tom74 pisze:Racer zabawia się z pociągiem
Tutaj też http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?p=132519#p132519

tom74 pisze:Racer zabawia się z pociągiem
MacGyverek pisze:Zgodzę się z tobą nr ujęć. Najlepsze ujęcia są skladane z kilki kamer. Jednakże do tego zadania potrzeba klika osób. Niestety ale sam bylem z kamerą.
MacGyverek pisze: Odnosnie jeta to nie poleciał ze względu na teren. Do jeta musi być idealną równa powierzchnia. Zaczął podskakiwać i nie dało się nad nim zapanować. Kolega zrezygnował bo szkoda silnika - silnik 7.5k. Następna proba będzie na terenie super rownym.
aikus pisze: robisz troche filmow z drona, troche fotek z telefonu (czy krótkich filmików ), a jednoczesnie kamerka caly czas stoi na statywie i robi timelapa np. co 5 sekund.
Mozna ją też co jakiś czas przestawić...
aikus pisze:do tego możesz mieć na głowie caly czas headcama robiącego film do oporu... No albo nie cały czas ...
aikus pisze:im wiecej opcji tym lepiej, ale tak naprawdę wystarczą ze dwa źródła i juz jest z czego sklejac całkiem fajny film.
omcKrecik pisze:aikus pisze: robisz troche filmow z drona, troche fotek z telefonu (czy krótkich filmików ), a jednoczesnie kamerka caly czas stoi na statywie i robi timelapa np. co 5 sekund.
Mozna ją też co jakiś czas przestawić...
Masz na myśli statyczną czy taką z samonaprowadzaniem i autozoomem ? OPTYCZNYM ?![]()
omcKrecik pisze:Kurczę, już coś chyba kumam, dlaczego żeby zrobić profi film to potrzeba sprzętu z wyższej półki. Żeby zrobić coś znośnego tanim sprzętem, takim w sumie za 5...7k całość, to trzeba się nakombinować i popracować potem nad materiałem. Ale lepszy cyc niż nic...
omcKrecik pisze:Do headcama też trzeba poćwiczyć... Męczący jest, cierpiała mi na tym jakość samego lotu. Widać za mało poćwiczyłem. Ale zaleta jest - z elektroniczną stabilizacją kadr praktycznie nie skacze, jest lepiej niż z ręki amatora (nie deliryka). Oglądanie filmiku ze skaczącym czy drgającym kadrem (tak z 70% lotniczych na YT) jest wku***ające na maksa jak dla mnie. Zresztą jakość większości tego na YT jest plebejska
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości