Poznań - spotkania

Zanim polecisz poinformuj o tym lokalną lożę szyderców...

Moderator: Kowal

Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 3 sty 2017, o 11:48

A propose hali - Sławek pytanie czy coś się orientowałeś w temacie w SW?
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
Marecki
Stały bywalec...
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: Marecki » 3 sty 2017, o 20:13

Rafules pisze:Dzieki wielkie Marecki . System sprawdzilem w locie i jest wszystko ok .Pozdrawiam.

Cieszę się że wszystko jest Ok. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam
Marek
-----
MJX F645, V977, T-Rex 450 Pro DFC, G380, DX8, Runner 250 PRO, F215
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2017, o 08:39

Marecki pisze:
Rafules pisze:Dzieki wielkie Marecki . System sprawdzilem w locie i jest wszystko ok .Pozdrawiam.

Cieszę się że wszystko jest Ok. Pozdrawiam :)

Ja się cieszę, że Rafi to odkupił
nie będziemy mieli już z tym kłopotów - :vhappy: :vhappy: :vhappy:
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
angry trex
Elita forum...
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: angry trex » 4 sty 2017, o 22:03

Będę wiedział z halą w Swaju jutro. Dam znać co, jak i kiedy.
Pozdrawiam, Sławol

Urodzony by latać...
zmuszony do pracy.

.................................
Likwidacja hobby
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 10 sty 2017, o 23:18

To co z tym jutro :D
wiesz czy już czy jest opcja...
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Marecki
Stały bywalec...

Postautor: Marecki » 15 sty 2017, o 17:05

Pogodynka niespecjalna, ale sobota i niedziela minęły na lataniu,
a przy okazji w stajni pojawił się nowy zawodnik :

https://youtu.be/QO8IcMFcvRk

Pozdrawiam
Marek
-----
Awatar użytkownika
Marecki
Stały bywalec...

Postautor: Marecki » 29 sty 2017, o 14:35

Pogoda dopisała i trochę polataliśmy :)
Ja, Marek i Gumi

Model mały, ale cały helipad był dla mnie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Marek
-----
Awatar użytkownika
Marecki
Stały bywalec...

Postautor: Marecki » 29 sty 2017, o 14:46

Spróbuję wkleić filmy :

Walkera Runner 250 PRO

Return to home
Wylądował metr od punktu startu

Pozdrawiam
Marek
-----
Awatar użytkownika
swistak
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 3 razy

Postautor: swistak » 29 sty 2017, o 19:12

My z Maciejem też trochę polataliśmy w sobotę. Przed weekendem rozbiłem 450 więc w weekend pierwsze loty Logo 500. Pierwsze moje doświadczenia z czymś większym niż 450 - inna jakość latania, tylko kolana bardziej miękkie :P

Klon Trex 450 FBL k-bar \ Mikado Logo 500
DX6i
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 642 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 29 sty 2017, o 20:31

Niby tylko 50 różnicy a jednak xD

Logos ze Świstakiem za sterami fajowo lata, dostojnie, stabilnie i cicho, nie to co te nasze młynki do kawy w rozmiarze 450.

Mój helik nie lubi takich temperatur.
Dostaje drgawek i vbarowi konkretnie odwala.
Dobrze że wiosna idzie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Podziękowano: 10 razy

Postautor: gusto » 5 lut 2017, o 17:53

Witajcie.
Mam zamiar kupić Heli 450.Heli i apka będą różnych źródeł wiec będzie trzeba wszystko ustawić.
Jest możliwość spotkania się z kimś z was celem odpaleniu sprzętu?
Dotychczas latalem tylko wltoysami gdzie było wszystko z góry ustawione wiec taki sprzęt to dla mnie nowość.
Protos 380 | X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...

Postautor: gusto » 7 lut 2017, o 00:19

Hej widzę sami chętni do pomocy! :?
A tak poważnie to nie chcę żebyście za mnie odwalili całą robotę.Dzięki chłopaki ustawiliście to spadam. :nono:
Chcę sam zrobić jak najwięcej ale wiem że bez pytań się nie obędzie.
Sami jak zaczynaliście to głowa was bolała od ilości i mnogości ustawień. :oops:
Na razie latam v977 ale nie chcę się przyzwyczajać do małych modeli wiec powstał plan heli 450.
Sprzęt już wybrałem jestem w trakcie kompletowania.Heli to tarot 450 a apka turnigy 9xr pro.Taki tani sprzęt na początek. :D
Ma ktoś z was podobny ?
Zaczynam już teraz żeby do wiosny lub lata się wyrobić.
Na pewno do was wpadnę na ligo jak tylko dam radę czasowo.
Niestety w dzisiejszych czasach bywa ciężko sami wiecie tym bardziej że mieszkam po drugiej stronie miasta.

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Podziękowano: 33 razy

Postautor: gumi » 7 lut 2017, o 08:31

Gusto, jeśli jeszcze apki nie nabyłeś, to popatrz za czymś lepszym, jakość Turnigy jest losowa i z tego co widać na naszym lotnisku wielu użytkowników tego sprzętu nie ma.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 7 lut 2017, o 08:41

A ja uważam że na początek to dobra opcja. Chłopak polata, zobaczy z czym to się je i później juz kupi jakąś konkretną ale pod własne, świadome potrzeby.

Turnigy jest na tyle popularne (i tyle osób ją przerabialo) ze z pomocą nie będzie problemu.

Oczywiście najskuteczniejsza pomoc będzie jak pojedziesz na pole i pokażesz chłopakom ale tutaj tez wal śmiało pytania. Konstrukcje 450tki trexowej przerabiala w swoim czasie większość tubylców.

Swoją drogą - dobry wybór na początek. Jeszcze lepszy jeśli znalazłeś uzywke - bo te mocna dostać w bardzo dobrej cenie już z niezłym wyposażeniem.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 7 lut 2017, o 09:19

gusto pisze:Hej widzę sami chętni do pomocy! :?

No nieee... minęło chyba z 30 godzin od Twojego posta i nikt się nie rzucił.. co za g*wniane forum :rotfl:
gusto pisze:A tak poważnie to nie chcę żebyście za mnie odwalili całą robotę.Dzięki chłopaki ustawiliście to spadam. :nono:
Chcę sam zrobić jak najwięcej ale wiem że bez pytań się nie obędzie.

Na początek powinieneś spróbować ustawić wszystko co się da sam - jak ktoś ustawi za Ciebie to zrobi Ci krzywdę. Wielu takich na lotnichu się przewinęło, co ktoś im jakąś opcję w nadajniku ustawił 3 lata temu i nadal nie potrafią dojść do tego co to było, a na wszelki wypadek nie grzebią żeby nie popsuć.
gusto pisze:Sami jak zaczynaliście to głowa was bolała od ilości i mnogości ustawień. :oops:

Nie. To nie jest skomplikowane. Wystarczy poczytać instrukcje, zastanowić się i poeksperymentować. Najważniejsze, żeby na początku do takich zabaw zdjąć zębatkę z silnika, albo go odsunąć od zębatki głównej, żeby wirnik się nie kręcił. No i koniecznie stosuj ochronę wzroku jak czymkolwiek zaczniesz kręcić
gusto pisze:Sprzęt już wybrałem jestem w trakcie kompletowania.Heli to tarot 450 a apka turnigy 9xr pro.Taki tani sprzęt na początek. :D
Ma ktoś z was podobny ?

Pokaż zdjęcie tego Tarota. Do tych starszych zaczyna brakować części (ram), nie ma sensu żebyś ładował się w coś, czego nie naprawisz po krecie. Lepiej też żebyś nie kupował helika z flybarem - bez lata się łatwiej, stabilniej, no i części łatwiej kupić do flybarlessa.
Kiedyś panowało przekonanie, że co jak co, ale aparatura powinna być porządna - dziś chyba to się pozmieniało, coraz więcej wynalazków, które najwyraźniej nawet działają. Ja tam bym wolał markową używkę, no ale może mam złe podejście.
gusto pisze:Na pewno do was wpadnę na ligo jak tylko dam radę czasowo.
Niestety w dzisiejszych czasach bywa ciężko sami wiecie tym bardziej że mieszkam po drugiej stronie miasta.

Czyli gdzie? Też mam na Ligowiec "po przekątnej", może mieszkamy na tym samym zadupiu.. Mamy tu po zachodniej stronie bardzo małą grupę wsparcia, wbijającą heliki w glebę na polu w Dąbrówce albo Kiekrzu.

SYMULATOR - to podstawa, ale to już pewno wiesz.
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...

Postautor: gusto » 8 lut 2017, o 00:03

mwx pisze:No nieee... minęło chyba z 30 godzin od Twojego posta i nikt się nie rzucił.. co za g*wniane forum

Jaaa tragiczne forum po 30 godzinach ktoś odpowiedział a nie po 30 minutach :D
mwx pisze:Na początek powinieneś spróbować ustawić wszystko co się da sam - jak ktoś ustawi za Ciebie to zrobi Ci krzywdę. Wielu takich na lotnichu się przewinęło, co ktoś im jakąś opcję w nadajniku ustawił 3 lata temu i nadal nie potrafią dojść do tego co to było, a na wszelki wypadek nie grzebią żeby nie popsuć.

No właśnie tak będzie najlepiej.Ale czasem jakieś durne pytanie będę musiał zadać.Mam instrukcję do apki ale jak ktoś ma pierwszy raz styczność z czymś takim to ma pewne wątpliwości czy podoła.
gumi pisze:Gusto, jeśli jeszcze apki nie nabyłeś, to popatrz za czymś lepszym, jakość Turnigy jest losowa

No niestety ale apkę jako pierwszy element już mam.Kupiłem nową w hobby kingu kwota niecałe 300zł za nowa wydała się kusząca.Poza tym dla nowicjuszy miruuu polecał wiec posłuchałem.
Mam doświadczenie z konsolami do gier gdzie używane pady były zawsze w jakimś stopniu zajechane.Pomyślałem podobnie w tym temacie i nabyłem nową.
mwx pisze:Pokaż zdjęcie tego Tarota. Do tych starszych zaczyna brakować części (ram), nie ma sensu żebyś ładował się w coś, czego nie naprawisz po krecie

Mam tylko takie.Do tego są jeszcze jakieś pierdoły gumki,śrubki itd.
Na giełdzie jest jeszcze tarot 480 galo ale nie wiem czy dla żółtodzioba będzie ok :rotfl2:
Jest jeszcze x3 ale nie chcę stresować się kosztami napraw na początku.Może mnie to blokować przy lataniu.
mwx pisze:Czyli gdzie? Też mam na Ligowiec "po przekątnej", może mieszkamy na tym samym zadupiu.. Mamy tu po zachodniej stronie bardzo małą grupę wsparcia, wbijającą heliki w glebę na polu w Dąbrówce albo Kiekrzu.

No i pieknie :juppi:
Ja mieszkam na grunwaldzie do was jest znacznie bliżej.Dajcie znać gdzie latacie i kiedy to się spróbuję z chaty wyrwać.
Też może wbiję w ziemię v977. :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
Marecki
Stały bywalec...

Postautor: Marecki » 8 lut 2017, o 08:50

gusto pisze:Witajcie.
Mam zamiar kupić Heli 450.

Gusto
Mam na sprzedaż latającą 450-tkę.
Cały model jest złożony na fabrycznie nowych częściach.
Ma wylatane 37 pakietów i nigdy nie miał żadnego kreta.
Jeżeli byłbyś zainteresowany to podaj na PW nr. telefonu,
uprzedzam tylko że za 500 zł. to jej nie sprzedam.
Pozdrawiam
Marek
-----
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 8 lut 2017, o 12:25

gusto pisze: czasem jakieś durne pytanie będę musiał zadać.

Podobno nie ma głupich pytań. Ja tam nie wiem. :dk:

gusto pisze:Na giełdzie jest jeszcze tarot 480 galo ale nie wiem czy dla żółtodzioba będzie ok :rotfl2:

Na początek trzymaj się łopat o długości 325mm - jest duży wybór i są najtańsze więc nie strach je ciorać. 325mm to klasa 450 - (tak btw. ten fantastyczny rozpiździaj w nazewnictwie rozmiarów zawdzięczamy Alignowi, który nazwał helika po rozmiarze (długości) korpusu silnika szczotkowego. Bardzo praktyczne z dzisiejszego punktu widzenia). 450 możesz w razie potrzeby rozciągnąć niewielkim kosztem. Tak na prawdę taką 480 też możesz pędzić na łopatkach 325mm - jeśli cena jest lepsza, czy coś Ci bardziej pasuje to nie ma problemu.

gusto pisze:No i pieknie :juppi:
Ja mieszkam na grunwaldzie do was jest znacznie bliżej.Dajcie znać gdzie latacie i kiedy to się spróbuję z chaty wyrwać.
Też może wbiję w ziemię v977. :lol:

Wcześniej mieszkałem na Bajkowym niedaleko Ławicy. Może to z Tobą rozmawiałem jak tam latałem? Napisz mi na pw. jakieś dane kontaktowe, telefony fejsbuchy itp - będzie łatwiej.
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 15 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Galo82 » 8 lut 2017, o 15:53

A ja powiem na przekór,
- x3 nie ma stresu ceny częsci są na podobnym poziomie co do 450.. i do tego lepiej lata..
- różnica między 325 a 360.. w cenie łopat.. z nóg nie zwala.. bo to 20-30zł, do tego helik stabilniejszy, moc można ograniczyć, a po poprawieniu umiejętności zawsze można podkręcić..ceny częsci do "480" są takie same.. bo to ten sam heli.. jedynie belkę i wałek kupuje się większy..
widzę setup słabszy.. serwa corona ? dobrze widzę ?
2 x XL Power 380 I XL Power 550 I OXY4max I OXY2 SH I
Fr-Sky X-lite Pro
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 8 lut 2017, o 16:39

Galo82 pisze:- różnica między 325 a 360.. w cenie łopat.. z nóg nie zwala.. bo to 20-30zł,

No wiesz, jak się uprzesz to za 20-30PLN kupisz szklane łopaty 325mm. :swir:

Nie wiem jak z Gaui, ale do 450 Trexopochodnych części jest wszędzie pełno - to spora zaleta dla kogoś "świeżego". Nie ma nic bardziej zniechęcającego niż czekanie 3 tygodnie na pieprzoną zębatkę w środku sezonu. (wiem coś o tym)
Oprócz belki i pochodnych 480 może różnić się od 450 jeszcze ramą - Tarot wypuścił ramę z powiększonymi otworami na serwa, tak żeby weszły HS81 itp. ale to też praktycznie nic nie zmienia.
Czym się objawia lepszość latania X3? Zastanawiam się nad kupnem czegoś w tym rozmiarze..

Wróć do „Spotkania modelarzy”