windcatcher pisze:Tak jak gdzieś wcześniej pisałem zębatka jest identyko jak w t450 slantco za tym idzie niektóre części z mojego tarota się przydadzą. Ten sam pinion, ta sama zębatka od Adama z rcf.
Co do paska to nie dostałem odpowiedzi od żadnego posiadacza x3l ale Telemaniak lata streczowaną gałką na pasku trexa 500 a jak wiemy pasek trexa 500 jest ten sam co trexa 470 a co za tym idzie pasek X3L powinien być bardzo zbliżony. Mając do dyspozycji regulację rurą i napinacz na 99% zapasi
Pytanie czy będzie się lepiej zachowywał czy nie?
windcatcher pisze:Super!! Mam nadzieję, że będzie latać bez potrzeby mocnego napinania.
Porównaj proszę długość i szerokość jak będziesz miał oba w rękach.
Moja gaui x3 na jednym pasku zrobiła ponad 500 lotów i zawsze jest lekko napięty i nigdy nie śliznął się czego nie mogę powiedzieć o trexowym..
Kali pisze:Polecicie z czystym sumieniem 470. Jeśli wspomniane problemy z ogonem występuje tylko przy ostrym lataniu to długo mi to nie będzie przeszkadzać chyba że lipa jest już przy podstawowej nauce.
miruuu pisze:Ja to widzę dokładnie na odwrót. W 470L problem z ogonem pojawia się przy niskich obrotach wirnika ogonowego. Niskie przełożenie obrotów na wirnik ogonowy powoduje, że ogon trzyma prawidłowo przy obrotach ok 3000rpm i wyżej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości