Po ostatnim krecie model został odbudowany i zdążyłem nim szczęśliwie polatać w Wincentowie. Jednak drugiego dnia zaczął mi odcinać momentami regiel (CC 160HV). Odcinał i zaraz potem wracał na obroty. W Wincentowie nie miałem czasu na jakieś analizy więc według tego co znalazłem w necie, podniosłem limit prądowy z 240A na 280A i problem wydawało się, że zniknął.
Jednak po powrocie na Pałacową model znowu zaczął zdradzać te same objawy. Zrzuciłem loga i faktycznie jest odcięcie prądu na krótki moment (około 0.8sek). Sprawdzałem temperaturę i napięcie i wszystko jak najbardziej OK. Temperatura nie przekracza 65 stopni, a usterka zdarza się na samym początku latania (jakby częściej przy zatrzymaniu z szybkiego piro)
Zabrałem model na warsztat, zdjąłem łopaty i odpaliłem. Ruszałem kablami, żeby zobaczyć czy czasem coś nie styka ale na razie nic nie znalazłem

Tak czy siak założę oploty na kable. Podejrzewam jednak, że to może nie być to. Wysłałem też pytanie na support do Castla ale nie spodziewam się przełomu.

Ciekawie wygląda throttle-in. W całym zakresie gazu jest jedna wartość (płaska krzywa) pod gova. A tu na wykresie widać, że sygnał thr-in zmienia się w zakresie 1-1.6ms. Czy to normalne?
Ostatnio po Wincentowie podjąłem decyzję o tym, że będę składał drugiego Maxa. Po 90 lotach mogę powiedzieć, że model mi "podszedł". Można pytać po co 2 takie same modele ale dla mnie priorytetem jest dostępność floty do latania i minimalizacja logistyki oraz optymalizacja kosztów odbudowy po kretach. Dlatego nabyty wcześniej kit od Jazza zasilę niedługo setupem
Do drugiego MAXa szukam regla. Na początku myślałem o CC ale po ostatnich wybrykach nieco się ostudziłem. Pewnie się skończy tak, że będę wstawiał 2 nowe regle do każdego z nich. No i pytanie. Jakie? Macie coś do polecenia?
Chciałbym łatwy setup i dobry gov + funkcję bailout. No i jakiś przyzwoity soft do ustawień.