Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
kamracik
Stały bywalec...
Podziękowano: 4 razy

Postautor: kamracik » 28 sie 2015, o 12:13

To zależy od wybranego pakietu i zawartej w nim długości sznurka :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 28 sie 2015, o 13:01

Obawiam się że sznurek tej długości byłby bardziej narażony na przerwanie niż gołąb przed jastrzębiem.
Poza tym co to za technologia? My tu z Wojtkiem oferujemy nowoczesne technologie lotnicze, gołębiem możesz przesłać smsa, a jek kogoś nie lubisz to i ptasią grypę, nie mówiąc już o technologii przesyłającej informacje z prędkością światła a to że interfejs działa z szybkością unoszenia się dymu można dopracować. :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 4 wrz 2015, o 21:28

Mam do Was koledzy wielką prośbę...
Zbrikowałem sobie tablet. Po włączeniu i boocie jedyne co jestem w stanie osiągnąć to:
WP_20150904_004.jpg

Mam drugi identyczny działający ale nie mam bladego pojęcia co i jak mogę zrobić żeby go wykorzystać do reanimacji tego pierwszego.
Czy jest ktoś kto mógłby mi w tym pomóc - jestem skłonny przeznaczyć na to nawet jakiś budżet...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Filo1
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 4 wrz 2015, o 21:47

cóż to za tablet
dopóki się coś włącza to na szczęście nie do końca skutecznie go zbrickowałeś :P
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 4 wrz 2015, o 21:49

Chiński noname a konkretnie Teclast U55GT-C8
Pozdrawiam, Grzegorz
Filo1
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 4 wrz 2015, o 22:19

może być ciężko ze znalezieniem firmware.
Dla pewności, próbowałeś zrobić wipe? wipe data/factory reset i wipe cache
jak nie to spróbuj, (wszystko pliki zostaną wykasowane), ale nie wiem czy już nie jest po nich :P
ogólnie jak wipe nie zadziała to będziesz musiał sflashować nowym romem go.
szukam firmware ale to bardzo ciężkie. Gdzieś na forum znalazłem nazwę paczki z firmware
szukamy czegoś takiego: U55GT-C8_V1.0_20140902.rar
jak uda Ci się znaleźć i pobrać to tu jakiś tutek jest
https://www.youtube.com/watch?v=XFDtk7aoFr8
ogólnie jest ryzyko uceglenie bardziej, bo nie wiadomo czym na prawdę jest paczka którą pobierzesz.
na necie natknąłem się na kilka innych tutków.
Jak by to był samsung to nie byłoby żadnego problemu z naprawą :D
paczka niby powinna mieć 400mb z hakiem (znalazłem takie info, że 477.89 MB)
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 5 wrz 2015, o 01:19

Awatar użytkownika
Adrianbany
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Adrianbany » 5 wrz 2015, o 06:03

ja mojej kobiecie usmażyłem telefon niewłaściwym oprogramowaniem, ma ona siii mini jakąś rzadka wersja z nfc, wtedy nie wiedziałem że to rzadka wersja i sciagalem romy zmodowane by wgrać jej nowego andka ale niechciało iść bo nie pasowało do tego tel i zacząłem kombinować myśląc że to przez stary soft może, i poklikałem co się dało i chyba usunąłem wszystko z komórki ze tez tylko pokazywał mi sie podobny obraz, mowie kurde dobra ratujemy telefon do poprzedniego stanu, ściągnąłem soft do siii wgrywam i dupeńka, podczas wgrywania stanęło, i zero reakcji, telefon usmażony, zacząłem później czytać i dopiero wykryłem ze ona ma ten rzadki model i próbując wgrać inny soft usmażyłem fona, na szczęście uznali nam gwarancje i wymienili płytę główną...
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 5 wrz 2015, o 07:09

Widziałem to menu niedawno na s5 lub S3. Tylko nie pamiętam po co w to wchodziłem.

Chyba coś tam z cachem robiłem.

http://www.solvemix.com/index.php/android-smartphones/184-samsung-galaxy-s5-how-to-wipe-cache-partition-solved

Może to Ci pomoże wpaść na odpowiedni trop. Albo wybierz jakąś mało szkodliwą opcje.
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 5 wrz 2015, o 20:50

Ale od razu wchodzi w to memu?
Czy wiesza się podczas boota a to menu wywołujesz kombinacją klawiszy.
Jeśli to drhgie to wipe cache niczym nie grozi, a jeśli nie pomoże to factory reset poeiniem pomóc.

A jak zbrikowałeś ten tablet.?
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 5 wrz 2015, o 21:07

wykonaj backup działającego taba i wgraj go na ten, banalne i proste rozwiązanie
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 10 wrz 2015, o 20:26

Sorki za chwilę ciszy...
Kenobi36 pisze:Ale od razu wchodzi w to memu?
tzn bootuje się dłuższą chwilę, potem pokazuje leżącego Androidka z wykrzyknikiem "Brak polecenia!" po czym naciśnięcie przycisku zasilania wywołuje to menu
Kenobi36 pisze:Czy wiesza się podczas boota a to menu wywołujesz kombinacją klawiszy.
p. wyżej
Kenobi36 pisze:Jeśli to drhgie to wipe cache niczym nie grozi, a jeśli nie pomoże to factory reset poeiniem pomóc.
niestety niby coś czyści/formatuje ale efekt jest zerowy
Kenobi36 pisze:A jak zbrikowałeś ten tablet.?
a pojawiło się jakieś krzaczaste UPgrade to uruchomiłem ale zgasł i długo się (ok 3 min) nie zapalał to uznałem że się wyłączył i trzeba włączyć. "Włączenie" okazało się wyłączeniem z przypuszczalnie przerwaniem upgrade no i potem już nic się nie dało zrobić. Przypuszczam że niektórych plików systemowych brak lub są pomazane/niekompletne

===
AdamP pisze:wykonaj backup działającego taba i wgraj go na ten, banalne i proste rozwiązanie
Super - z jak to zrobić? tzn jak zrobić backup taba? jak go potem wgrać skoro nie ma takiej opcji w w/w menu?
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 10 wrz 2015, o 21:06

Ramotny pisze:
WP_20150904_004.jpg

Teoretycznie w działającym tabie wchodzimy w system recovery za pomocą kombinacji power+ciszej lub głośniej i zaznaczamy backup user data, kopia zapasowa powinna się utworzyć na karcie sd.
Przekładamy kartę do zbrikowanego tableta i znowu recovery i restore user data
Ale głowy nie dam czy zadziała, robie takie rzeczy raz na dwa lata na swoich fonach
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 10 wrz 2015, o 21:40

AdamP pisze:
Ramotny pisze:
WP_20150904_004.jpg

Teoretycznie w działającym tabie wchodzimy w system recovery za pomocą kombinacji power+ciszej lub głośniej i zaznaczamy backup user data, kopia zapasowa powinna się utworzyć na karcie sd.
Przekładamy kartę do zbrikowanego tableta i znowu recovery i restore user data
Ale głowy nie dam czy zadziała, robie takie rzeczy raz na dwa lata na swoich fonach

o ile USER DATA zawiera system to zadziała... mam jednak obawy że USER DATA to dokładnie to co znaczy nazwa ...spróbuję...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
kamracik
Stały bywalec...
Podziękowano: 4 razy

Postautor: kamracik » 10 wrz 2015, o 22:03

Spoko, to nie cegiełka jeszcze jeśli możesz wejść do menu serwisowego. Przerwałeś proces instalacji i pewnie próbuje na siłę go uruchomić, bo boota pewnie już wgrał. Przywracanie nic nie da, bo w Andku to tylko czyści aplikacje użytkownika i cache, nic ponadto nie robi.

Musisz ściągnąć odpowiedni soft dla swojego tabletu na kartę SD (prostsze), albo przez ADB (trudniejsze). Jeśli miałeś oryginalny soft to najlepiej znaleźć obraz takowego w necie i go ściągnąć (może producent nawet udostępnia), nagrać na kartę SD i przez menu serwisowe postępować wedle wskazówek. No chyba, że korzystając z okazji chcesz go zrootować to wtedy na xda-developers znajdziesz ku temu instrukcje jak to zrobić :)
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 10 wrz 2015, o 22:51

nie zadziałało - zgodnie z obawami. Owarknął że formatuje data i cache ale zbyt szybko to zrobił więc na pewno gó..o. Zresztą nic nie pomogło.
Co do softu i netu to jest problem - niby jest ale trzeba się zarejestrować na Baidu a strona rejestracyjna jest w "robaczkach" więc nawet niewiadomo co i gdzie jest napisane i co klikać.
Co do rootowania to owszem jest to przewidziane w planach ale wpierw chciałbym go w ogóle przywrocić do życia.

Co ciekawe w działającym tabie nie jestem w stanie wymusić tego menu serwisowego angielskiego. Wchodzi mi tylko do chińskiego, fabrycznego z testami itp.
Jestem coraz bardziej załamany...

Czy narzędziami z XDA-DEV da się z istniejącego identycznego taba "skopiować" oprogramowanie?
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 11 wrz 2015, o 07:11

Na chinskie robaczki jest metoda - Google Chrome i dajesz tłumacz stronę. I masz po angielski. W sumie to daje radę coś kliknąć, czy się zarejestrować.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 11 wrz 2015, o 07:12

MacGyverek pisze:Na chinskie robaczki jest metoda - Google Chrome i dajesz tłumacz stronę. I masz po angielski. W sumie to daje radę coś kliknąć, czy się zarejestrować.

wpadłem na ten pomysł ale chyba musiałem coś źle zrobić bo nic mi nie przetłumaczyło... spróbuję jeszcze raz
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 11 wrz 2015, o 07:24

nie udaje mi się... Może mi ktoś pomóc i ściągnąć to: http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... =288410357
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 11 wrz 2015, o 07:32

Doszedłem do strony rejestracji, ale rejestracja jest na podanie nr telefonu i SMSie (Chiński). A czemu nie pociągniesz tego oprogramowania: http://chinagadgetsreviews.blogspot.com/2014/10/download-latest-android-kitkat-442_1.html
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX

Wróć do „Brudnopis”