MSH Protos 380 (starsza wersja)

Znajdziesz tu również Protosy MSH...
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...
Podziękował: 84 razy
Podziękowano: 120 razy

Postautor: AdamP » 11 lip 2016, o 11:30

W środę przyjadę obsadzić nogi do stołu to bym się karnął [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Kto grubo lata, jebnąć musi.
T-Rexy i Gobliny Futaba T14SG
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 148 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 11 lip 2016, o 11:40

Obroty i kąty robią swoje. Pod koniec tygodnia będę i mam nadzieję że uda się spotkać.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1782 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 13 lip 2016, o 20:00

No! Panowie. Dzis mialem PRZYJEMNOSC (specjalnie duzymi literami) ogladac i macac na zywo model Protosa 380.
Nie latalem, ale widzialem jak lata i na jakich obrotach jaka ma zwinnosc i dynamike.
No i powiem, ze podoba mi sie!
Tyle ze w moim odczuciu, to nie jest model ktory jest nastepca Miniaka. Jemu jest blizej do Protosa 500 niz do Miniaka.
Piotrek powiedzial i ja sie z nim zgadzam, ze MSH zrobilo blad, ze ... hmm ... ten tego.... discontinued (no blać jak to powiedziec po polsku?!?) Protosa Mini, bo to NIE JEST model ktory go zastapi.
Ale lata naprawde ładnie, jestem pewien, ze pieknie autorotuje (macalem jak pracuje rotor na onewayu i to jest wlasnie to!!)... No fajny model fajny.
Przy krecie - rzeczywiscie moze byc miazga bo rama jest lekka azurowa - no coz - sie okaze, oby jak najpozniej.

No i tarcza. Zywcem z Protosa mini... i bez luzow... hmm
Wiec przyjmijmy dla dobra sprawy, ze MSH wycofalo sie z bledu ktory popelnilo i teraz juz bedzie robic porzadne tarcze. :thumb:
Przy okazji jest to cenne info dla posiadaczy protosa mini z tarcza z luzami. Wystarczy kupic tarcze do Protosa 380.

Tak czy siak, model mega fajny i gdyby nie fakt, ze bardzo polubilem sie z Gauka, to wlasnie Protos 380 prawdopodobnie bylby moim nowym modelem ... do latania codziennego, choc moze juz nie do tluczenia ;) bo swoje skurczybyk kosztuje. :dk:
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 195 razy

Postautor: Jazz » 13 lip 2016, o 20:16

Nieźle dowalili z cenami części :

Ramiona od głowicy głównej prawie 13euro - za sam plastik.
Dla porównania w G380 za tą samą cene mozna kupic ramiona z amelinium (ktore przykrecamy do reszty, ale to do czego przykrecamy nie da sie zniszczyc)

kabinka - P380 54euro, Goblin 44euro

Rama - do p380 mozna kupic tylko komplet czyli lewa i prawa (roznia sie od siebie) za 42euro. Do G380 obie polowki sa identyczne, i kupuje sie pojedynczo za 23euro.

tarcza - 40euro p380, G380 38euro - ale trzeba wziac pod uwage ze tarcza w p380 to dokladnie ta sama jaka jest w mini protosie (szybko sie robia luzy na lozysku), nijak sie ma do solidnej tarczy z g380.
Czy tak samo bedzie i w tym wydaniu - sie okaze.

Ceny reszty części sa bardzo podobne do cen g380 .
Protos mini mial zalete w postaci nizszych cen czesci, tutaj ceny nie sa juz zadna zaleta.
nie wspominajac ze latwiej uzyskac znizke na ceny Goblinow niz MSH - nie wiem z czego sie to bierze - jaka prowizje daje SAB , bo MSH daje 30% znizki dla firm ktore sprzedaja jego modele i czesci.
Takze mozna chyba sie zgodzic ze nie jest to typowa 450tka do tluczenia .
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 13 lip 2016, o 20:35

Ja sie w ogole zastanawiam jaka nas czeka przyszlosc jesli chodzi o klasyczne modele do tluczenia, treningów, postepow. W moim odczuciu ani G ani P 380 sie do tego nie nadaja
G380 jest super aledo ostrego latania na wysokim poziomie. Na pewno nie do nauki nowych rzeczy. Z p380 macanko i cena sugeruje ze bedzie podobnie.

To czym bedziemy trenowac jak tak dalej pojdzie?

Trexy to juzbl historia. Miniak zaraz tez bedzie jak pojawiają sie problemy z czesciami zamiennymi (poza tarczą ;) ).

Zostaje Gałka. A mnie to nie pociesza...
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 195 razy

Postautor: Jazz » 13 lip 2016, o 20:40

OXY - prosta i solidna konstrukcja, przyzwoite ceny czesci.
Wypuszcza wersje pod lopaty 325 i bedziesz mial dobry model do tluczenia (jesli mniejszy obecnie dostepny jest dla Ciebie za maly)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 13 lip 2016, o 20:43

Tak, oxy 3 jest dla mnie za maly a oxy 4 jest modelem ktory mnie interesuje, choc na razie malo wiadomo.
Jesli bedzie lzejszy od miniaka a ceny czesci nie beda z dupy to pewnie se kupie.
Tu przynajmniej nie bedzie problemu z lopatami jak w oxy3.
Awatar użytkownika
msheli
Lider forum...
Podziękował: 110 razy
Podziękowano: 81 razy

Postautor: msheli » 13 lip 2016, o 21:07

Mirek, jak coś możemy się zamienić ;)

tapatalk
Logo 700 / XLPower 550 / Protos 380 Evo V2 / Goosky S2 / X9D 2019

Moje loty....
https://www.youtube.com/@wojciechdum75/videos
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 13 lip 2016, o 21:17

Mirek, Oxy4 nie będzie lżejszy od miniaka. Tego możesz być pewien.

Adam, możesz wrzucić filmik z lotu Marcina?
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...

Postautor: AdamP » 13 lip 2016, o 21:52

PiotrS pisze:Mirek, Oxy4 nie będzie lżejszy od miniaka. Tego możesz być pewien.

Adam, możesz wrzucić filmik z lotu Marcina?

Przesyła się na YT
Awatar użytkownika
AdamP
Elita forum...

Postautor: AdamP » 14 lip 2016, o 05:43

Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 16 lip 2016, o 17:36

Mamusiuuuuu, ja go chce chce chce !!!
Polatałem dziś Protosem Piotrka i nie ma innej możliwości, muszę go mieć :-)
Precyzja, precyzja i jeszcze raz precyzja, jakbym latał w symulatorze, dodatkowo ustawienia Piotrka mi bardzo pasowały więc nie miałem oporów aby poszaleć :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: gumi » 18 lip 2016, o 08:28

To dopiero się nazywa KREATYWNY MARKETING.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 18 lip 2016, o 10:13

Marketing marketingiem mi również bardzo się podoba, że tak powiem... bardziej i bardziej ;)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lip 2016, o 10:46

gumi pisze:To dopiero się nazywa KREATYWNY MARKETING.

Nie widziałeś to nie wiesz :-)
Można pomyśleć że robię sobie reklamę, tak w tym przypadku jest ale post jest efektem moich emocji.
Tak było z G700 jak się pojawił, nie pamiętam jak było z G500, teraz na pewno uważam go za najlepszy helikopter średniej wielkości, ale jak się pojawił G380 to pisałem wyraźnie że świetnie lata ale to model dla mnie i też nigdy jakoś go nie chciałem i też nie posiadłem.
Natomiast P380 wziął mnie i zrobił mi tak dobrze w pierwszym locie, że wiem że muszę go mieć :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Podziękował: 170 razy
Podziękowano: 428 razy

Postautor: Artu » 18 lip 2016, o 10:53

gumi pisze:To dopiero się nazywa KREATYWNY MARKETING.

A co w TYM złego :dk: Ja osobiście zazdroszczę Krzyśkowi, że ma możliwość połączenia tego co lubi, z tym co daje możliwość napełnienia miski Perły :mrgreen:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lip 2016, o 11:07

Perła chyba nie zadowolona z miski bo wczoraj spierdoliła.
Na szczęście odnalazła się dzięki nr. tel. na obroży i miłej Pani która była chyba osobą od wyprowadzania psów na które tak narzekamy a jak widać każdy medal ma dwie strony :-)

A tak na poważne Perła chyba nie przepada za Quadami więc nie wiem czy ją będę teraz zabierał na pole :-(

Artu pisze:Ja osobiście zazdroszczę Krzyśkowi, że ma możliwość połączenia tego co lubi, z tym co daje możliwość napełnienia miski Perły :mrgreen:

Niestety nie ma nic do zazdroszczenia, ogólnie nie ma nic gorszego jak się starasz a w zamian widzisz zjeby :-(
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 18 lip 2016, o 11:10

Marketing nie marketing, model naprawde robi super wrazenie, nie bede sie powtarzal, bo poza tym ze widzialem - nic sie nie zmienilo - nie latalem, wiec nie wiem jak sie nim lata.
Natomiast jesli Kennobi robi sobie na forum reklame to IMHO kto jak kto, ale wlasnie Kenobi, za wklad merytoryczny jaki forum mu zawdziecza, ma do tego swiete prawo. Tym bardziej, ze umowmy sie, nie zasrywa nas reklamami, i w gruncie rzeczy ogranicza sie do podpisu w stopce.
Wiec, bardzo prosze... wyluzowac wora.

Zdarzalo mi sie czasem narzekac na PR Krzyska, ale bogiem a prawda, TAKI wlasnie marketing, i taka reklama to jest dokladnie to czego bym oczekiwal od kazdej firmy i nie mialbym absolutnie nic przeciwko temu zeby tak bylo wszedzie.
Zadnych oczojebnych bannerow utrudniajacych korzystanie ze strony.
Zadnego napierdalania mailami czy smsami.
Poprostu informacja o nowosciach i opiniach o nich w stosownym miejscu.
Opinia - moze byc subiektywna, ale tak sie sklada, ze wiem jak Kenobi lata i jego zdanie sie dla mnie liczy, z reszta kazdy moze sie latwo dowiedziec, bo jutub Kenobiego tez zna.

Wracajac zas do meritum...

Tak, chyba tak, ja chyba juz wiem co bedzie Moim helikopterem do latania od swieta.
Bedzie to Protos 570 (albo cos podobnego - co tam sobie MSH wymysli) - jak tylko sie pojawi.
:)

@Ben :wow2: O matko, jak to spierdolila? Na Palacowej Ci uciekla?
Ale ona przeciez zna quady, nie raz byla z Toba jak latales...
Ktos ja nastraszyl czy co?

Kenobi36 pisze:
Artu pisze:Ja osobiście zazdroszczę Krzyśkowi, że ma możliwość połączenia tego co lubi, z tym co daje możliwość napełnienia miski Perły :mrgreen:

Niestety nie ma nic do zazdroszczenia, ogólnie nie ma nic gorszego jak się starasz a w zamian widzisz zjeby :-(

Olej to Ben... Ludzie czasami maja poprostu bledne wyobrazenie na temat otaczajcego ich swiata... to wszystko.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum

Postautor: Kenobi36 » 18 lip 2016, o 12:13

Póki było 3s by ganiała za quadem.

Ale jak teraz nie jest to jakiś quadzik tylko wyjący okrutnie pocisk to dla psiego ucha może być nieprzyjemne, a ostatnio jak zrobiliśmy trasę nawalamy prawie na maksymalnych prędkościach (ps. maksymalna kiedykolwiek zmierzona prędkość wg gps to 135km/h ) to wizgot z 3 quadów jest straszny.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 18 lip 2016, o 12:39

Co prawda to prawda, ja tez tego nienawidze... dobrze zescie sie z tym wyniesli dalej ..
;)

Wróć do „XLPower”