Dokupiłem cele hyperiona 25/45c 2x240mAh i 3x320mAh (jakby na to nie patrzeć bateria wychodzi po 6$ a nie 12) oraz wykonałem uchwyt na baterie. Oczywiście można kupić gotowe uchwyty, wygląda to bardzo estetycznie ale łączy się z korzystaniem z jednego typu baterii dla jednego podwozia.
Poniżej zdjęcia uchwytów jakie można kupić

to jest sam uchwyt bez sanek sklep
No cóż moje nie jest tak piękne ale umożliwia korzystanie z wszystkich baterii i jest znacznie tańsze bo to tylko 2 kawałki paska (oryginał Align) przyklejony do uchwytu baterii i ramy

baterie instalowane są w poprzek ale naprawdę w niczym to nie przeszkadza i krety dobrze znosi :)
240mah

i sporo większa 320mAh

no i garść baterii

helik z baterią 320 jest zaledwie 3gramy cięższy a po locie 5:30 (w idlu) bateria ma 3,7 :) .Bateria 240 waży tyle samo oryginał a mamy około 40s dłuższy lot .
Wracając do drgawek, wibracji
Też tak czasem mam, czesciej pod koniec lotu lub przy szybkim opadaniu w normalu - szybkie drgawki, ale ciągłe.
Zwykle inspekcja kończy się na usunieciu luzu osiowego na wale głównym.
Mam wrazenie, że przyczyną są ogólne luzy (osiowy na wale, na serwach + popychacze itd...) + fbl
strzał w 10. Nie wiem jak mogłem wcześniej nie zauważyć, że przy każdym krecie obniża się dolna zębatka i powstaje luz na wale.
dodatkowo znalazłem banalnego moda (film na YT) na likwidację luzów na popychaczach serwo-tarcza. Wystarczy założyć przed snapay gumki od kabinki i działa to super :)

acha i jeszcze pytanie do kolegi mbrawanskiego
Czy mógłbyś sprawdzić jakie jest napięcie pakietu po naładowaniu go oryginalną ładowarką ponieważ z tego co zauważyłem to moja kończy ładowanie pomiędzy 4.12v a 4.15v (upycha około10% do15% mniej niż turnigy acu6, który kończy na 4.19v)