Tarot ZYX, ZYX S2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 8 paź 2016, o 11:45

Kamil
musisz znaleźć w DeviceManager urządzenie / usb które jest podłączonym przez Ciebie
potem klikasz RMB i wybierasz opcję aktualizacji sterownika - klikasz wskazanie reczne ścieżki i podajesz scieżke do np Desktop - gdzie masz pliki rozpakowane z zippa
Sterownik jest zmodowany przez moich kolegów z niemiec tak żeby działał pod Win10 - żeby nie było problemu z portami COM
efekt jest taki ze w oknie programu do ZYX-a pojawiają się już tylko porty dostępne a nie wszystkie z komputera
oczywiście najważniejsze dla nas jest to ze działa

trzeba go instalować ręcznie - bo nie zrobili installera do nie go tak jak jest to wymagane w win8-10
i jest nie zależne czy nadpisujesz czy instalujesz jako nowe urządzenie ale trzeba to zrobić z poziomu DeviceManager-a
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 8 paź 2016, o 11:48

Pytanie jeszcze czy soft od zyx s a nie od s2 działa poprawnie pod win10?
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 8 paź 2016, o 11:50

Przekonamy się później jak tylko Kamil uruchomi połączenie.
...
Awatar użytkownika
Pan Szampan
Elita forum...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: Pan Szampan » 8 paź 2016, o 11:52

Ja mam te sterowniki w folderze na pulpicie( rozpakowane) i robię to samo co ty mówisz z Device menegera wchodzę do tego portu gdzie mam podłączony dongiel klikam zaktualizuj no i ręcznie tam ustawiam ten folder z tymi sterownikami i klikam dalej po czym się to "instaluje" i wyświetla się komunikat że windows już ma odpowiednie sterowniki cy coś tam.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 8 paź 2016, o 11:54

Tez tak miałem. I w tym miejscu utknął na chwile dłużej.
Najpierw wykasuj te co już są.
Awatar użytkownika
Pan Szampan
Elita forum...

Postautor: Pan Szampan » 8 paź 2016, o 11:55

Sterowniki usunąć ?!
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 8 paź 2016, o 11:57

Te co już są zainstalowane.
Ja tak zrobiłem, że kliknąłem usuń (to co jest) potem dopiero zainstalowałem te właściwe od Masy.
Ale mogę bredzic. Nie znam się. Wiem tylko tyle, że miałem podobny problem a potem w niepamietnym amoku go ogarnąłem.
Awatar użytkownika
Pan Szampan
Elita forum...

Postautor: Pan Szampan » 8 paź 2016, o 11:58

Hah ok nie wiem czy to dobry pomysł.

EDIT.: Dziś udało mi się zaktualizować sterowniki na te od MASA i nadal coś nie bangala.A chyba nie wspominałem jeszcze że to jest ZYX-S a nie ZYX-S2.
Myszor

Postautor: Myszor » 10 paź 2016, o 20:00

Hej,

Nabyłem BTM moduł, próbowałem na 3 urządzeniach się podpiąć do tego Fbl przez BT i nic ciągle pyta o kod pin wpisałem wszystkie jaki znalazłem w necie od tych podstawowych po najbardziej wyszukane i dalej nić, podpinałem pod 3 sztuki Fbl które posiadam, xyz, xyz s, xyz s2. Nic BT miga na niebiesko ale się nie łączy, a teraz najlepsze, udało mi się go parować z IOS ale niem apki na IOS do tego FBL.
Ma ktoś jakiś pomysł bo mnie zaraz szlak trafi iii.....Parowanie z IOS odbyło się bez pytania o PIN, szukam info jak w android wyłączyć ten pin do parowania, podobny problem mam z icar2 (taki moduł do czytania obd II błędów w samochodach).
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 12:28 przez Myszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Radziaf
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 7 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Radziaf » 10 paź 2016, o 20:07

Pytanie jakiego masz androida, ja próbowałem łączyć się androidem 6.0.1 i żadne kombinacje nie pomagały (nawet piny krążące po sieci), dopiero na Androidzie 4.0 złapało połączenie (już bez pytania PIN).
Jak pamiętam jeszcze, to BT nie powinien być parowany pod androidem lecz przez aplikację (rzekomo). Jeśli masz zrobione parowanie pod androidem to wywal ją i zrób przez aplikację zyx'a.
V977
Tarot 450 PRO V2 DFC 3S
Tarot 480 PRO V2 FBL 6S
OXY 4 MAX
SAB Goblin 700 Competition
Graupner MX-16
Myszor

Postautor: Myszor » 10 paź 2016, o 21:04

Radziaf pisze:Pytanie jakiego masz androida, ja próbowałem łączyć się androidem 6.0.1 i żadne kombinacje nie pomagały (nawet piny krążące po sieci), dopiero na Androidzie 4.0 złapało połączenie (już bez pytania PIN).
Jak pamiętam jeszcze, to BT nie powinien być parowany pod androidem lecz przez aplikację (rzekomo). Jeśli masz zrobione parowanie pod androidem to wywal ją i zrób przez aplikację zyx'a.

Android 5.0.1 - nie mam parowania na liście urządzeń, widzę tylko w jako dostępne do połączenia.

Apki :

4.01 tej do S wersji próbowałem,
ZYX-S2/PRO do wersji S2,
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 12:29 przez Myszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Radziaf
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: Radziaf » 10 paź 2016, o 21:41

Mi połączenie ruszyło na androidzie 4.2.2 z apką ZYX-S2/PRO 1.0. Jak masz możliwość sprawdzenia u kogoś ze starszym oprogramowaniem to działaj w tym kierunku. Niestety Tarot nie granie się do aktualizowania swojego softu :evil:
V977
Tarot 450 PRO V2 DFC 3S
Tarot 480 PRO V2 FBL 6S
OXY 4 MAX
Graupner MX-16
Myszor

Postautor: Myszor » 10 paź 2016, o 22:12

Radziaf pisze:Mi połączenie ruszyło na androidzie 4.2.2 z apką ZYX-S2/PRO 1.0. Jak masz możliwość sprawdzenia u kogoś ze starszym oprogramowaniem to działaj w tym kierunku. Niestety Tarot nie granie się do aktualizowania swojego softu :evil:

Mogę android taki wgrać w stary samsung a3 jutro spróbuje, masz pytanie o pin przy łączeniu?
Awatar użytkownika
Radziaf
Zaczyna się rozkręcać...
Kontaktowanie:

Postautor: Radziaf » 11 paź 2016, o 05:04

Nie, zadnych dziwnych pytan o pin. Spotkalem sie z tym tylko na nowym androidzie, polaczenie przez to nie bylo mozliwe.
V977
Tarot 450 PRO V2 DFC 3S
Tarot 480 PRO V2 FBL 6S
OXY 4 MAX
Graupner MX-16
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 15 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Galo82 » 11 paź 2016, o 09:19

Witam, odezwę się bo to ode mnie kupiłeś :); Niestety pod nowszymi Androidami, są jaja z tym BT, pyta o pin.. to fakt, mnie się za którymś razem udało mam Androida 6.0, telefon Xioami mi5, niestety nie za każdym razem się udaje.. i ciężko mi tu jakąś specjalną procedurę podać, tak jak pisali poprzednicy.. apka stara, i wszędzie po forach jest problem, i polecają jak najstarszego Androida, pin 5782, taki mia zadziałał.
Szkoda faktycznie że Tarot zarzucił projekt.., bo i apka na androida, delikatnie okrojona niestety, kompletnego setupu nie da się na niej zrobić, brakuje np, poziomowania wszystkich serw cykliki.
2 x XL Power 380 I XL Power 550 I OXY4max I OXY2 SH I
Fr-Sky X-lite Pro
Myszor

Postautor: Myszor » 11 paź 2016, o 20:49

Galo82 pisze:Witam, odezwę się bo to ode mnie kupiłeś :); Niestety pod nowszymi Androidami, są jaja z tym BT, pyta o pin.. to fakt, mnie się za którymś razem udało mam Androida 6.0, telefon Xioami mi5, niestety nie za każdym razem się udaje.. i ciężko mi tu jakąś specjalną procedurę podać, tak jak pisali poprzednicy.. apka stara, i wszędzie po forach jest problem, i polecają jak najstarszego Androida, pin 5782, taki mia zadziałał.
Szkoda faktycznie że Tarot zarzucił projekt.., bo i apka na androida, delikatnie okrojona niestety, kompletnego setupu nie da się na niej zrobić, brakuje np, poziomowania wszystkich serw cykliki.

Spoko, dzięki już ogarnąłem po prostu wczoraj miałem zaćmę jakąś, albo za dużo wina :P
tylko z tym S2 od Ciebie udało się połączyć, android 5.0.1 dał radę, i apka w wersji ZXY S2/PRO, pytanie o pin było podałem ten co napisałeś i poszło, acz reset tele zrobiłem (uruchom ponownie)
Wcześniej wyłączyłem Google lock agent, i oszczędzanie Energi, już po tym ostatnim zabiegu nie musiałem być o metr od BT żeby połączenie utrzymać.

Zwykły S z apką Pro, nie działa poprawnie, z BT się łączy, ale BT nie łączy się z S.
z apką 4.01 nic zero. Może jak firmware up zrobię to jeszcze raz spróbuje z Tym S powalczyć.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 12:32 przez Myszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: gumi » 12 paź 2016, o 08:37

Do ustawiania ZYX'a najprościej poszukać starego/taniego kompa z systemem XP i po zainstalowaniu oprogramowania wszystko działa bezproblemowo. W większości zastosowań wystarczają ustawienia fabryczne. A takiego kompa traktować należy jak duży programator. Niestety, ZYX działa w trochę innym świecie, to bardzo "budżetowy" system.
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 15 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Galo82 » 12 paź 2016, o 09:09

Zyx s2, bez problemu ustawisz pod win10, nie trzeba żadnego starego kompa, tu bardziej chodzi o bt i telefon, aby móc grzebać na lotnisku, ale w sumie też racja , ja ustawiłem i latałem na defaultowych ustawieniach, nic więcej nie trza mi było.. ale ja zaczynam dopiero poza zawisy wychodzić..
2 x XL Power 380 I XL Power 550 I OXY4max I OXY2 SH I
Fr-Sky X-lite Pro
Myszor

Postautor: Myszor » 12 paź 2016, o 17:49

Galo82 pisze:Zyx s2, bez problemu ustawisz pod win10, nie trzeba żadnego starego kompa, tu bardziej chodzi o bt i telefon, aby móc grzebać na lotnisku, ale w sumie też racja , ja ustawiłem i latałem na defaultowych ustawieniach, nic więcej nie trza mi było.. ale ja zaczynam dopiero poza zawisy wychodzić..

Dokładnie o to chodzi (pogrzebać na lotnisku), ubolewam że z 230 nic nie mogę zrobić.
Powoli na S2 wersje przejdę, albo za innymi Fbl się zacznę oglądać.

Ps. W PC z win10 niema problemu z żadnym zyx może dla tego że to up z 7 do 8 i potem na 10, widocznie ma stare sterowniki z poprzednich systemów.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 12:32 przez Myszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Podziękował: 86 razy
Podziękowano: 77 razy

Postautor: Adam12 » 13 paź 2016, o 20:27

Jak na pierwsze loty ustawić ZYX-S2 ? Pre-set parameters dać "default" czy "3D flight" ? Zakładka "Basic" - roll/pitch/tail - agility, total gain.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
XL Power 380; ParkMaster Pro; Spektrum DX8

Wróć do „Systemy FBL”