Co dziś zrobiłeś ze swoją (nie tylko) latającą maszyną

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 18 gru 2017, o 19:39

Zalezy co nazywasz zwykła jazda. Ja to postrzegam tak:
- jak kupujesz goblina to ustawiasz obroty 90% i napierdzielasz tak długo dopóki nie rypniesz. Czasem jakiś drobny kosmetyczny serwis. Bo do tego jest przeznaczony.
- kupując auto z wielkimi kołami, z zaje**scie nierównym terenem w tle na stronie producenta, pod 6s z informacja ze leci 100kmh.... bujasz się nim kilka razy po plaskom trawniku z gazem na 50% i wymianiasz wahacze, półośki, wiezyczka albo inne gowno. Raz zapłacisz 20 zł drugi raz 150, ale najbardziej wkurw%%jace jest to, że w połowie przypadków skończysz jazdę wcześniej niż planowales.
Wtedy zaczynasz robić upgrade za upgradem żeby eliminować wszystkie słabe punkty mając w wyobraźni na końcu listy upgradow auto niezniszczalne. I trwa to tak długo aż Ci się nudzi ta zabawa i sprzedajesz za pół ceny stockowego :)

O traxxasie miałem bardzo dobre zdanie przez wiele lat aż spotkałem kilka na palacowej. Obecnie mam takie, że jest lepszy od większości, ale nie zmienia to faktu ze rowniez sie sypie.

Gdybym miał się pobawić jeszcze autkiem to może jakimś driftowozem. Wbrew pozorom zajebista i trudna zabawa.
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: armagedon » 18 gru 2017, o 19:59

No i w tak szybki sposób się wyleczyłem z traxxasa . Dzięki mirrru

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 84 razy

Postautor: dawo » 18 gru 2017, o 20:16

Samochody to chyba generalnie samemu śmigać to lipa, zabawa tym większa im więcej osób uczestniczy w ściganiu, jak samemu pojeździć to zabawa na 3 godziny.
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500, 2 x XL POWER 550
Samoloty: 2 x Combat, FunCub, MX-S, Sebart Katana 50E, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt Mavimodels, ASW28 Volantex, E-flight v900 i Mini EDGE 540, Kwarciński Micron 150,
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i 2 x Rustler 4x4, Slash 2wd, Summit, Arrma Typhon i Infraction 6s
DX9 G2 :)
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...

Postautor: armagedon » 18 gru 2017, o 20:48

Bardziej myślałem żeby przerobić go do jazdy fpv.
Akurat mam fajne tereny koło siebie i dużo zwierzyny leśnej pochodzącej pod sam dom. Tak sobie wymyśliłem że może by się udało nagrać fajne ujęcia. Mam na myśli takie autko .
https://youtu.be/YI9hBkzJtbM

Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...

Postautor: armagedon » 18 gru 2017, o 20:59

dawo pisze:Samochody to chyba generalnie samemu śmigać to lipa, zabawa tym większa im więcej osób uczestniczy w ściganiu, jak samemu pojeździć to zabawa na 3 godziny.
Ale nawet z FPV to faktycznie 3h zabawy i koniec.

Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Podziękowano: 642 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 gru 2017, o 21:00

Moja przygoda z Inferno MP7,5 była krótka - każde z 5 wyjść na pole kończyło się zakupami pieruńsko drogich części od Kyosho więc szybko ćpnąłem tą zabawę w pieruny.
Po 10 min jazda w pojedynkę się nudzi.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 18 gru 2017, o 21:01

A to co innego. Do takiej zabawy nie będziesz jeździł szybko wiec auto przetrwa bez problemu a i zabawa fajna.

Fpv jest akurat tym co w autach lubie. Dlatego zostawiłem sobie latraxa. Małe gowno i delikatne ale do chałupy idealne.

Po mieszkaniu rozkładam se rolki papieru do doopy i robi się zaje**sty slalom zwłaszcza ze latrax ma na tyle kopa ze świetnie wchodzi kontrolowanym bokiem nawet przy DRach na 50%.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 gru 2017, o 21:23

eee.. autko FPV mam na co dzień w robocie..
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...

Postautor: armagedon » 18 gru 2017, o 21:26

Może i fajnie, ale jak słusznie zwróciliśmy uwagę szybko człowiek się zniechęca. Tak że zanim bym go przerobił na fpv, to pewnie skończył by koncie rozwalony.
Kiedyś z dzieciakiem kupiliśmy sobie dwa takie same smochodziki tylko różne kolory i zaczęły się wyścigi po domu . Ja wybrałem białego i okazało się że mój jest minimalnie szybszy i płacz w domu jak tralala. Oto mój epizod z samochdzikami i one .ObrazekObrazekObrazekObrazek

Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu
Podziękował: 217 razy

Postautor: omcKrecik » 19 gru 2017, o 00:25

@koniecświata, jak chcesz podglądać jak to robią zwierzątka, to lepiej weż parkflyera z przegięciowo niskim obciążeniem pow. nośnej, jakąś GP Hero black 4 na paintilcie albo lepiej gimbaliku pędzonym z drugiej apki razem z reflektorkami (nie ledowe zimne, bo niewiele widać w nocy; mogą być ledowe ciepłe 3000...3500*K) i daawaaj na zwiad. Sarny, jelenie, łosie i dziki ignorują latanie nad głową, zając trochę ucieka, ale bez paniki, za to lisy polują na takiego tłustego ptaka. Mają zaskakująco wysoki wyskok, raz niewiele brakowało :o .
A xxxxxmaxxxxxxxa traxxxxaxxxxsaxxxxxxa to jak chcesz, ale od tej wyjącej jak duszona ropucha przekładni to nawet dżdżownice pierzchną w popłochu :masakra: . Nierozpoznany obiekt naziemny (UCO, od crawling) jest postrzegany przez zwierzęta jako bardziej niebezpieczny niż UFO.
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...

Postautor: armagedon » 19 gru 2017, o 09:01

Jeszcze nie latalem FPV ale chyba muszę spróbować. Kupię gogle vr takie gdzie wkłada się srajfona, dokupię apke za 25zeta i zobaczę jak to się lata. Bo loty z tabletem to nie to samo co gogle.

Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 19 gru 2017, o 09:12

A masz odbiornik do telefonu/tableta/komputera?
Ja takie coś kupiłem i nawet działa.

Widzę tu tylko dwie potencjalne bubki:
- czas zabawy - telefon baterie wyssie pewnie w 15 minut ;)
- oczy... nie wiem czy patrzenie na ekran telefonu z 10cm ich nie zamęczy. ale próbuj, choć na dniach przemek pewnie powie czy ma to sens. goggle ma, telefon ma, odbiornik odebrał ode mnie na dniach...

Zabawa FPV jest genialna. Nosie tylko jedno ryzyko - uzależnienie :)
To w sumie jedyna tez forma uzywania autka, która daje mi radoche. polecam. Choc fajne goggle z odbiornikiem można już kupić za 2 stówki, więc ja bym raczej poszedł w tym kierunku..
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 19 gru 2017, o 09:30

omcKrecik pisze:@koniecświata, jak chcesz podglądać jak to robią zwierzątka, to lepiej weż parkflyera z przegięciowo niskim obciążeniem pow. nośnej, jakąś GP Hero black 4 na paintilcie albo lepiej gimbaliku pędzonym z drugiej apki razem z reflektorkami (nie ledowe zimne, bo niewiele widać w nocy; mogą być ledowe ciepłe 3000...3500*K) i daawaaj na zwiad. Sarny, jelenie, łosie i dziki ignorują latanie nad głową, zając trochę ucieka, ale bez paniki, za to lisy polują na takiego tłustego ptaka. Mają zaskakująco wysoki wyskok, raz niewiele brakowało :o .
A xxxxxmaxxxxxxxa traxxxxaxxxxsaxxxxxxa to jak chcesz, ale od tej wyjącej jak duszona ropucha przekładni to nawet dżdżownice pierzchną w popłochu :masakra: . Nierozpoznany obiekt naziemny (UCO, od crawling) jest postrzegany przez zwierzęta jako bardziej niebezpieczny niż UFO.

hehe.. latadła nie zawsze są takie ciche jak się wydaje - są wysoko więc trochę się niesie. Jak odpaliłem nocą swoje podświetlane latające skrzydełko to jeszcze przez tydzień słuchałem w kolejce w osiedlowej biedonce historii o jakimś tajemniczym debilu co pobudził wszystkim dzieci i co go chcieli zabić bo napierdzielał po północy jakimś wyjącym drąem po niebie.
Nawet do mnie do roboty dotarła ta historia - wchodzę rano do biura a tam też opowieści o tym nocnym kretynie i wściekłych żonach :vhappy:
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...

Postautor: armagedon » 19 gru 2017, o 10:32

miruuu pisze:A masz odbiornik do telefonu/tableta/komputera?
Ja takie coś kupiłem i nawet działa.

Widzę tu tylko dwie potencjalne bubki:
- czas zabawy - telefon baterie wyssie pewnie w 15 minut ;)
- oczy... nie wiem czy patrzenie na ekran telefonu z 10cm ich nie zamęczy. ale próbuj, choć na dniach przemek pewnie powie czy ma to sens. goggle ma, telefon ma, odbiornik odebrał ode mnie na dniach...

Zabawa FPV jest genialna. Nosie tylko jedno ryzyko - uzależnienie :)
To w sumie jedyna tez forma uzywania autka, która daje mi radoche. polecam. Choc fajne goggle z odbiornikiem można już kupić za 2 stówki, więc ja bym raczej poszedł w tym kierunku..
Odbiornik do telefonu !!! Mam inspire1 i o takim czymś myślę
https://youtu.be/WftgplwJuGI

Tylko wybór gogli vr jest zbyt duży, no i cenowo duża rozbieżność. Patrząc OLX to od 20zl do 450zl.

Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
omcKrecik
Maharadża Pendżabu
Podziękował: 217 razy

Postautor: omcKrecik » 19 gru 2017, o 10:36

"[...] Nawet do mnie do roboty dotarła ta historia - wchodzę rano do biura a tam też opowieści o tym nocnym kretynie i wściekłych żonach :vhappy: "

:lol: ...
Gdyby napęd, który pogania plotkarską fantazję wykorzystać w samolotach, to 3 Macha zapewnione jeszcze na pasie :lol:
Pół nocy latałeś ? Powiedz, jaki tam masz aku, ale może na PW lepiej hmm ...

Teraz tak myślę sobie - mieszkają tu licznie na wsi ludziska, co nigdy nie widzieli samolotu. Gdyby taką oświetloną Babę Jagę w Zaduszki albo na Wielkanoc im podesłać na kilka kółek nad wiochą :rotfl2:
Potem w lokalnej świetlicy - czyli w spożywczym - kamerkę z dżwiękiem dyskretnie przylepić... Jajca dla kilku pokoleń :rotfl:
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 19 gru 2017, o 10:45

omcKrecik pisze:Pół nocy latałeś ? Powiedz, jaki tam masz aku, ale może na PW lepiej hmm ...

Aku 2150mAh 3S z helika całkowicie wystarczy żeby latać "po północy". Na "pół nocy" trochę za mały.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 19 gru 2017, o 12:20

armagedon pisze:Mam inspire1 i o takim czymś myślę
https://youtu.be/WftgplwJuGI
Tylko wybór gogli vr jest zbyt duży, no i cenowo duża rozbieżność. Patrząc OLX to od 20zl do 450zl.

Ooo no taki z czujnikiem ruchu głowy to pełen wypas! Myślałem, że chodzi Ci o klasyczną kamerkę i odbiornik w telefonie...

Jesli chodzi o goggle to nie wiem czym moga się różnic bo w to sumie ramka do telefonu. Jedynie co mi przychodzi do głowy to różnice pomiędzy szkłami i producentami... Pytanie tylko ile warte sa te szkła w tych drogich.
Ja bym na próbe kupił takie z kerfura czy auchana za 24 zł i zobaczył z czym to sie je. Polatasz chwile i przynajmniej bedziesz wiedział co Ci denerwuje i na co zwrócić uwagę. Koszt taki, ze jak będzie lipa to wyrzucić nawet nie szkoda...
Awatar użytkownika
TopGun
Pierwsze koty za płoty...

Postautor: TopGun » 30 gru 2017, o 20:49

Mnie tymczasem udało się dziś zamknąć kadłub śmigłowca-nielota. ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 31 gru 2017, o 08:46

TopGun pisze:Mnie tymczasem udało się dziś zamknąć kadłub śmigłowca-nielota. ;)

Ale ze to taki statyczny model ma być - nielatający ?
Załóż może wątek w >makietach< - nie będę taki sam ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 120 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 31 gru 2017, o 10:14

TopGun pisze:Mnie tymczasem udało się dziś zamknąć kadłub śmigłowca-nielota. ;)

Obrazek

To do niego idą te łopaty? :)

Aż szkoda by mi było go nie oblatać :)
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC

Wróć do „Brudnopis”