Dzisiaj miał u mnie drugie latanie. Podczas pierwszego latania tydzień temu zafudowałem mu kilkanaście ostrych kretów i rozwaliłemm dwa serwa i szpindel.
Ze względu na jakąś chorą cenę względem parametrów stockowych serw, kupiłem tzw "upgradowe" emexy z abc-rc (połowe tańsze nić stockowe) i zamieniłem komplet od razu.
Szpindel wyprostowałem na oko i wystarczyło, żeby latać dalej

Dzisiaj zrobiłem kilkanaście lotów. Helik jest ok. Bardzo ok.
Moc wirnika głównego - troche mniej niż hcp100s, ale nadal w zakresie, który uważam za ponadwystarczający
Moc ogona - niby szczotka, ale trzyma baaardzo ładnie. Helikiem testowałemm różne szarpnięcia aż do przydychnięcia i ogon po prostu daje radę
Ogólne sterowanie - lata się fajnie. jest mocny, precyzyjny, czuć że nieco większy. Pomimo to ma w sobie odrobinę ducha v977. Polubiłemm go.
Jak na razie jego wady, które zauważyłem:
- nieprawidłowo ustawiony gain ogona po wyjęciu z pudełka (uważam, że w defaulcie powinno być już prawidłowo). taka niby drobnostka, ale zanim się zorientowałem, że zmiana gaina wymaga ponownego uruchomienia heliika, troche straciłem czasu i nerwów dokonując niedziałajacych zmian na włączonym

- stockowe serwa - lecą i kosztują. porażka (na szczęście są zamienniki niby lepsze),
- ładowarka - bo nie jest taka jak aligna (pisałem o tym wcześniej) - ale ładuje, więc teoretycznie jest ok.
Poza tym jest bardzo fajnie. Jestem zadowolony z zakupu i planuje go martretować

Zobaczymy jeszcze jak będą trzymać obecne serwa.