Adam12 pisze:Jak na pierwsze loty ustawić ZYX-S2 ? Pre-set parameters dać "default" czy "3D flight" ? Zakładka "Basic" - roll/pitch/tail - agility, total gain.
MASA pisze:to jest właśnie to gówno nie fbl - Mareckiego i Marka u nas odwalał dokładnie to samo
jak ustawiasz 3d fabrycznie trzeba zapamiętać i suwak z gain ściągnąć niżej lub tak jak jest w default potem go podnosić
Patent Kuli jest dobry ...
przepraszam zapomniałem żeby to napisać
inna sprawa ze masz wibracje które go mylą - w skrajnych przypadkach Brain y też tak gupieją
pkali pisze:Rada na przyszłość... nie można ruszyć helikiem podczas uzbrajania ponieważ nie działa cyklika. Ta zablokowana cyklika też mi kiedyś położyła model, na szczęście podczas rozkręcania wirnika i nic się nie stało. Od tamtej pory za każdym razem ruszam drążkiem i sprawdzam, czy wszystko działa. czasami zdarzy się, że trzeba fbl uzbroić jeszcze raz.
MASA pisze:To dziwne tam tak jest w instrukcji? - Ja żadnego ZYXa tak nigdy nie ustawiłem...
miruuu pisze:...A ten test robiłeś tez prawym drążki czy tylko throttle? Jak zatrzęsiesz modelem w trakcie logowania to się zdarza ze zyx nie zaloguje się poprawnie. Wtedy działaja kąty ale nie działa pochył i przechył tarczy. Dlatego zawsze warto macha dwoma drazkami...
miruuu pisze:Wiem wiem. Mi tylko się o to rozbiera, że niezależnie od systemu test sprawności przed startem dobrze mieć we krwi.
Zaletązyxa jest to, że jeśli to pierwszy system to szybko nauczy dobrych nawyków na przyszłość
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości