aikus pisze:Doklejenie Lotek i w ogóle powierzchni sterowych z balsy... Taaaaak... to jest to.
Tak właśnie trzeba zrobić.
Przekuc wadę na zaletę,
Piotr_T pisze:Ok, balsa rzeczywiście będzie passe, za to cienka sosna lub brzoza powinna być już właściwym materiałem.
Piotr_T pisze:I to nie na przedłużenia, ale na całe, większe powierzchnie sterowe.
Piotr_T pisze:Coś takiego widziałem nawet w Sieci. Ja póki co wyrżnąłem piankę. Jakoś lata, choć zdecydowanie nie po kombatowemu.
MacGyverek pisze:Ja dokleiłem kawałki styropianuMa byc lekko. Kolega dał z balsy (na bogato). Kąt zaklinowania doświadczalnie. Wróce z pracy to zrobie fotki szczegółowe. Musicie troszkę wtrzymać
Ja to mam jako platformę testową. Samolotami latalem 2x w roku wiec poszedłem w lidla który ma "uczyć". Planuje również żonę nauczyć więc wrzuciłem FC SPRacingF3 z INAVem. Przy wietrze odpalam zyro i lata jak po sznurku
Dodatkowo jest funkcja "help" która robi za autopoziomowanie. Kiedyś jeszcze GPSa wrzucę jako test. Może na fvp kiedys się przerobi. Także Lidl wszechstronną maszyną jest.
Aaaa. Dorobiłem ster kierunku. Ale jeszcze nie leciałem.
Wróć do „Szybowce i motoszybowce”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości