wojtekr pisze:przecież 50 nie ma regulacji w łożu, to jak można wkręcić źle?
No nie ma, a mi się udało........nie pytaj się jak i gdzie. Złożyłem model po konserwacji i było źle.
wojtekr pisze:przecież 50 nie ma regulacji w łożu, to jak można wkręcić źle?
hevi pisze:A mógłbym mi ktoś tutaj napisać po koleji jak ma być ustawiona krzywa gazu ,skoku to rozumiem nie ma znaczenia czy to spalina czy elektryk? , jak w dolnym położeniu drążka ma być serwo od gazu(tzn czy ma całkowicie zamykać gaz) , może jakieś opóźnienie na kanale od gazu? Kurcze , nie wiem chyba czy sam odpalę go. Nie wiem jak się zachowa przy odpaleniu , nie wiem kiedy zacznie startować wirnik , dla was to normalka , ale dla mnie teraz to trochę zagmatwane....Może polecicie jakiś link z yt w którym to wszystko jest wyjaśnione?Tamta stronka którą mi poleciliście spoko , tylko nie rozumiem połowy( raczej posługuje się niemieckim niż angielskim).
miruuu pisze:A ja jestem zwolennikiem latania w idlu od początku.
A ja nie. Nauczę się w realu, zakład? Zawziąłem się i już...miruuu pisze:... Ja po prostu wychodzę z założenia że zanim się podniesie 450tkę czy większe to ogarniecie symka albo mikrusa 6ch to mus.
wojtekr pisze:miruuu pisze:A ja jestem zwolennikiem latania w idlu od początku.
Ale temat jest o spalinie a tam się nie da
Gajos pisze:A ja nie. Nauczę się w realu, zakład? Zawziąłem się i już...miruuu pisze:... Ja po prostu wychodzę z założenia że zanim się podniesie 450tkę czy większe to ogarniecie symka albo mikrusa 6ch to mus.
Ramotny pisze:wojtekr pisze:miruuu pisze:A ja jestem zwolennikiem latania w idlu od początku.
Myślę że to nieporozumienie - Mirkowi chyba chodzi o to że jak tylko wystartuje to przełącza się w TRYB lotu IDLE i nie lata w NORMalu.
Kowal pisze:On faktycznie lata tylko w idle'u. Wiem, że to dziwne, ale tak ma. Przynajmniej w takim małym śmigłowcu, ktorym latałem.
Wróć do „Silniki spalinowe i akcesoria”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości