Usprawnienia forum: Wy mówicie - my robimy :)

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 1 mar 2013, o 07:44

Jest bardzo proste rozwiązanie (przynajmniej w pełnowymiarowej wersji, nie wiem jak urządzenia mobilne renderują stronę): po prawej stronie listy nieprzeczytanych postów znajduje się kolumna "Ostatni post" gdzie znajdują się informacje o tym kiedy i kto ostatni wypowiadał się w temacie. Bezpośrednio za nazwą użytkownika znajduje się taka ikonka - Obrazek (w przypadku innych stylów graficznych niż SubSilverHT może być inna).

Po jej kliknięciu otwiera się dany temat ale leci od razu do ostatniego posta, wystarczy ewentualnie przewinąć lekko w górę.

edit:

Sprawdziłem i na Skyfire bezproblemowo to działa. Więc podejrzewam że na urządzeniach mobilnych spokojnie można to wykorzystać.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
shacker
Elita forum...
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: shacker » 1 mar 2013, o 08:29

wojtekr pisze:Link w nieprzeczytanych powinien byc do ostatniej strony a nie pierwszej. U mnie linki z numerami stron sa takie male albo palce mam za grube.

Powiem więcej, link w nieprzeczytanych powinien być do pierwszego nieprzeczytanego posta. Dziwie się, że linkuje gdzieś indziej. Czasem pierwszy nieprzeczytany jest gdzieś w środku dyskusji i trzeba się naszukać co już się widziało, a czego nie.
DEVO 8S @ ALZRC 450 Pro V2 FBL (ZYX) / T-rex 600 Pro (MSH Brain)
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: stuf » 1 mar 2013, o 16:54

shacker pisze:
wojtekr pisze:Link w nieprzeczytanych powinien byc do ostatniej strony a nie pierwszej. U mnie linki z numerami stron sa takie male albo palce mam za grube.

Powiem więcej, link w nieprzeczytanych powinien być do pierwszego nieprzeczytanego posta. Dziwie się, że linkuje gdzieś indziej. Czasem pierwszy nieprzeczytany jest gdzieś w środku dyskusji i trzeba się naszukać co już się widziało, a czego nie.

Popieram w całej rozciągłośc... irytuje to :gas:
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 1 mar 2013, o 17:02

Bo ja wiem, chłopaki chyba nie jest tak źle. Jest numer strony, jest ikonka...
Fakt przydałoby się, żeby link kierował do ostatniego czytanego postu, ale ma to swoje dobre strony. Włączamy link, przewijamy scrollem... napięcie rośnie... ;) i pojawia się doskonały moment na łyczek miodowego... :)
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...

Postautor: stuf » 1 mar 2013, o 20:09

Oj tam oj tam.. przydało by sie i kropka ;)
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 2 mar 2013, o 03:22

Panowie, powiem tak...
Może nas irytować parę spraw na forum jeżeli chodzi o działanie jego silnika.
Ramotniak ze Skywalkerem postawili taki a nie inny mechanizm na serwerku parę lat temu a że sprawy prywatne przycisnęły, to teraz już się to buja na starym silniku, bez updatów. No nie ma komu tego zmienić ani pogrzebać w środku. Bo to nie wystarczy kliknąć na [update] ale trza posprawdzać zgodność i działanie wszystkich skryptów. Wiem że was to boli - mnie też - ale szczerze kto to ma zrobić?
Wystarczy zerknąć na Front Page z newsami... Ja też mam ograniczony czas, ale staram się na ile się da i widać jak to wychodzi. Generalnie każdy się kręci wokół własnych spraw i nie ma chętnych do pracy rzemieślniczej na stronie i forum. Bo potrzeba na to poświęcić czas wolny, którego ciągle mało...
A z drugiej strony jak to rzucić? Zostawić zacne towarzystwo, grono wypróbowanych znajomych, godziny spędzone na pisaniu postów?.. No to zawsze są trudne wybory. A z założenia nie weszliśmy w komercję i reklamy aby samo się bujało i niech się tłuką po łbach, jak na epheli.

I tyle.

No chyba że któryś z szanownych kolegów chce się przyczynić do rozwoju FP, forum i dołączy do grona "głów"???
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 255 razy

Postautor: Kowal » 2 mar 2013, o 06:04

Gmeracz pisze:No chyba że któryś z szanownych kolegów chce się przyczynić do rozwoju FP, forum i dołączy do grona "głów"???

Ja, ja, ja, ja. Chcę mieć władzę !!!!! Buhahahahahah (zaśmiał się szyderczym głosem, po czym poszedł na śniadanie) :twisted:
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 2 mar 2013, o 08:23

Ja troche piszę w phpie. Moge spróbować. Kto do tej pory sie tym zajmował?
Helikoptery
Awatar użytkownika
stuf
Domownik forum...

Postautor: stuf » 2 mar 2013, o 20:24

Kowal pisze:

Ja, ja, ja, ja. Chcę mieć władzę !!!!! Buhahahahahah (zaśmiał się szyderczym głosem, po czym poszedł na śniadanie) :twisted:

hahahaha :vhappy:
Pozdrawiam - Andrzej

Cessna 182, inne latadła
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: AdamskY » 2 mar 2013, o 20:47

Kowal pisze:
Gmeracz pisze:No chyba że któryś z szanownych kolegów chce się przyczynić do rozwoju FP, forum i dołączy do grona "głów"???

to kup se Pan chomika :vhappy:
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 2 mar 2013, o 21:25

AdamskY pisze:
Kowal pisze:

O co mi chomik ?
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...

Postautor: AdamskY » 2 mar 2013, o 21:55

Kowal pisze:
AdamskY pisze:
Kowal pisze:

O co mi chomik ?

będzie Pan miał władze :vhappy: ....
... nad chomikiem :rotfl:
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 3 mar 2013, o 00:06

No właśnie... Tylko pyszczyć potraficie... A zapierdzielać po nocy muszą woły robocze... :hammer: :wall: :masakra:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Podziękował: 299 razy
Podziękowano: 458 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 14 mar 2013, o 00:37

Ja tez jestem zdegustowany. Dlaczego nie ma takiego emotikonu (uśmieszku :masakra: kto to wymyślił):

Obrazek

To dlatego miałem takie problemy z prawidłowym wysławianiem się i byłem zmuszony zająć się makieciarstwem.
Helikoptery
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 21 mar 2013, o 17:05

W tym chyba miejscu chcę pogratulować wspaniałego forum!
Dziękuję również wszystkim za właściwe podejście do tego hobby, do nowicjuszy i za bezinteresowne dzielenie się wiedzą.
Zawsze chętnie tu zaglądam, postanowiłem napisać ten post bo ostatnio zaczęłem zaglądać na inne fora i jestem załamany jakością i poziomem...

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...

Postautor: AdamskY » 21 mar 2013, o 19:27

jak zobaczyłem to czerwone Admin2 to mało zawalu nie dostałem czytając ten post,
dopiero po 5 min spojrzałem na datę :vhappy: :plask:
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...

Postautor: Kowal » 22 mar 2013, o 00:13

AdamskY pisze:jak zobaczyłem to czerwone Admin2 to mało zawalu nie dostałem czytając ten post,
dopiero po 5 min spojrzałem na datę :vhappy: :plask:

Ja tak samo.....
Piotrek "Kowal" Kowalski
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 24 mar 2013, o 00:41

crash pisze:W tym chyba miejscu chcę pogratulować wspaniałego forum!
Dziękuję również wszystkim za właściwe podejście do tego hobby, do nowicjuszy i za bezinteresowne dzielenie się wiedzą.

To forum od samego początku trzyma wysoki poziom. Pomimo stosunkowo niewielkiej (lecz stale powiększającej się) liczby użytkowników szybkość i jakość niesionej pomocy jest rewelacyjna.
Do tego odrobina dystansu do siebie, poczucie humoru i brak buractwa wszechpanującego w dzisiejszych czasach sprawia, że człowiek uzależnia się od tego miejsca w sieci niemalże jak od miodowego trunku...

crash pisze:Zawsze chętnie tu zaglądam, postanowiłem napisać ten post bo ostatnio zaczęłem zaglądać na inne fora i jestem załamany jakością i poziomem...

Chcesz się na prawdę załamać? Poczytaj fora samochodowe. Oczywiście znajdziesz tam wiele ciekawych osób i tematów, ale stężenie procentowe burakowozów jest zatrważające...
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 25 mar 2013, o 07:56

miruuu pisze:Chcesz się na prawdę załamać? Poczytaj fora samochodowe. Oczywiście znajdziesz tam wiele ciekawych osób i tematów, ale stężenie procentowe burakowozów jest zatrważające...

Szczerze mówiąc po czytaniu tych Waszych wątków o samochodzikach sam bardzo zainteresowałem się tematem (z tym ze chodzi o drifting) i zacząłem szukać informacji na sieci. Przejrzałem kilka for i niestety to co mówisz jest prawdziwe. Do tego pełno nastolatków którzy nie mają pojęcia o czym mówią a udzielają rad przez co naprawdę ciężko się dokopać do wartościowych informacji.

Heli-Team pod tym względem jest naprawdę wyjątkowy.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 25 mar 2013, o 14:40

lethe pisze:Szczerze mówiąc po czytaniu tych Waszych wątków o samochodzikach sam bardzo zainteresowałem się tematem (z tym ze chodzi o drifting) i zacząłem szukać informacji na sieci. Przejrzałem kilka for i niestety to co mówisz jest prawdziwe. Do tego pełno nastolatków którzy nie mają pojęcia o czym mówią a udzielają rad przez co naprawdę ciężko się dokopać do wartościowych informacji.

Schodzimy z tematu, ale co zrobić jak Grzesiu nam nie chce auto-działu zrobić... :hammer: Przy poszukiwaniu rady co do wyboru auta musisz się uzbroić w cierpliwość lub dobry filtr postów ze zwrotami "kup droższy", "im droższy tym lepszy", "im droższe auto tym bardziej cool driver", "najlepsze auta dla Ciebie to XXX. Akuurat mam takie na sprzedaż" :gas:

Też mi drifting chodzi po głowie :) Ja znalazłem w dobrej cenie team associated tc3. Model, choć może nie tak ładny ;) jak jego następcy, to od strony technicznej ma spory potencjał. Krytykowany był głównie dlatego, że ktoś kupił droższy więc mój to g... z założenia... No cóż... :)

W każdym razie, na bazie mojego krótkiego doświadczenia i momentami irytującego przegrzebywania wątków o wyborze auta, uważam, że na początek dobrze jest kupić:
- Używane auto "zawodnicze", dobrej firmy. Pomimo że będzie obdarte i nie tak śliczne, będzie precyzyjne, wytrzymałe i bez luzów przy prawidłowym złożeniu. Oczywiście pojawi się ryzyko, że ktoś upchnie Ci zajechanego bubla...
- Coś z serii HPI. Pomimo, że jakość będzie nieco mniejsza, u nowicjusza pewnie niezbyt odczuwalna. A zaleta jest taka, że będziesz miał sporo części nawet w lokalnych sklepikach i dość tanich na necie. Kolega kupił używanego Sprinta 2. Jest zadowolony. HPI organizuje też troche zawodów dla swoich aut (i chyba nie tylko).

Jest sporo ofert aut używanych w dobrych cenach, często z duża ilością zmontowanego już (drogiego) tuningu i części zapasowych. To moim zdaniem dobra opcja pod warunkiem, że zaufany sprzedawca lub odbiór osobisty, bo zużycie auta możesz ocenić dopiero mając go a rękach.

Wróć do „Brudnopis”