Trochę się zdziwiłem.
Mój post będzie podsumowaniem kilkunastu ostatnich zakupów - a były one dość duże bo brałem czasem z kolegą i było to radio, odbiorniki, serwa, regulatory silniki i części - czyli dość dużo różnych rzeczy.
po 1 -ceny.
Robiłem przegląd w necie gdzie najtaniej znajdę daną rzecz w PL i za granicą , następnie przekazuje zapytanie z moimi wynikami do Adama -i blać za każdym razem dostaję ofertę z najlepszą ceną.
Przebija cene w sklepach PL i EU, a jest co namniej tak samo atrakcyjna jak w krajach poza EU.
I to bez jakiejś gównianej promocji że najpierw w danym sklepie musze kupić model zeby łaskawie dostać 10% zniżki.
po 2 - rozliczenie
Do zakupu dostaje za każdym razem paragon, dodatkowo zawsze na życzenie fakture - nie ma to wpływu na cenę ( a w niektórych sklepach powoduje to że trzeba zapłacić więcej , bądź otrzymuje się fakturę po tygodniach bądź nigdy)
Pomijając ewentualne rozliczenia bez dowodu zakupu cięzko jest poprostu pamiętać od którego dnia biegła gwarancja.
Pominę fakt że paragon to zasrany obowiązek sprzedawcy.
po 3 - szybkość i sprawność obsługi
Jak pytam na kiedy będzie cos załatwione, to zawsze jest to załatwione w tym czasie , mam informacje zwrotną czy wszystko przebiega ok, kiedy zostalo wyslane etc.
raz byla obsuwa - odbiorniki mialy przyjsc w piatek, i zuwagi na obsuwe z sciagnieciem od dystrybutora 1 dzien sie wydluzylo - sklep wyslal na swoj koszt kurierem z dostawa w sobote.
Oczywiscei kontaktujac sie wczesniej i uzgadniajac szczegoly.
Nie ma ze o czyms zapomnial, ze nei odpisuje, ze nie odbiera telefonu i nie oddzwania - po prostu profesjonalne i zyczliwe podejście.
po 4 - elastycznosc
Jak cos potrzebuje z poza tego co jest na stronie (czyli 90% przypadków

Zawsze dostaję ofertę, z informacja za ile i na kiedy moglo by byc sciagniete.
Reasumując - jeśli ktos chce cos kupić, powinien sprawdzić ile to kosztuje w różnych sklepach i uderzyć z info do rcforever.
WTedy się dowie ile może zaoszczędzić kasy.
I czasu - bez czekania tygodniami aż ktoś o nim będzie pamiętał, wydzwaniania , przypominania się i na końcu zorienowania się czasem że zaszła pomyłka i dostalo się cos innego.
Ale ja myslę że dużo osób o tym wie od dawna, bo jak zacząłem rozmawiać to okazało się że od dawna już kupuja w tym sklepie - tyle że o tym nie mówią głośno.
Dlaczego? myslę że każdy doskonale wie.
Może to przydluga opinia, ale zbieralem sie do niej tez długo aby upewnić się co do wniosków.
Tym bardziej że wczesniej nasłuchałem się sporo nie przychylnych opinii z jednego z źródeł - ale okazało się to źle pojmowaną konkurencją rynkową.
Bo konkuruje sie właśnie tymi punktami co wymieniłem.
Pominąłem 5 punkt - czyli uprzejmość, bo to pewien standard od którego odstaje niewiele sklepów.
Zamówiłem więc kit g650, w najlepszej cenie (która nawet mnie zaskoczyła, a lubie dobrze negocjować) i krótkim terminie , dogodnym dla mnie.