Extra330 pisze:Potwierdzam. Pierwsze słyszę o tych bateriach, może dlatego że nie kombace?
Kombaciłem sporo, choć kilka lat temu, i tez o nich nie słyszałem.
Dlatego tym bardziej mnie ciekawi co pokażą testy.
Extra330 pisze:Potwierdzam. Pierwsze słyszę o tych bateriach, może dlatego że nie kombace?
Jazz pisze:Też latałem i czasem latam kombatem, jeśli jest ona zrobiony pod regulamin to nie może generować dużych prądów ze względu na ograniczenia wynikające z regulaminu (waga modelu, KW/h pakietu, itd)
Nikt nie lata maszynką zdolną np w 2 - 3 min wyciągnąć cały pakiet.
W helikach coś takiego to żaden problem, na dodatek helik generuje bardzo duże chwilowe piki prądowe.
Każdy spadek napięcia pakietu w heliku jest odczuwalny, czego nie można powiedzieć o kombacie.
U mnie do kombata i innych piankolotów trafiają pakiety które już nie czują się dobrze w helikach, a w samolotach mogą jeszcze długo polatać.
Jazz pisze:a jak ceny ?
Jazz pisze:Moje doświadczenia są takie, ze waga pakietu nie ma nic wspólnego z ich wydajnością czy trwałością.
Najczesciej zreszta pakiety z HK sa ciezsze od markowych , a sa znacznie od nich gorsze.
Pewnie slsy /gensace sa porownywalne jakosciowo, ale maja wyzsze ceny , maja nizsze C i sa troche ciezsze.
Fajnie że jest konkurencja , dobrze ze dostepna w PL ale szkoda ze nie konkurencyjna cenowo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości