Piotr_67 pisze:Pasują i ładnie pękają przy Krecie...
Potwierdzam są rewelacyjne - łamiąc się oszczędzają serwa (wielokrotnie miałem to okazję sprawdzić

Piotr_67 pisze:Pasują i ładnie pękają przy Krecie...
marek_c4 pisze:Wydaje mi się że najlepiej było by ustawić to najpierw mechanicznie (zmniejszając długości cięgien pomiędzy serwem a tarczą)
Trymery w radiu powinno być na zero, a orczyki serw możliwie blisko poziomego położenia.
Galo82 pisze:Co do mojego HK450, to udało mi się ustawić ogon, wyważyć łopaty, oczywiście zmieniłem kierunek aileron, zostało mi torowanie łopat, które w teorii wiem jak się zabrać... a w praktyce trochu się boje..
1 mocuje model do podłoża tak by nie mógł się unieść
2 zaznaczam jedną z łopat jakimś kolorem
3 rozkręcam wirnik do 60%
4 obserwuje która łopata wyżej..
5 zmieniam ustawienie łopat snapami które sterują łopatą
czy tak ??
MASA pisze:marek_c4 pisze:Wydaje mi się że najlepiej było by ustawić to najpierw mechanicznie (zmniejszając długości cięgien pomiędzy serwem a tarczą)
Trymery w radiu powinno być na zero, a orczyki serw możliwie blisko poziomego położenia.
A Ty Marek sie miałeś kurować a nie siedzieć przy kompie na forum
kubacki pisze:...wytłumaczę Ci jak wyregulowac Reksia, i krok po kroku sam go wyregulujesz a ja będę nadzorował twoje prace nad modelem. W taki sposób sam nauczysz się co jak i dlaczego itd itp
Galo82 pisze:Witam, no i cóż można powiedzieć ? Moja wrodzona niecierpliwość.. i głupota, nakazała mi że przetestuje model na boisku obok bloku, mam bardzo dużo miejsca, tak że od razu zawis można poćwiczyć..
No i moje ustawienia chyba nie były tak dobre jak myślałem.. model po starcie uciekał mocno w lewo, a ja zamiast skontrować.. to panika.. no tak v977 jak przywali w ziemie to nic mu się nie dzieje.. a tu kret.. ehh
wał główny, wał poprzeczny, belka ogonowa, łopaty..chyba narazie tyle..
Powiem dodatkowo że nie był to zbyt szczęśliwy dzień, bo połamałem również większość śmigieł do drona.., wylatałem na nim 3 pakiety, i postanowiłem spróbować na 4s, i po uniesieniu, 2 śmigła.. odstrzeliły.. dron spadł.. nic to
Pechowy dzień..
Co do heli odbudowa.. symulator i v977.. narazie nie próbuje..
Pan Byku pisze:Pamiętaj, by wykonywać ruchy pomału i delikatnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość