało.
Możliwe że wiąże się to nie tyle z pracą samego ogona a ze zbytniego obciążenia na wirniku głównym.
Łopaty są nadmiernie obciążone... Gdzieś się zrywa struga... Tak sobie gdybam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości