miruuu pisze:Poza tym i tak wolę rozwalić kabinkę, niż wnętrze modelu.
Artu pisze:miruuu pisze:Poza tym i tak wolę rozwalić kabinkę, niż wnętrze modelu.
To trzeba "wystrugać" jakieś kopytko, i naprodukować tych kabinek![]()
Ale tutaj o pakietach miało być w/g autora tematu...
Kula pisze:Cześć,
Odkopię trochę temat, bo latam na tych pakietach już kilka miesięcy i pierwsze doświadczenia można opisać.
Na pakietach wylatałem po ok 40 cykli, głównie w Gaui X3 (rozciągnięty do łopat 380) oraz Protosem 500 (dwa pakiety spięte równolegle 2 pakiet 6s 2900 mAh).
Po tej, w sumie nie dużej jeszcze liczbie cykli mogę potwierdzić, ze spisują się rewelacyjnie. Ma porównanie do Gens ACE 1450 45C i wg moich pomiarów są ciut od nich lepsze. Oddają bardzo równo prąd i są praktycznie chłodne po locie. Cele od początku idealnie równe (czego nie mogę powiedzieć o Gensach, które z czasem ciut się rozjeżdżają).
Napięcie po locie trochę wyższe niż w Gensach.
W czasie ostatnich mrozów (01.01.2016 latałem na spotkaniu na Pałacowej), było -8 stopni i paskudny wiatr. Zimne pakiety zawsze dostają mocniej "w kość". Mimo to SLSy miały moc i nie czuć było spadku ich wydajności.
Zobaczymy jak przetrwają zimowe latanie i po następnych kilkudziesięciu cyklach, napiszę kilka słów.
Reasumując, bardzo dobra alternatywa dla Gensów, ale też za podobną cenę.
Pan Byku pisze:No niby SLS mają 45C/90C, tyle, że w opcji MAGNUM, a te już są 70 zł droższe, co nie jest konkurencją dla Gensów. Przynajmniej cenową.
Moja ikstrójunia dobrze sobie radzi na SLS XTRON 1450mah 30/60C - mimo iż nie robię jakichś ekstremalnych wyczynów, to lubię sobie postrzelać kątami nawet wisząc, ale... jeszcze brak mi chyba odniesienia.
pkali, a gdzie masz jakieś dysputy nt tych pakietów w porównaniu do gensów?
Jazz pisze:Kolega założył wątek w celu podzielenia się wynikami testów pakietów które to testy sam wykonuje.
Tymczasem wygląda to tak, jakby niektórzy próbowali zrobić tu nachalną reklamę jakiś konkretnych baterii.
Kogo obchodzi ile % lata na slsach czy innych bateriach w jakieś grupie ? a ja znam grupy gdzie nikt o nich nie słyszał za to inne są popularne.
O niczym to nie świadczy.
Jazz pisze:Kolega założył wątek w celu podzielenia się wynikami testów pakietów które to testy sam wykonuje.
Tymczasem wygląda to tak, jakby niektórzy próbowali zrobić tu nachalną reklamę jakiś konkretnych baterii.
Kogo obchodzi ile % lata na slsach czy innych bateriach w jakieś grupie ? a ja znam grupy gdzie nikt o nich nie słyszał za to inne są popularne.
O niczym to nie świadczy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości