Sklepy z akumulatorami RC.
Kurde jak to jest, ze co wchodze do jakiegos sklepu modelarskiego to akumulatory wszystkie sa jakies stare, takie co juz ich dawno nie ma. Jak sa jakies wspolczesne to po dwie trzy sztuki na stanie i koniec.
A ja potrzebuje kupic 6. Nie 5 nie 7 tylko 6, bo to jest taka akurat dobra ilosc do jednego modleu helikoptera do codziennego latania. Tak akurat na jedno wyjscie na pole.
I co?
No to wychodzi ze tu w jednym moge kupic dwie sztuki, w drugim trzy, w trzecim trzy i pol, a w czwartym to moze i nawet dwanascie, ale po pincet albo drozej, bo tam promocja akurat.
E, no blać.
Kiedys kupowalem akumulatory w HK. Bo tam zawsze wybor byl i tanio bylo... Akumulatory moze nie najlepsze, ale swoja role spelnialy, moje nie zbyt wygorowane wymagania spelnialy - super.
No ale czas przyszedl na kaprys pod tytulem helik do latania codziennego w postaci Gauki X3 na 6s i tu juz nie wejda byle jakie akumulatory. No niestety - musi byc taki w miare konkretny rodzaj. Pojemnosc i gabaryty. zeby bylo dobrze.
No i w HK jest jeden tylko rodzaj akumulatorow ktore pasuja, sa to nanotechy ktorych nie chce i w dodatku akurat ich nie ma i chjw kiedy beda jak to w HK.
W miedzyczaise obija mi sie o oczy pare razy nazwa akumulatoryrc.pl, ale jakos tak beznamietnie ja pomijam bo nie znam.
Ale w koncu ktos mi w prywatnych pogaduszkach ta nazwe wymienia...
I do tego wszyscy mowia o SLSach - mam na ich temat swoje zdanie i nie mam zludzen - juz za pozno zeby kupic dobrego SLSa, pierwsza seria juz dawno sie skonczyla, wiec teraz pojada do konca sezonu na opinii a w przyszlym roku bedzie kolejna jakas nowa modna marka akumulatorow na topie...
... no ale moze sie myle??
Z reszta nie wazne - z akumulatorami zawsze bylo tak i jest i bedzie, ze bedzie poprostu bywalo roznie. Trzeba sie z tym pogodzic.
Ale sklep w ktorym one poprostu beda... ?
I teraz wychodzi na to, ze uwa mac WSZYSCY kupuja cholera wie od kiedy, pewnie od bardzo dawna, akumulatory w tym sklepie, a tylko ja jeden tego nie wiem i mysle ze poprostu akumualtory do helikow to juz jakis schylek istnienia i niedlugo trzeba bedzie sobie samemu z drewna strugac bo nigdzie ich nie bedzie a modele beda latac ... nie wiem... silą woli chyba.
No bo tak jak sie klika po sklepach ktore sie zna to takie mozna odniesc wrazenie... ze poprostu akumualtory to juz taki powoli przezytek i w ogole na członek męski to komu potrzebne.
Czemu tak jest?
Czy ja za malo czytam forum a za duzo pisze? (moze tak...

)
Czemu mi nikt nie powiedzial, ze jest jeden sklep ktory co prawda innych rzeczy tam ... chyba nic poza akumuatorami nie ma, ale za to temat akumulatorow jest w nim wyczerpany od A do Z i w zasadzie mozna przyjac ze innego sklepu nie bylo nie ma i nie potrz... eba...
Czemu ja tego wczesniej nie wiedzialem?
Tak mialo byc?