Hydepark - czyli bardzo brudny brudnopis (idealne miejsce na bzdury :) )

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 7 lis 2012, o 13:32

Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 7 lis 2012, o 14:15

Jasna mać!! ja najczęściej latam na 2/3 :(
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 lis 2012, o 18:58

Crash... Jak cię czytam to wychodzi na to, że tobie robienie nowych figur idzie jak mnie jedzenie lodów podczas oglądania filmu...
Ja pierdziu...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 lis 2012, o 19:00

Pewnego razu, po kolejnym poście na HT założyłem konto na picasie googli i tyle, zeby niepotrzebnie nie pakować plików na nasz serwer. Poza tym firma G nie pozwoli sobie na zwalenie serwisu fotek. Za dużo mają do stracenia. Stąd od ponad roku używam Picasę i powiem tyle, że pojemna jak cholera no i zawsze działa.
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 8 lis 2012, o 19:09

W takim razie musze się zorientować w końcu co i jak z tą picassą. Jakoś do tej pory nie specjalnie miałem ochotę, ale może rzeczywiście warto...

Tam też jest opcja, żeby ładować zdjęcia od razu korygowane do rozmiaru np 800x600?
Fotki, które robie są znacznie większe i mogą źle wyglądać w postach a nie chce mi się też samemu pomniejszać..?
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 lis 2012, o 19:54

A ja sobie szczerze pogadałem z moim ESC. Tak od serca. I powiedział mi, że owszem i czytał tą rozprawkę ale nie ma do mnie żadnych pretensji, że go doję głównie na 2/3 cały czas. Tak w ogóle nie narzeka na mnie. W końcu takim został stworzonym, ma i tak dobre jak tą ciasną wnękę waruny chłodzenia. Twierdzi że się spoko wyrabia.
I obiecał, że będzie robić wszystko abym był po lataniu zadowolony. W końcu też czyta przy każdym update internet i wie, że z Chin nadchodzi wielka falaaaa... I może być tak łatwo zastąpionym... Prze nowe Turnigy.
Ależ to w sumie jest na prawdę qpiii... smutne... Nie chciałbym być teraz jakimś pieprzonym ESC i się martwić tyloma sprawami... Że mnie odepną, zostawią na parę lat w jakiejś szufladzie... Brrrrr... A potem nie poznam znajomych silniczków i pakietów. Cholera już wie wtedy, komu można zaufać...

Aaaa... I jeszcze obiecał, że da z siebie cały zapas 137% mocy. Już bez bujania, dodatkowego pikania i innego przekonywania. No i wszystko na ten temat ;)
No i powiedzcie, że kryzys nie jest oczyszczający? :grin2:
Od śmigła... Sławek
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 8 lis 2012, o 20:28

miruuu pisze:Tam też jest opcja, żeby ładować zdjęcia od razu korygowane do rozmiaru np 800x600?
Fotki, które robie są znacznie większe i mogą źle wyglądać w postach a nie chce mi się też samemu pomniejszać..?

Po wstępnym wczytaniu można zmienić rozmiar przez wejście do edycji fotki ale sztuka po sztuce - nie znalazłem opci zmiany seryjnej...
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 8 lis 2012, o 20:56

Właśnie przetestowałem picasse i z rozmiarem sobie poradziłem.
Kolejne pytanko...
Widzę, że można foty fajnie układać w albumy. Czy jeśli po jakimś czasie przeniosę fotkę do innego albumu lub zmienie jego nazwę, czy link nadal będzie ten sam a fotka nadal będzie widoczna na forum? Testowaliście?
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 8 lis 2012, o 21:01

miruuu pisze:Testowaliście?
nie
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 9 lis 2012, o 08:38

Szukałem trochę więcej informacji na ten temat i ogólnie głosy są takie że konstrukcje o wyższej jakości całkiem dobrze sobie radzą w takich warunkach. Z tym że nadal jest to kilkukrotnie większe obciążenie niż w sytuacji optymalnej i wydaje mi się że warto wziąć to pod uwagę.

Naprawdę podziwiam każdego kto bez problemu porusza się w tych sprawach. W miarę czytania przekonałem się że zmiana jednego ustawienia czy elementu ma swój skutek w czterech innych miejscach. Żeby wszystko zrobić możliwie najlepiej trzeba na koniec to jakoś równoważyć. Ale to chyba jedna z ciekawszych części tego hobby ;)
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 9 lis 2012, o 22:18

nic mi nie przychodzi łatwiej niż wam, poprostu trenuję i myślę co myśli moja zabawka :mrgreen: latam teraz intensywnie na symku, pogoda nie pozwala zeby w ogrodzie gołębie postraszyć...
w niedziele może do klubu się wybiore, lubię widzieć miny kolesi co latają np dwa lata i nigdy jeszcze stunta nie zapieli...
poczucie mniejszości polaka daje się we znaki, wszyscy tu mają wyobrażenie że u nas jeszcze niema telewizji i elektrycznosci... poprostu powiedziałem sobie ze będę wymiatał 3d, ot co.
a, niektórym z tego forum też mogę czegoś pozazdrościć - nigdzie tu nie mogę znaleźć "miodowego" :gas: :dk:
Awatar użytkownika
maczar
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: maczar » 9 lis 2012, o 22:34

Crash : potencjometry do dx6i kosztują 8zl u polskiego dystrybutora spektrum... Jak nie czujesz się na siłach wymieniać to napisz, pomogę ;)

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
KDS 700FBL Innova | Trex 450 PRO BeastX | JR DSX11
radiomodels.com.pl pilot
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...

Postautor: crash » 9 lis 2012, o 22:44

hejka maczar, dałbyś radę jakiś link tego dystrybutora wkleić?
wow, dobra wiadomość, 8 zł? niedowiary!
a z wymianą powinienem dać rade choć będzie to mój pierwszy raz...
pozdro!
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 lis 2012, o 09:07

A to jeszcze jedno pytanko. Może tym razem się uda :)
Jak wklejam z googlowych zdjęć, robię to tak, że wyświetlam zdjęcie, wybieram właściwości i stamtąd kopiuje adres zdjęcia, który wklejam na forum.
Przypuszczam, że google wymyśliło na to jakiś lepszy sposób, którego jeszcze nie odkryłem... Wiecie coś o tym?
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 12 lis 2012, o 09:17

miruuu pisze:A to jeszcze jedno pytanko. Może tym razem się uda :)
Jak wklejam z googlowych zdjęć, robię to tak, że wyświetlam zdjęcie, wybieram właściwości i stamtąd kopiuje adres zdjęcia, który wklejam na forum.
Przypuszczam, że google wymyśliło na to jakiś lepszy sposób, którego jeszcze nie odkryłem... Wiecie coś o tym?

nie znalazłem innej metody i robię tak samo
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 lis 2012, o 10:30

crash pisze:ps - nie dostałem nigdzie "miodowego trunku", kupiłem więc normalną szkocką bo miód miałem w domu, połączyłem oba produkty i doszedłem do wniosku że to baaardzo pyszne połączenie, niestety głowa trochę bolała ale warto było :rotfl2:

pozdrawiam
A ja głupi bez miodku :hammer:
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...

Postautor: crash » 12 lis 2012, o 12:17

miruuu pisze:
crash pisze:ps - nie dostałem nigdzie "miodowego trunku", kupiłem więc normalną szkocką bo miód miałem w domu, połączyłem oba produkty i doszedłem do wniosku że to baaardzo pyszne połączenie, niestety głowa trochę bolała ale warto było :rotfl2:

pozdrawiam

trzy łyżeczki miodku (naturalnego!) na 0,7. polecam!
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 12 lis 2012, o 14:23

crash pisze:
miruuu pisze:
pozdrawiam

Przypominam szanownym kolegom że to jest forum modelarskie a nie jakieś inne... ;)
Pozdrawiam, Grzegorz
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 12 lis 2012, o 16:39

Ramotny pisze:
crash pisze:
miruuu pisze:
pozdrawiam

Przypominam szanownym kolegom że to jest forum modelarskie a nie jakieś inne... ;)

Przypomnij lepiej sobie ile cennych przemysleń Gmeracza nie ujrzałoby nigdy światła dziennego, gdyby nie te wszystkie jakieś inne ;)
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator

Postautor: Ramotny » 12 lis 2012, o 16:43

miruuu pisze:Przypomnij lepiej sobie ile cennych przemysleń Gmeracza nie ujrzałoby nigdy światła dziennego, gdyby nie te wszystkie jakieś inne ;)
Och ja to wiem... ale nie chciałbym żeby wątek ulepszania wody :hammer: zdominował inne tematy... :masakra:
Pozdrawiam, Grzegorz

Wróć do „Brudnopis”