Ładnie, czysto złożony

miszcz_waw pisze:Czy aby na pewno masz dobrze ustawiony kanał czułości dla żyra? Może nie zaktywował się tryb HH. Odczekujesz parę sekund po podłączeniu aby żyro się poprawnie zalogowało i wystartowało? Niezależnie od ustawienia w trybie rate łopatek ogona w HH żyro powinno trzymać, co najwyżej możesz być zmuszony ustawić mniejszą czułość lub będzie większy dryft.
Luke Skywalker pisze:O takim 3-krotnym pstryknięciu rate / hh podaje ORYGINALNA instrukcja Futaby GY-520, więc coś w tym jest![]()
Luke
Ramotny pisze:Przyznam że troszkę nie rozumiem dlaczego limity wyszły tak małe bo przecież nawet ustawiając zerwo dryfu (czyli początkowy kąt w RATE) to suwak nie jest przy jednym z końców wałka tylko mniejwięcej na środku (no może nieco przesunięty) więc limit(y) nie powinny byc aż tak zmniejszone...
Mógłbyś zrobić fote położenia suwaka gdy model wisi bez dryfu?
Ramotny pisze:Odwrócenie sterowania to akurat banał ale ma sens tylko wtedy jeśli przy zerowym kącie łopatek wolny wałek po stronie kontrującej jest większy niż zgodnej. Jeśli są równe to odwrócenie sterowania nic nie da.
miszcz_waw pisze:Co prawda nie w pro ale ja tak mam zrobione
Sebus pisze:Ja w ogóle nie rozumiem trochę tematu sprawy. Chcesz latać w rate? Jeżeli żyroskop ma HH to olej rate w ogóle modelu nie ustawiałem w rate. Ogon zazwyczaj ustawiam tak żeby "na oko" łopatki w rate były równe a ślizgacz w centrum ale nie robię tego dokładnie i nie sprawdzam:) Ważne żeby HH trzymało i reszty nie trzeba ustawiać bo rate tylko do makiet jest zazwyczaj.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość