Jazz pisze:Sprzedawanie czego ? nie można założyć że to był na 100% phantom , równie dobrze to mógł byc składak jakis.
Jazz pisze:Sprawdziłem na google maps co jest w promieniu 6 km , i akurat na sciezce w tej odleglosci znajduje sie palacowa, i okolice konstancina.
Trzeba bedzie zwracac uwage na osoby ktore beda chcialy leciec fpv poza zasieg wzroku i zdrowego rozsadku , bo jak widac wczesniej czy pozniej cos takiego sie zdarzy.
ależ skąd - oczywiście że jak najbardziej potępiam tego .... słów mi brakuje - za jego bezbrzeżną głupotę...aikus pisze:@Ramotny: Ptaki sa dla lotnictwa - w rzeczy samej - realnym i znanym zagrozeniem od wielu lat, wiele samolotow przez to lądowalo awaryjnie, nawet nie wiem czy ktorys kiedys nie spadl, ale mimo wszystko sądze, ze dron bedzie dla swojego wiekszego blaszanego brata bardziej ciezkostrawny niz kaczka.
To jest raz, poza tym czy obecnosc ptakow jako zagrozenia w powietrzu opowaznia nas do tego zeby to zagrozenie zwielokrotniac?
i tego właśnie najbardziej się boję...aikus pisze:Wtedy zostanie wprowadzony taki rygor, ze o Palacowej mozemy zapomniec.
WSZYSCY.
Filo1 pisze:[...]
swoją drogą, denerwuje was określenie dron ? bo u mnie wywołuje dziwne odczucia jak ktoś mówi o dronie. Jest to jakby jeden kubeł do którego ludzie nie w temacie wrzucają wszystkie modele latające.
Latam szybowcem, dron
Latam heli, dron
Latam kopterem, dron
Filo1 pisze:Zdumiewające jest to że większość close call blisko lotnisk to mydelniczki (DJI)
Ramotny pisze:[...]
Przy okazji: DRON - wszyscy dziennikarze bezmyślnie używają DRON-a na opisanie czegokolwiek zdalnie sterowanego podczas gdy DRON to obiekt który ma choć okrawki własnej inteligencji choćby np autopilota (pomijając systemy nawigacyjne itp). Coś co ZAWSZE wymaga pilota z ziemi NIE JEST DRONEM tylko RCV (Remote Controlled Vehicle)
aikus pisze:
Zdumiewajace?
Oczywiwste.
Gdyby latanie samolotami lub/i helikopterami bylo tak proste jak dronami (a nie konczylo sie w 100% przypadkow szybkim unicestwieniem modelu kazdego kto postanowil "a co tam, kupie sobie helikopter i polatam) to problem powstalby duzo wczesniej.
Niestety dopiero wielowirnikowcami moze latac praktycznie kazdy i nie musi sie wiele uczyc do tego.
Ramotny pisze:ależ skąd - oczywiście że jak najbardziej potępiam tego .... słów mi brakuje - za jego bezbrzeżną głupotę...aikus pisze:@Ramotny: Ptaki sa dla lotnictwa - w rzeczy samej - realnym i znanym zagrozeniem od wielu lat, wiele samolotow przez to lądowalo awaryjnie, nawet nie wiem czy ktorys kiedys nie spadl, ale mimo wszystko sądze, ze dron bedzie dla swojego wiekszego blaszanego brata bardziej ciezkostrawny niz kaczka.
To jest raz, poza tym czy obecnosc ptakow jako zagrozenia w powietrzu opowaznia nas do tego zeby to zagrozenie zwielokrotniac?i tego właśnie najbardziej się boję...aikus pisze:Wtedy zostanie wprowadzony taki rygor, ze o Palacowej mozemy zapomniec.
WSZYSCY.
Przy okazji: DRON - wszyscy dziennikarze bezmyślnie używają DRON-a na opisanie czegokolwiek zdalnie sterowanego podczas gdy DRON to obiekt który ma choć okrawki własnej inteligencji choćby np autopilota (pomijając systemy nawigacyjne itp). Coś co ZAWSZE wymaga pilota z ziemi NIE JEST DRONEM tylko RCV (Remote Controlled Vehicle)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości