Moderator: Kowal
marek_c4 pisze:MASA pisze:Rozumiem że jak zbindowałeś to już masz kabel do satelitki
Tak, tak - podłączyłem satelitkę na próbę do ZYX'a S-2, którego mam zamontowanego w wystawionej do sprzedaży 500-tce.
Oczywiście 500-ta z powrotem ma zamontowany odbiornik TG, a moja satelitka na razie powędrowała do pudełka
doogi pisze:Nie przesadzajmy, że będzie bardzo słaboDla laika (za jakiego się uważam) V977 na fabrycznych częściach też jest bardzo wdzięczny i wystarczający na to co początkujący chce z nim zrobić
PS. Oczywiście, że się również w końcu skusiłem na upgrade'y i leżą już czekając tylko na zamontowanie, ale nie przesadzajmy, że na stockowym V977 nie da się normalnie latać
doogi pisze:PS. Oczywiście, że się również w końcu skusiłem na upgrade'y i leżą już czekając tylko na zamontowanie, ale nie przesadzajmy, że na stockowym V977 nie da się normalnie latać
miruuu pisze:Na fabrycznych się da, ale będzie bardzo słabo. Zamawiaj i się nie zastanawiaj...
MASA pisze:marek_c4 pisze:MASA pisze:Rozumiem że jak zbindowałeś to już masz kabel do satelitki
Tak, tak - podłączyłem satelitkę na próbę do ZYX'a S-2, którego mam zamontowanego w wystawionej do sprzedaży 500-tce.
Oczywiście 500-ta z powrotem ma zamontowany odbiornik TG, a moja satelitka na razie powędrowała do pudełka
to możemy zrobić tak:
1. na lotnisko przywieźiesz wszsytko rozmontowane
2. na lotnisko przywieziesz zbindowane z satelitkami
3. na lotnisko przywieziesz zbindowane i podłaćzone kable (wyslę Ci rozpiskę który kabel gdzie )
reszta wyglada tak że
w kilkanaście minut ustawimy radio BX na lotnichu
miruuu pisze:Upgrady generalnie olać bo nie są potrzebne, ale sutek jest wyjątkiem. Poczujesz bardzo szybko jak zaczniesz odrobinkę bardziej/szybciej majtac gazem - wtedy ogonek zacznie latać po swojemu
marek_c4 pisze:Oj tam, oj tam - wcale nie jest tak źle (byle wiatru nie było)
Niestety ja jutro nie dam rady - jadę wiertać dziurę w ziemi.
No chyba że mi się pacjent w ostatniej chwili rozmyśli (historia zna takie przypadki) to wtedy BĘDĘ
Jeżeli pogoda dopisze, to bankowo jestem w niedzielę rano / przed południem
---
Masa -
Model 450-ki mam obecnie rozebrany - przygotowuję się do działań związanych z przejściem na Spektrum i regulacją BX'a.
Okazuje się że przewód od regulatora mam zaje...e długi i nic nie muszę lutować
marek_c4 pisze:Tak jak pisałem - ja mogę tylko w niedzielę.
marek_c4 pisze:450-ka jest już przygotowana - standardowy odbiornik usunięty, przewody poprzełączane, satelitka podłączona.
Zastanawiam się tylko, czy uda się to wszystko zrobić bez programatora (chyba że masz takowego gada).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości