Ravp66 pisze:Faktycznie każdy kanał ma regulowane napięcie w zakresie pracy zasilacza 15 - 30V.
To ciekawe bo ja ma dokładnie taki sam, kupowany 2,3 lata temu i mam 15-24V 60A a Twój jest 15-30V 50A?
1200W/24=50A
1200W/30=40A
Coś chińczyki mącą

Ravp66 pisze:Faktycznie każdy kanał ma regulowane napięcie w zakresie pracy zasilacza 15 - 30V.
PiotrS pisze:Widzę, że mamy inne zasilacze mimo tej samej mocy. Mój eFuel daje napięcie do 24V, Twój do 30V. Ty masz nowszą wersję. Tą z wyjściem do ładowania komórek
PiotrS pisze:Weź jeszcze pod uwagę, że 5A na ładowarce nie równa się 5A na zasilaczu, bo masz inne napięcia na wyjściu zasilacza i ładowarki.
Im niższe napięcie ustawisz na zasilaczu, tym wyższy prąd popłynie przy tym samym obciążeniu.
PiotrS pisze:EDIT: połączenie zasilacza z regulowanym napięciem do 30V prędzej czy później skończy się śmiercią Twojego iChargera, który przyjmuje napięcie do 18V.
Ramotny pisze:Ewidentnie sprawa zasilacza i "małego" wyjścia 10A. Podłączenie pod główne 50A rozwiąże problem. Tak jak napisał Kenobi - nominalny pobór mocy w głównej fazie ładowania 6s5000/1C to 125W. Co prawda do 180W jeszcze sporo brakuje ALE wcale nie jest powiedziane że na tym wyjściu jest 18V. Ja bym stawiał na 12V i stąd problemy (niestety producent nie zająknął się w instrukcji o parametrach tych 3 małych wyjść)
wojtekr pisze:A czy przypadkiem icharger nie ma abezpieczenia przed zbyt wysokim napieciem zasilania?
Ravp66 pisze:Wniosek (mam nadzieje że prawidłowy):
10A na kanał to tylko fikcja.
Chcesz ładować prądami powyżej 4,5A ładowarka MUSI być podłączona pod główne zasilanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości