WLtoys - V977

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 07:02

Ne wiem jak z wymiarami itd., ale ono na oko mi wygląda jak to:
http://www.banggood.com/Brushless-Upgra ... 84885.html
a je mam, i w modelu (Super CP) jest kiepskie. Zarówno na stockowej bezszczotce, jak i na SUTku. Na obu robi niemożliwy do usunięcia "rybi ogon". To znaczy wiem skądinąd, że profil i kształt jego łopatek jest kiepski (zbyt agresywny) do tak dużej prędkości w tak gęstym ośrodku, a zwłaszcza do tak dużych rozpiętości, zmian tej prędkości oraz zawirowań ośrodka wywoływanych przez wirnik główny. Ale to chyba Kowal by więcej pamiętał...
A ja jak zwykle sorki, bo słownictwa jeszcze nie znam... :cry:

P.S.1. Ale dzięki za przypomnienie, to swoje pomierzę też, już je mam w "pomiarowym tornistrze". Jeśli nie używasz dawaj raz dwa na PW, nie zepsuję, potem Ci odeślę albo odkupię i odeślę...
P.S.2. A w ogóle to kolejne sorki, bo co ślepemu po oczach #4, dopiero teraz dojrzałem, że przecież Mati <> matir1... :masakra: :rotfl:
P.S.3. Żeby "jak najwięcej pieczeni..." wymyśliłem sobie jeszcze, że każdy silniczek ostudzę, włączę i pomięrzę: luzem bez śmigła i zatrzymany. Dociekliwym na pewno sporo to powie, a nic nie sfajczę, spoko, a jak sfajczę odkupię.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, o 10:50 przez Gajos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 22 wrz 2015, o 08:42

Gajos pisze:Ne wiem jak z wymiarami itd., ale ono na oko mi wygląda jak to:
http://www.banggood.com/Brushless-Upgra ... 84885.html

Na pierwszy rzut oka to mogło by być to. Profil by się mniej więcej zgadzał, ale nie wiem jak z rozmiarami i kątami natarcia.

Gajos pisze:P.S.1. Ale dzięki za przypomnienie, to swoje pomierzę też, już je mam w "pomiarowym tornistrze". Jeśli nie używasz dawaj raz dwa na PW, nie zepsuję, potem Ci odeślę albo odkupię i odeślę...

Się robi. :) Jak uda Ci się zepsuć, to Ci pogratuluję dobrej sesji z miodowym. 8-)

Gajos pisze:P.S.2. A w ogóle to kolejne sorki, bo co ślepemu po oczach #4, dopiero teraz dojrzałem, że przecież Mati <> matir1... :masakra: :rotfl:

Nie do końca kumam :shock:

Gajos pisze:P.S.3. Żeby "jak najwięcej pieczeni..." wymyśliłem sobie jeszcze, że każdy silniczek ostudzę, włączę i pomięrzę: luzem bez śmigła i zatrzymany. Dociekliwym na pewno sporo to powie, a nic nie sfajczę, spoko, a jak sfajczę odkupię.

Dorzucę stockowy, jednak nie mam pojęcia czy z niego coś urodzisz, bo to jedyny egzemplarz, któremu wystają dwa kabelki z dupki. Reszcie zostały po jednym bo to niezwykłe badziewie w tych silniczkach. Nie mam pojęcia czy ruszy, ale będzie możliwe porównanie w ryjalu.
"Chwyciło i nie puszcza...
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 08:54

Najpierw najważniejsze:
Gajos pisze:... P.S.3. Żeby "jak najwięcej pieczeni..." wymyśliłem sobie jeszcze, że każdy silniczek ostudzę, włączę i pomięrzę: luzem bez śmigła i zatrzymany. Dociekliwym na pewno sporo to powie, a nic nie sfajczę, spoko, a jak sfajczę odkupię.
Pobite szklanki, SUTek przy 3,8 V tego nie wytrzymuje! Uwaga na trawę...! :nono:
Nie płonie od razu całkiem, ale rośnie mu rezystancja i inne tam ancje (albo w kubku, albo samym kabelkom, albo szczotkom, albo zmiotkom, nam to rypka),
i nieodwracalnie traci moc.

A teraz:
Mati pisze:...
Gajos pisze:P.S.2. A w ogóle to kolejne sorki, bo co ślepemu po oczach #4, dopiero teraz dojrzałem, że przecież Mati <> matir1... :masakra: :rotfl:
Nie do końca kumam :shock:
Gajos pisze:P.S.3. Żeby "jak najwięcej pieczeni..." wymyśliłem sobie jeszcze, że każdy silniczek ostudzę, włączę i pomięrzę: luzem bez śmigła i zatrzymany. Dociekliwym na pewno sporo to powie, a nic nie sfajczę, spoko, a jak sfajczę odkupię.
Dorzucę stockowy, jednak nie mam pojęcia czy z niego coś urodzisz, bo to jedyny egzemplarz, któremu wystają dwa kabelki z dupki. Reszcie zostały po jednym bo to niezwykłe badziewie w tych silniczkach. Nie mam pojęcia czy ruszy, ale będzie możliwe porównanie w ryjalu.
Tu wcześniej pisał Kolega o ksywce "matir1"...
Odgiętki - tu gdzieś wcześniej o nich plotkujemy...
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, o 10:52 przez Gajos, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 22 wrz 2015, o 09:42

Mati, sutek podejdzie bez problemu i bez żadnej przeróbki. Miałem V922, na ogonie siedział silniczek o identycznej średnicy jak w 977. Sutek jest tylko nieco dłuższy.
Co do śmigiełka, zostawiłem sobie jedno zielone z 922 ale szału nie robiło. Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem był sut + czarne śmigiełko 40mm. Teraz nieźle też lata na śmigiełku od v931 (jeszcze dłuższe i inny profil) ale jakiejś różnicy wielkiej ja już nie zauważam. No i mało też latam, bo czas wykorzystuje na większe modele.
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 22 wrz 2015, o 10:33

No to zaj... fajnie! :)
Nie pozostaje mi nic innego jak nazamawiać sutków i stertkę śmigiełek. :)
Dzięki Przemek. :)

EDIT:

BTW - Dostanę sutki w PL czy muszę poprosić chińczyka? Może ktoś akurat jest na etapie nabywczym co by się podpiąć - wziąłbym kilka sztuk...
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 11:23

Rano jednego "osłabiłem", jak wyedytowałem wyżej (bo u mnie na tej samej stronie), więc trzymam (słownie: trzy mam) już w koszyku, ile Ci Mati dorzucić? Coś po po $3,22 mi na razie proponują...

P.S. A, i odgiętki bym Ci od razu cacy porobił...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 22 wrz 2015, o 11:30

Mati pisze:BTW - Dostanę sutki w PL czy muszę poprosić chińczyka? Może ktoś akurat jest na etapie nabywczym co by się podpiąć - wziąłbym kilka sztuk...

Prosić możesz każdego, ale tylko Chińczyk zapewni darmową dostawę do drzwi ;)
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 11:37

A, Mati, śmigiełko S2 jak dotąd rulez, pytaj o nie Mir'aaa... ;)
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 22 wrz 2015, o 11:53

Gajos pisze:Rano jednego "osłabiłem", jak wyedytowałem wyżej (bo u mnie na tej samej stronie), więc trzymam (słownie: trzy mam) już w koszyku, ile Ci Mati dorzucić? Coś po po $3,22 mi na razie proponują...

P.S. A, i odgiętki bym Ci od razu cacy porobił...

Dzięki wielkie :banana:

Ze jakichś 5szt jak Ci wejdzie do koszyczka i śmigiełki do nich może przy okazji też w podobnej ilości? :nw:
Z resztą może lepiej zaraz wyślę PW. :)
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 11:59

Gadajmy na głos, to może ktoś jeszcze skorzysta, będzie taniej, a ja i tak zamawiał będę dopiero za tydzień. A o śmigiełko trzeba Mirka dopytać czy ono z BG, bo moje jakieś do bani są, zupełnie inne, testuję to Jego.
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 22 wrz 2015, o 12:12

Gajos pisze:Gadajmy na głos, to może ktoś jeszcze skorzysta...

Oczywiście - PW poszło mimo to - zawiera jeszcze trochę tekstu kompletnie niezwiązanego z tematem, więc nie chciałem zaśmiecać wątku (i tak już dostatecznie napaprałem, za co przepraszam zainteresowanych :? )

EDYTKA:

Miruuuu - z kąd się bierze takie te fajne?
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 12:16

Moim zdaniem właśnie po to ten wątek został przez Mir'aaa ;) wydzielony, żebyśmy wszyscy razem załatwili jak najwięcej za jednym zamachem...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 22 wrz 2015, o 12:21

Mati pisze:
Gajos pisze:Gadajmy na głos, to może ktoś jeszcze skorzysta...

Oczywiście - PW poszło mimo to - zawiera jeszcze trochę tekstu kompletnie niezwiązanego z tematem, więc nie chciałem zaśmiecać wątku (i tak już dostatecznie napaprałem, za co przepraszam zainteresowanych :? )

EDYTKA:

Miruuuu - z kąd się bierze takie te fajne?

STĄD
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 22 wrz 2015, o 12:22

Mati pisze:Miruuuu - z kąd się bierze takie te fajne?

Mirek chyba klepie po tyłku jakąś murzynkę, bo coś długo nie odpisuje, więc go wyręczę ;)

Czarne stąd:
http://www.banggood.com/WLtoys-V966-V977-Super-CPMini-CPNano-Cpx-Parts-Tail-Blade-p-936841.html

Tanio od v931 razem z łopatami głównymi stąd:
http://www.aliexpress.com/item/WLtoys-V931-RC-Heliopter-Accessories-Upgrade-Blade-Set-V931-005/32404022397.html?spm=2114.01020208.3.3.RvIbTE&ws_ab_test=201526_4,201527_4_71_15_72_16_73_13_74_14_75,201409_1
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 22 wrz 2015, o 12:24

Już się naklepał i nie powie, bo fajnie było :P

Dodać trzeba, że te z pierwszego linku sa bardzo ok, ale te z drugiego sa bardziejsze.
Awatar użytkownika
Dziki
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: Dziki » 22 wrz 2015, o 12:31

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tą apką od v977. Czy mozna ją podłączyć pod komputer i użyć pod symulator? Chodzi mi o tą która jest z helikiem gdzie nie ma w zestawie symulatora, a widzę po zdjęciach w aukcji ze te gniazdo jest normalnie z tyłu ale widnieje opis "Simulator (not working recenntly)". I jeszcze w aukcji bez symka apka opisana jest: "Transmitter can switch from Mode 1 to Mode 2, vise versa.", z dołączonym symkiem : "The Transmitter has the function of the simulator flight,for G7 G6.5 Phoenix 5.0 XTR."
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 15:53

miruuu pisze:... Dodać trzeba, że te z pierwszego linku sa bardzo ok, ale te z drugiego sa bardziejsze.
A ja jeszcze tylko uściślę, że tych pierwszych mam kilka swojszych, czyli właściwie mojszych, a to drugie jedno tylne jest Twojsze, ale jest u mnie i to właśnie ono na razie rulez.
Ja coś pochrzaniłem i kupiłem zupełnie insze.

A przy okazji, bo konta nie mam, kto by mi kupił: http://www.aliexpress.com/item/WLtoys-V ... 5,201409_1 ?
Awatar użytkownika
koniuor
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 1 raz

Postautor: koniuor » 22 wrz 2015, o 16:29

miruuu pisze:Suta to i tak zamontuj od razu, nie czekając na nic. Przy okazji może coś się wykluczy.

Jesli chodzi o serwach, to w wątku v977-upgrade znajdziesz linki do tych samych serw do v977 tylko sporo tanszych (ok 3$/szt).

A juz mialem brać te pp 30zl..brrr:d narazie zakupie serwa i zobaczymy. Dzis zauważyłem tez ze jak daję więcej mocy to automatycznie helika ciągnie na maxa w przód..a drążkiem ani drgnę! A może to cala płytka główną do wymiany?? Nie powiem bo hellik dostał po dupie więcej jak ja w dzieciństwie:d
Radiomaster Zorro
Phoenix 2000 v2
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 22 wrz 2015, o 17:06

Jeśli masz wejście na jack'a, to nie zaszkodzi sprobować. Uniwersalny kabel kosztuje grosze i darmowy heli-x spisuje się dobrze do nauki odruchow i kierunkow. Ja w swojej apce mam zaślepiona dziurkę w której ewidentnie jest miejsce na mini-jacka. Co pozwala mi wysnuć tezę, że może istnieją ze dwa rodzaje tych aparatur. Te które mają wejście na kabelek i te które go nie mają. A jak jest z Twoją?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, o 00:04 przez Pan Byku, łącznie zmieniany 1 raz.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Dziki
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: Dziki » 22 wrz 2015, o 17:41

Jeszcze nie mam swojej, a przymierzam sie do zakupu w/w helika:) Zainteresował mnie zestaw helik+symek Realflight g7 na BG za ~500 zł ale również tutejszy kolega forumowy przedstawił mi ciekawą ofertę tego helika tylko ze on kupił zestaw bez symka. I o to rozbija się moje powyższe pytanie, gdyż zakładając kupno od kolegi chce sie upewnić na 100% bo jezeli nie da sie podłączyć tej apki to nie chce zaraz dokupywać kolejnej apki i robić dodatkowe koszty tylko wtedy odrazu wybiorę ten zestaw z symkiem na BG. Sporo osób ma tutaj tego helika wiec moze ktoś byłby w stanie to sprawdzić? Byłbym bardzooo wdzięczny:))

Wróć do „Mikro heliki”