Kosmo pisze:czy ,,wycinałeś" kawełek kabelka i lutowałeś?
Tak dokładnie robiłem.
Ja tam wolę założyć nową wtyczkę, koszt nie wielki a wydaje mi się bezpieczniejszy i bardziej estetyczny

Kosmo pisze:czy ,,wycinałeś" kawełek kabelka i lutowałeś?
Tak dokładnie robiłem.
Ja tam wolę założyć nową wtyczkę, koszt nie wielki a wydaje mi się bezpieczniejszy i bardziej estetyczny
Qugar_ pisze:Kosmo pisze:czy ,,wycinałeś" kawełek kabelka i lutowałeś?
Tak dokładnie robiłem.
roki pisze:Ja próbowałem szczypcami ale średnio to wychodzi
miszcz_waw pisze:Do mnie też jakoś te kable nie przemawiają. Oploty też![]()
Podwozie wyjątkowo chętnie żyje swoim życiem i zdecydowanie nie powinno się nic owijać wokół niego. Kable od silnika/regla możesz puścić między podwoziem a podłogą lub po narożniku ramy tuż obok podwozia - będą bezpieczniejsze. Co to za wyjec masz zamontowany, czym jest ta wielka czerwona kropa na nim i jak go zamocowałeś bo żadnej trytki nie widać.
A co do żyrka to nic się nie da zrobić?
Dlaczego? Wystarczy że anteny sat i głównego nie są równolegle...edek pisze:Do tego satelita jest zamontowana odwrotnie niz powinna
chciałem sie upewnić że mówimy o tym samymedek pisze:Dla zapewnienia maksymalnego zasiegu satelita (bo tylko o niej pisze)
Sorry ale co to znaczy odwrotnie? o 180 stopni? na "lewą" stronę"? jak?edek pisze:Dla zapewnienia maksymalnego zasiegu satelita (...) powinna byc zamontowana odwrotnie. Lewa antena jest zakryta z jednej storny rama,wiec raz TX bedzie ja widzial a raz nie....
edek pisze: ..lewa antena odbiera (patrzac z gory od strony z logo) i to ona powinna wystawac poza model.
edek pisze:Dla zapewnienia maksymalnego zasiegu satelita (bo tylko o niej pisze) powinna byc zamontowana odwrotnie. Lewa antena jest zakryta z jednej storny rama,wiec raz TX bedzie ja widzial a raz nie....
jedrus pisze:PS. A pomyśl u upchaniu dodatkowo FBL'a
super_mario2 pisze:Jest ciasno, ale się da. Zobaczcie na pierwszej stronie fotkę mojej 450. Z drugiej strony jest tylko regiel.
karol pisze:A mozesz wstawic fotke jak ty masz zamontowana i gdzie satelitke. Kurde czlowiek sie uczy cale zycie![]()
a co to da? i tak jedna antena będzie przy kadłubie...edek pisze:karol pisze:A mozesz wstawic fotke jak ty masz zamontowana i gdzie satelitke. Kurde czlowiek sie uczy cale zycie![]()
Odbiornik z satelita mam tylko w X5...
Przyklej zep na druga strone satelity i ja poprostu odwroc (tyl na przod).
a to tez ma znaczenie jeśli podwozie jest plastikowe?edek pisze:No i nie owijaj kabla wokol podwozia...
super_mario2 pisze:jedrus pisze:PS. A pomyśl u upchaniu dodatkowo FBL'a
Jest ciasno, ale się da. Zobaczcie na pierwszej stronie fotkę mojej 450. Z drugiej strony jest tylko regiel.
Ramotny pisze:a to tez ma znaczenie jeśli podwozie jest plastikowe?edek pisze:No i nie owijaj kabla wokol podwozia...
edek pisze:No i po co sie czepiasz? Odreagowuj stresy na epheli...
karol pisze:super_mario2 pisze:Jest ciasno, ale się da. Zobaczcie na pierwszej stronie fotkę mojej 450. Z drugiej strony jest tylko regiel.
Skracales kabelki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości