Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 16 razy
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 13 paź 2015, o 21:22

Artja pisze:Emas wygląda na to, że nie jesteś jedynym który użera się z korpobetonem
http://forumplay.pl/showthread.php/6850 ... reklamacja

W znanych mi korporacjach raczej żadna sprawa nie pójdzie wyżej dopóki da się ją kisić na niższym szczeblu. To taka gierka, i wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało, że jesteś obiektem korytarzowych komentarzy i plotek na papierosku. Trzymam kciuki, nie odpuszczaj.

Oj jutro im znikną uśmieszki... na jutro mam dla nich takiego kwiatka, się poczują jak chory na biegunkę po 2 paczkach Stoperanu...

Z dniem jutrzejszym kończy się już definitywnie moja przygoda z tą firmą (znaczy się na jednym numerze, drugi mam do marca i też bye) - szczegóły wkrótce...
Play. Mamy dla Pana ofertę w sieci Play - NIE, STANOWCZO DZIĘKUJĘ
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 14 paź 2015, o 17:25

Dziś koło 10:40 odebrałem telefon... dzwonił pracownik Salonu, w którym wszystko się zaczęło.
Udzielił mi informację, że Play się z nimi skontaktował i proponują wymianę na Granda Prime w kolorze szarym (był biały i taki miał być)... Postawił mnie przed wyborem czy wyrażam na to zgodę.
2 miesiące zwodzą mnie i nagle łaska Pana 1 telefon i mam już odpowiedzieć...
Powiedziałem, że w dniu dzisiejszym w takim razie się zjawię w salonie i przekażę swoje stanowisko.

Poniżej co im zawiozłem:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dyskusja z idiotą to jak granie w szachy z gołębiem. Przeciwnik porozrzuca wszystko, nasra na szachownicę, po czym odleci w przekonaniu o własnym miażdżącym zwycięstwie.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 14 paź 2015, o 17:28

Bardzo ładne :approve:
Helikoptery
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 14 paź 2015, o 17:32

Dziękuję ci Wojtku...
Dziś odbyłem rozmowę telefoniczną z jedną z osób zatrudnionych w redakcji programu reporterskiego jednej z wiodących stacji tv... mam im podesłać historię na maila łącznie z linkiem do naszego forum... dziś zapowiada się pracowity wieczór...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 14 paź 2015, o 18:59

I bardzo dobrze, nie popuszczać. Szkoda tylko, że Jesteś wyjątkiem, bo wielu innym by się nie chciało :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 14 paź 2015, o 22:30

Emas szacun :)
...
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 15 paź 2015, o 17:08

Dzięki chłopaki za wsparcie. Temat po złożonym oświadczeniu z wczoraj mam już zamknięty.
Jestem dziś po kontakcie innej z osób wyrolowanych przez Play - człowiek ten zajmuje się reklamą w 100licy i mówi, że chce uzbierać więcej osób, zainwestuje (zamierzam pomóc) i powstanie jakiś zgrabny materiał - wymieniliśmy się numerami telefonów i pozostajemy w kontakcie.
Poczyniłem backupy postów z FB
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 16 paź 2015, o 18:44

Dziś dostałem list....

Obrazek

Najśmieszniejsze jest to, że zadzwoniłem do salonu i poprosiłem by nie kontaktowali się ze mną w sprawie umowy, która już mnie nie obowiązuje z chwilą gdy doręczyłem ostatnie pisma...

Przykład jednak idzie z góry... Rozmawiałem z panią kierownik, która podpisała ostatnie pismo i powiedziała, że zna całą sytuację, rozumie o co chodzi a moje oświadczenie wysłała do playa i to oni będą je rozpatrywać... :D
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 16 paź 2015, o 19:41

cyt.: "Play Lukas, prosimy o zachowanie kultury dyskusji. Nie usuwamy wpisów, chyba, że naruszają regulamin profilu."

https://www.facebook.com/Play/posts/10153397585568005
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 17 paź 2015, o 05:06

Po tej całej historii aż się prosi, żeby urządzenie Samsung Galaxy Grand Prime White o numerze imei 357xxx w chwili wręczania potencjalnemu nabywcy miało opakowanie z zerwaną plombą producenta... :swir:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 17 paź 2015, o 22:32

Super to załatwiłeś :approve: :approve: :approve: Na pewno każdemu znajomemu który będzie się zastanawiał nad skorzystaniem z usług sieci Play,będę skutecznie odradzał,opowiadając tę historie :lol: :lol: :lol:
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 17 paź 2015, o 22:40

Uwaga uwaga...

Obrazek

Obstawiam 10:1 karę umowną... :D
Bynajmniej nie z chęci szerzenia hejtu a z doświadczenia...
Nie wykluczam w przypadku dalszych utrudnień i braku rozumienia przepisów wystąpienie o wypłatę odszkodowania...
Awatar użytkownika
emas
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: emas » 18 paź 2015, o 10:46

No to jeszcze jedno info potwierdzające, że telefon nie był nowy, i że sprzedawca kłamał zapewniając iż dopiero rozplombował pudełko:
Dostarczono mi z RTV EURO AGD taki sam telefon jaki otrzymałem w Playu (nie do końca taki sam, bo ten jest nieużywany)...
Plomba producenta nietknięta, bateryjka w oryginalnej folii - 0 odcisków paluchów no i... przyklejona była czarna folia na wyświetlaczu której w przypadku Play nie było!
O taka (już odklejona):

Obrazek

No i jeszcze plomba:

Obrazek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 18 paź 2015, o 13:20

Cala ta historia tylko potwierdza moja zasade w mysl ktorej raczej nigdy (a przynajmniej w przewidywalnej przyszlosci) nie podpisze zadnej umowy z zadna siecia komorkowa.
Byc moze nie wszyscy sa tacy sami. Byc moze Play psuje rynek - gowno mnie to obchodzi. Niech sie rozliczaja pleje z tmobajlami, z orendzami i z plusami miedzy soba.
Ja kupie telefon w EURO, albo swiadomie kupie uzywca na allegro, rozeznam sie po rynku, kupie sobie prepaida ... (Nawet go zarejestruje, bo nie chodzi o to ze chce miec "anonimowy numer"...) i z glowy.
Zadnych umow, zadnych tak zwanych promocji, zadnych telefonow za tak zwana zlotowke.
Dlaczego tak?
Ano dlatego, ze przy calym szacunku i poparciu jakie mam dla postawy spolecznej reprezentowanej przez Emasa, mi sie nie chce.
Ja nie jestem az tak zaje**sty;)
Emas w calej tej sprawie jest wielkim altruista. Naprawil BEZINTERESONIE potezny kawal swiata i cala rzesza ludzi z tego bedzie przez jakis czas korzystac.
I NIKT MU ZA TO NIE ZAPLACI!
Z wielkim bolem wywalczyl to co Mu sie nalezy jak psu micha (a jeszcze wcale nie na pewno - na pewno to bedzie jak dostanie zwrot wszelkich kosztow i zostanie zwolniony z wszelkich roszczen od playa i play to pisemnie potwierdzi).
A kto zaplaci za jego czas i za zdrowie ktore na to poswiecil?
Zeby sprawa byla naprawde czysta, powinien teraz zalozyc sprawe z powodztwa cywilnego o odszkodowanie i zarzadac od p4 500 kafli odszkodowania.
Niechby wywalczyl 100k - byloby git.
Ale nie zrobi tego.
Bo taka sprawe w Polsce byloby juz cholernie trudno wygrac.
Takich spraw w Polsce praktycznie nie ma.
(co innego w stanach: Mowi sie ze tam sie kazdy z kazdym sądzi, ale to jest gowno prawda: Tam poprostu ludzie sie szanuja, bo wiedza, ze moga skutecznie dochodzic swoich praw, i z tego korzystaja, to wszystko).
...
Wiec ... z moja postawa zasadniczo nie mam sie czym chwalic i nie robie tego. Mowie tylko jak do tego podchodze i dlaczego.
A Emas - jeszcze raz WIELKI SZACUN!!
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen

Postautor: Artu » 18 paź 2015, o 14:37

aikus pisze:Żadnych umów, żadnych tak zwanych promocji...

A ja wziąłem kiedyś, czyli jakieś trzy i pół roku temu promocyjną umowę na sam SIM, w ofercie 15zł netto, a w niej do wszystkich za free :grin2: Po upływie okresu "promocyjnego" umowy, i przejściu na "bezterminową", próbowali coś ściemniać, że nie mogą jej przedłużyć na tamtych warunkach, więc stwierdziłem, że ją rozwiązuję :obrazony: Bezkosztowo, bez żadnych kar, bo okres "promocyjny" już minął :grin2: I okazało się, że można przedłużyć, i nadal mam za 15zł netto do wszystkich za free, i co miesiąc płacę całe 18,45 :banana:
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 18 paź 2015, o 15:01

Artu pisze: ...I okazało się, że można przedłużyć, i nadal mam za 15zł netto do wszystkich za free, i co miesiąc płacę całe 18,45 :banana:

Ale bierzesz pod uwagę, że gdzieś tam w Mordorze, ktoś rozkminił jako to zrobić żebyś tyle płacił, podczas gdy można było 7,50 netto? ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 18 paź 2015, o 15:09

Nie ważne ile płacisz i co za to dostajesz. Jesteś związany umową i to jest właśnie cos czegoś nie chce.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen

Postautor: Artu » 19 paź 2015, o 07:02

Umowę mam teraz bezterminową, czyli mogę zrezygnować z jednomiesięcznym wypowiedzeniem :grin2:
Ciekawe czy na preapid "wyrabiasz" się poniżej 20zł/mc nie mając żadnych ograniczeń :dance:
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Bartekgazior
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: Bartekgazior » 19 paź 2015, o 14:16

To ciekawe @Artu, czyżby play schodził na psy? Ja ostatnio przedłużyłem umowę na samą kartę SIM i najtańsza opcja była chyba za 30 PLN. Na komórki chyba bez limitu, ale płatne stacjonarne i SMS-y. W plusie zresztą podobnie. Coś marne te promocje. skubią nas jak chcą...
Pozdrawiam, Bartek
Raptor 50 Titan FBL, HK 450 Pro FBL. Samoloty nitro i elektro.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 19 paź 2015, o 14:24

Ja od kilku ładnych lat używam oragne free na karte. Przy doładowaniu 100 zeta (raz na 6 mcy trzeba bo zgaśnie kasa skumulowana) dostaje 8gb darmowego internetu.
Obecnie nazbierałem go o tyle:

Obrazek

Tak, 300 GB. A redtjuby ;) darmowe wieczory, weekendy i inne mam po prostu gadając z hangoutów i innych darmowych dziadów, które się nawet spisują.
Telefon własny.

Wróć do „Brudnopis”