omcKrecik pisze:Przy okazji wyszła na jaw rzecz niespodziewana, a być może najważniejsza: to latanko to nie tylko taka niewinna zabawa, coś tam się w środku łba czyści i przetasowuje porządkująco.
Carson pisze:Wedlug mnie spaliny do helikow tych najwiekszych gabarytow sa ciekawszym "rozwiązaniem" od elektryków jesli ktos patrzy na koszty. Przeciez pakiety do takiej 600 czy 700 kosztuja grube pieniadze. A teraz rob wypad na lotnisko z 2 pakietami... Latanie 700 spalinową jest chyba bardziej ekonomiczne. Ale to tylko moja teoria, nie mam zadnej 600/700 a tym bardziej z nitro
aikus pisze:A mając spalinę, bierzesz helika, bankę z paliwem i latasz cały dzień...
... albo pół dnia, bo drugie pół dłubiesz przy silniku...
mwx pisze:Jak po południu poczuję ochotę na loty albo ukochana mnie zirytuje to biorę bańkę soku z gumijagód [...]
omcKrecik pisze: leży u mnie dwucylindrowy bokserek viertakt ASP160. Myślę, do czego by tu go zaprzęgnąć... Nie są to jakieś rewelacyjnie mocne silniki zdaje się, nie wiesz czasem czy 700-tkę dałby radę ? Bez zdolności do 3D, na takie tam zwykłe latanko. Mało wiem o nośności dostępnych łopat, zwłaszcza wklęsłowypukłych i stąd to dziwne pytanko
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość