Zaszkoczylem sie i zakupilem zarazem, jak przyjdze zdam relacje, czy warto bylo dac tyle kasy

Napięcie maksymalne jakim mogę zasilić ładowarkę Accucell A6 to 17V, a jak jest z amperami? Jeśli ładowarka jest 50-sięcio watowa (50W) to ile amper maksymalnie mogę jej zapodać, by się nie spaliła?
Jeżeli przykładowo mam zasilacz 15V i 20A. Podłączam równolegle trzy ładowarki. Każda dostaje po 15V i 20A. ciekawi mnie jak to obliczyć, by dobrać odpowiedni zasilacz i by przede wszystkim nie spalić ładowarek.
Gmeracz pisze:A ja dodam do tematu, że generalnym i tanim jak zapałki rozwiązaniem jest użycie zasilaczy od xBoxa 360. Żywe 200W mocy, nie teoretyczne. Ładowarka cicha i bezpieczna. Pisaliśmy już o tym, a że sam ją używam do ładowarki 200W to mogę polecić.
Daje to praktycznie 10A ładowania na luzie.
miszcz_waw pisze:No nie do koca. 1C to to amperaż równy pojemności pakietu. Czyli dla twoich 2250mAh prąd ładowania 1C to 2.25A a 2C to prąd 4.5A.
Miałeś na myśli że podaje odpowiedni prąd. Napięcie prawdopodobnie sama ustala na podstawie napięcia przy przyłączaniu.Kosmo pisze:Przed ładowaniem muszę wpisać pojemność pakietu i na podstawie tego ładowarka sama podaje odpowiednie napięcie. W przypadku tej ładowarki jest to prąd zawsze 1C.
Odważnie. To przecież ok 5CKosmo pisze:Pakiet do 250 ładowała w 12 minut.
na Alledrogo najtaniej za 110zł więc nie wiem czy to taniej...edek pisze:Ja od siebie jeszcze polecam zasilacz od PS3 jako tansza alternatywe.
Ramotny pisze:na Alledrogo najtaniej za 110zł więc nie wiem czy to taniej...edek pisze:Ja od siebie jeszcze polecam zasilacz od PS3 jako tansza alternatywe.
edek pisze:Ramotny pisze:na Alledrogo najtaniej za 110zł więc nie wiem czy to taniej...edek pisze:Ja od siebie jeszcze polecam zasilacz od PS3 jako tansza alternatywe.
Mozna dorwac za polowe tej ceny. Mi sie udalo.
edek pisze:OK. Dziwne,bo pamietam,ze u mnie przynajmniej zasilki od Xboxa byly drozsze,dlatego kupilem ten od PS3... Tak czy siak,mozna w porownywalnej cenie je dostac i niezle parametry maja.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości