A tutaj mam małą propozycję dotyczącą organizacji terenu imprezy...
https://drive.google.com/open?id=1_IqTj ... sp=sharing Są to moje takie przemyślenia na bazie doświadczeń z lat ubiegłych. Przede wszystkim (jako że w tym roku mamy do dyspozycji cały teren) zmieniłbym miejsce w którym rozbijamy namioty (na mapce białe pole). Byłoby bardziej w centrum, bliżej ogniska. Rozbijanie namiotów wzdłuż ogrodzenia tak jak w roku ubiegłym miało tę wadę, że ograniczało możliwość korzystania z płyty boiska jako głównej strefy lotów (bezpieczeństwo) oraz kolidowało z najbardziej korzystnym ustawieniem elementów nagłośnienia (czyt. osoby które rozbiły się obok kolumn głośnikowych mogły narzekać na hałas). Nie ma sensu się męczyć, jeśli ktoś lubi ciszę rozbija namiot dalej od głośników, np przy ognisku.
Strefy lotów. Latamy w bardzo zróżnicowany sposób, dlatego myślę że sensownym byłoby wyznaczenie stanowiska i strefy do lotów BIG AIR dla osób potrzebujących naprawdę dużo miejsca np. dynamika w F3C. Natomiast osoby latające 3D freestyle, smackdown itp młodzieżowe wygibasy z koszeniem trawy włącznie, z powodzeniem zmieszczą się na płycie boiska, zaś ich loty będą bardziej atrakcyjne dla publiczności (patrz Loża szyderców). To byłaby podstawowa strefa lotów (Strefa A). Oprócz tego niezależnie działałyby dwa poletka treningowe (Strefa B i C). Reasumując, kto potrzebuje większej przestrzenie wychodzi bardziej do przodu, pozostali robią "show" na głównej płycie boiska. Łatwiej będzie zorganizować dodatkowe atrakcje typu ew. nocne oświetlenie, loty do muzyki itp.
Zaraz za strefą A proponowałbym ulokować zaplecze serwisowe, a więc wszystkie stoliki z ekspozycją naszych maszyn, narzędzia, ładowarki itp. Tuż przed tym pasem swoje krzesełka może rozbić ew. Loża szyderców. Za strefą serwisową ustawiamy namioty, można trochę przy ognisku, jak kto woli.
Nie wygradzałbym też tej górki jako terenu zarezerwowanego wyłącznie dla aut. Nie znaczy to że nie będzie można sobie tam pojeździć, ale priorytetem niech będą heliki i jeśli tylko Olaf i Sulim nie zrobią tam swojej bazy

to można będzie lepiej wykorzystać to miejsce do lotów (Strefa B).
Co sądzicie?
Pozdrawiam
Michał