Postautor: telemaniak » 23 paź 2015, o 13:45
Dwa egzemplarze prototypowe które wyszły spod maszyny spisują się jak na razie całkiem dzielnie. Tydzień temu na Brodzkiej udało mi się troszkę więcej polatać, w końcu rozlatałem się po przerwie i wrażenia z lotu i kilka innych spraw na prawdę super. Niestety trochę brak czasu i kiepska pogoda sprawia że wszystko trwa i tych lotów ciągle mało, a nie chcę wycinać finalnej carbonowej wersji póki nie wszystko jeszcze dokładnie sprawdzone. Zwłaszcza że wciąż nanoszę jakieś drobne poprawki (czasem tylko kosmetyka ale jednak). Jedna z MX3ek ma już dwa crashe na koncie (wynik szaleństw) i z ramą wszystko w porządku. Gainy dopiero ostatnio w miarę dostroiłem do latania. Fajnie gdyby udało się spotkać w ten weekend na tej Brodzkiej to byś sobie na żywo zobaczył pogadalibyśmy. Tylko jeszcze nie wiem kiedy mógłbym podjechać, będę pisał na grupie jak uda mi się coś ustalić. Pozdr
P.S. Muszę też złożyć prototyp w wersji z łopatami 380 - nie wiem jak tam wyjdzie z długością belki - czy ładnie wejdzie pomiędzy te dwie obejmy które ją trzymają czy może znowu coś tam trzeba będzie poprawić w projekcie. Muszę kupić dłuższy pasek (podobno od trex 500 jest odpowiedni) i się zobaczy jak to wygląda.
JR XG8, GAUI X5, GAUI255, MX3 > facebook.com/tufframes